خبرگزاری کار ایران

آلبرت بغازیان در گفتگو با خبرنگار ایلنا تاکید کرد:

الزام حرکت نقدینگی به سمت تولید / انباشت بدهی دولت به بانک‌ها روبه افزایش است

افزایش نقدینگی در بخش حسابداری مؤسسات مالی و پس انداز و حساب های جاری بانک ها رشد داشته است و این میزان نقدینگی در اقتصاد بوده و نگرانی از افزایش تورم نیست.

به گزارش ایلنا، براساس آمار تا پایان دی ماه 94 میزان نقدینگی کشور به 950 هزار میلیارد تومان و میزان پایه پولی به 148 هزار میلیاردتومان رسید و پیش‌بینی می‌شود میزان نقدینگی به زودی تا هزار هزار میلیارد تومان برسد که تاثیرگذاری این حجم نقدینگی بر روی افزایش تورم همواره مورد انتقاد و هشدارهای برخی از کارشناسان اقتصادی بوده است.

در این راستا آلبرت بغازیان به خبرنگار ما در مورد افزایش نقدینگی و آثار آن در کشور گفت: افزایش نقدینگی در بخش حسابداری مؤسسات مالی و پس انداز و حساب های جاری بانک ها رشد داشته است و این میزان نقدینگی در اقتصاد بوده و نگرانی از افزایش تورم نیست. اما ترکیب بودجه عمرانی و بودجه جاری دولت ترکیبی نامناسب است و اینکه این نقدینگی باید به سمت تولید در حرکت باشد امری بدیهی است.

این کارشناس ارشد اقتصادی با بیان اینکه باید نظارت بر روی مؤسسات مالی غیرمجاز بیش از گذشته شود؛ گفت: در گذشته تصمیم بر آن بودتا با توافق بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی با دریافت مالیات از این دست مؤسسات و سودهایی که سپرده‌گذاران در این قبیل مؤسسات دارند اقدامات اساسی صورت گیرد اما نهایتا اجرایی نشد این درحالی است که برای حرکت نقدینگی به سمت تولید نیازمند آن هستیم تا از هرگونه سفته بازی و بورس بازی خودداری شود.

بغازیان با انتقاد از اینکه دولت تاکنون هیچ حرکت مثبتی برای حرکت نقدینگی به سمت تولید انجام نداده است؛ افزود: در حال حاضر بانکها با انباشت بدهی دولت روبرو هستند این در حالی است که با انتشار اوراق مشارکت و قرضه دولت مجبور به پرداخت بدهی خود می شود.

کد خبر : ۳۵۱۳۶۱