تشکیل صندوقهای تخصصی صنعتی در سال 95 / پرداخت 1200 میلیارد تومان تسهیلات
بر اساس پیش بینی دولت 250 میلیون دلار در صندوق توسعه ملی افتتاح حساب صورت می گیرد تا در سال آینده یک خط اعتباری برای صندوق کارآفرینی امید ایجاد شود و از محل افتتاح حساب در صندوق حمایت مالی از کسب و کار ها صورت گیرد و توان مالی ما تا 2 برابر افزایش خواهد یافت بر این اساس افزایش فرصت های شغلی نیز بیشتر خواهد شد.
اصغر نوراله زاده در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص عمده فعالیت صندوق کارآفرینی امید و برنامه های این صندوق اظهار داشت: عمده فعالیت های این صندوق به تامین مالی خرد و حمایت های مالی از کسب و کارهای خرد و کوچک برمی گردد و کسب و کارهای نوپا و نوزاد را هدایت میکند تا به رشد و بلوغ درحوزه کسب و کار برسند و در آینده از منابع بانکی استفاده کنند.
وی افزود: این صندوق به حمایت از کسب و کارهایی که با مشکل مالی مواجه هستند می پردازد تا زمانی که بانک ها پذیرای آنها نیستند تا در آینده از شیوه های بانکی بتوانند استفاده کنند.
نورالهزاده خاطر نشان کرد: افرادی که توانایی انجام کاری را دارند اما منابع مالی لازم را ندارند ما این حلقه مفقوده از نظام تامین مالی را برای آنها فراهم می کنیم .
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با بیان اینکه تمامی افراد موفق و کارآفرینان بزرگ از یک کار کوچک شروع کرده اند افزود: ما از سطوح پایین کسب و کار حمایت می کنیم و پس از آن افراد با تلاش به کسب و کارهای متوسط و بزرگ وصل می شوند و به مرحله ای از نبوغ می رسند و در سطح ملی مطرح می شوند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در پاسخ به این پرسش که امسال چه تعداد شغل ایجاد کردهاید؟ خاطر نشان کرد: امسال تعداد فرصت های شغلی که ایجاد شده در حدود 50 هزار شغل بوده که توانستیم تا این تاریخ به ثبت برسانیم.
1200 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد
وی تصریح کرد: همچنین حدود 1200 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که هزار میلیارد تومان آن مربوط به ایجاد اشتغال و مابقی نیز در حوزه پرداخت وام ازدواج و سایر موارد بوده است.
نوراله زاده ادامه داد: دولت امسال مصوبه ای را گذراند و امکانی را در قانون پیش بینی کرد تا این صندوق به عنوان عاملیت صندوق توسعه ملی دراید تا در سالهای آینده ما نیز همانند شبکه بانکی بتوانیم عامل صندوق توسعه ملی در حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک باشیم و از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کنیم.
افتتاح حساب 250 میلیون دلاری در صندوق کارافرینی امید
وی تصریح کرد: بر اساس پیش بینی دولت 250 میلیون دلار در صندوق کارافرینی امید افتتاح حساب صورت می گیرد تا در سال آینده یک خط اعتباری برای صندوق کارآفرینی امید ایجاد شود و از محل افتتاح حساب در صندوق حمایت مالی از کسب و کار ها صورت گیرد که این اقدام توان مالی ما تا 2 برابر افزایش خواهد داد و بر این اساس افزایش فرصت های شغلی نیز بیشتر خواهد شد.
اطلاعات کارآٰفرینان در شبکه مالی ناقص است
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید افزود: به موازات این موضوع هیات امنای صندوق هفته گذشته موافقتی را انجام دادند که یکی از حلقه های مفقوده در حوزه تامین مالی رفع شود .
وی ادامه داد: معمولا اطلاعات بین کارآفرینان و شبکه مالی کشور اطلاعات ناقصی است و کارآفرینی که می خواهد کسب و کاری را ایجاد کند و به شبکه بانکی مراجعه می کند به دلیل عدم شناخت کافی بانک از کارآفرینان مدارک بسیار زیادی را از افرد درخواست می کنند که شامل مدارک و اسناد مالکیت و مجوزهای لازم و طرح های توجیهی می شود .
نوراله زاده افزود: در این مسیر بانک هم مقصر نیست زیرا ابتدا باید صلاحیت کارآفرینی این فرد احراز شود و ثانیا توجیه فنی و اقتصادی طرح مشخص شود، برای این دو آیتم بانک مجبور است اطلاعات زیادی را از افراد جمع آوری کند.
نوراله زاده افزود: این موضوع باعث نارضایتی کارآفرینان از شبکه بانکی کشور شده است ، در این پروسه سخت گیرانه بانک هم مقصر نیست و ما برای رفع این نقیصه اقدام به اصلاح آن کردیم.
تشکیل صندوق های تخصصی صنعتی
وی با اشاره به اطلاعات نامتقارن و ریسک ناشی از انتخاب نامناسب طرح ها گفت: در طرح هایی نظیر تولید لاستیک ، تولید سیمان و قطعه سازی ممکن است بانک بخواهد همه طرح ها را تصویب کند این در حالی است که بانک در همه این کسب و کارها تسلط لازم را ندارد و زنجیره ارزش را نمی شناسد و ممکن است انتخاب نامناسب شکل بگیرد و ریسک ناشی از انتخاب نامناسب نیز زیاد شود.
وی با بیان اینکه اگر همه اجزای زنجیره ارزش شکل نگیرد طرح با شکست روبرو می شود گفت: برای رفع این نقیصه و حفظ این مزیت رقابتی و اینکه سهمی از بازار بین المللی را بهخود اختصاص دهیم اقدام به اصلاحاتی کرده ایم و دراین رشته زنجیره پسین و پیشین مورد توجه ما قرار گرفته است و مطالعاتی صورت گرفت که جمع بندی آنرا به هیات امناء اعلام کردیم و هیات امناء نیز برای شکل گیری یک صندوق برای این موضوع دستور داد.
وی تصریح کرد: در سال آینده تحولی در این راستا اتفاق خواهد افتاد و صندوق های تخصصی را راه اندازی خواهیم کرد که لزوما در حوزه های تخصصی تنها تامین مالی خواهند کرد، مثلا در حوزه فرش ، در حوزه صنایع دستی، چرم و پوشاک که دارای مزیت رقابتی نیز هستیم.
وی ادامه داد: برای فعالیت در این حوزه ها با کمک اتحادیه ها و انجمن ها و ذینفعان این زنجیره ارزش را مورد تحلیل قرار می دهیم و با مشارکت خود صنعت گران صندوق ها را ایجاد خواهیم کرد.
نوراله زاده تصریح کرد: این صندوق ها به صورت غیر دولتی هستند که 51 درصد سرمایه آنها حداقل متعلق به خود ذینفعان این صنعت است و 49 درصد دیگر آن حداکثر متعلق به خود صندوق است و سیاست گذاری ها بر اساس ذینفعانی است که در این صندوق ها حضور دارند.
وی گفت: این صندوق ها تنها به اعضاء خود سرویس می دهند و به افراد خارج از این اعضاء و سهامداران سرویس نخواهند داد.
نوراله زاده خاطر نشان کرد: ما تا اواسط سال آینده یک صندوق پایلوت را راه اندازی خواهیم کرد و پس از آن به سایر صندوق ها می توانیم آن را اشاعه دهیم.
وی افزود: این شبکه ها یک نظارت و همراهی تا انتهای کار را بر عهده دارند که بخش توانمند سازی و بخش تحقیقات بازار را نظارت را تا انتها که طرح کامل شود دنبال می کنند و پروسه ای 6 ماهه را طی می کنند و پس از آن که تسهیلات در مرحله نهایی قرار گرفت و به اتمام رسید از تخصیص و هزینه کرد تسهیلات در طرح اطمینان حاصل می شود.
نوراله زاده در پاسخ به این پرسش که چطور طرح ها را مورد نظارت قرار می دهید؟ افزود: مجموعه ای تحت عنوان وصول مطالبات و نظارت در صندوق وجود دارد که در تمام استانها و شهرستانها با توجه به دستورالعمل هایی که هست کار نظارت را انجام می دهند و مطمئن می شوند این طرح همان طرحی است که از ابتدا توافق شده و بیزنس پلن آن بوده و شکل گرفته است.
14 درصد طرح ها به سرانجام نرسیده اند
وی با بیان اینکه برخی از این طرح ها یا به دلیل بازار و یا به دلایلی که مطالعات آن دقیق نبوده جمع آوری می شوند گفت: برای امسال میزان طرح هایی که به سرانجام نرسیده است حدود 14 درصد بوده که 4.5 درصد از آنها متعلق به افرادی بودند که تسهیلات را گرفته اند اما کاری را راه اندازی نکرده اند که پرونده آنها در حال حاضر به سمت مراحل حقوقی رفته است و ضمانت نامه های آنها را اجرا گذاشته ایم و 10درصد دیگر هم کسب و کار دایر کرده اند اما بنا به دلایلی موفق نشده اند و آنرا جمع کرده اند که بیشتر در زمینه خدمات مانند خدمات کامپیوتری و غیره بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که جهت گیری تسهیلات شما عمدتا به سمت چه حوزه هایی است و سرمایه در گردش شما چه میزان به ایجاد بنگاههای جدید اختصاص پیدا کرده است؟ گفت: به لحاظ موقعیت جغرافیایی تسهیلات ما بیشتر به سمت مناطق کمتر برخوردار و مناطق روستایی و شهرهایی که عمدتا بانکها حمایتی از آنها نمی کنند و یا حضور ندارند است و در حوزه تولید و خدمات در سایز کوچک و خرد وکارگاههای کوچک و خدمات پخش و لجستیک تسهیلات می دهیم.
وی افزود: به عنوان مثال امسال50 میلیارد تومان به موضوع حمایت از تولید فرش اختصاص دادیم و با مرکز ملی فرش در خصوص خرید فرش دست بافت تفاهم نامه ای تاپایان سال امضاء خواهیم کرد.