احتمال کشف تلههای نفتی در خلیج فارس و عمان
کمالی با اشاره به طرح مطالعاتی مروارید اظهار داشت: این طرح جزء طرحهای با مقیاس بزرگ است که اکنون 86 درصد پیشرفت مطالعه در پروژه داشتهایم و امیدواریم تا آخر امسال خاتمه پیدا کند.
محمدرضا کمالی رئیس پردیس صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به طرحهای مطالعاتی پژوهشگاه در بخش بالادست و میادین نفتی گفت: اکنون ما در حال مطالعه میدان نفتی اهواز هستیم و بزودی مطالعه میدان یادآوران نیز به ما واگذار میشود.
وی با اشاره به طرح مطالعاتی مروارید خلیج فارس اظهار داشت: این طرح جزء طرحهای با مقیاس بزرگ بوده و اکنون 86 درصد پیشرفت در پروژه داریم و امیدواریم تا آخر امسال پروژه خاتمه پیدا کند.
کمالی ادامه داد:در پروژه یاد شده پتانسیلهای اکتشافی شامل نفت و گاز که در کل خلیج فارس و دریای عمان که مساحتی در حدود 183 هزار کیلومتر مربع را در بر میگیرد و تاکنون کشف نشده شناسایی میشود.
وی تصریح کرد: ما در 5 سال گذشته متوجه شدیم که منطقه خلیج فارس مدت زیادی است که مطالعه نشده و تعداد زیادی از ساختارها وجود دارند که پتانسیل هیدروکربنی آنها بخوبی بررسی و مطالعه نشده است، لذا با یک رویکرد چند رشته ای شامل مطالعات زمین شناسی، ژئوفیزیک، پتروفیزیک، ژئوشیمی و مدلسازی یک بعدی و سه بعدی با آخرین تکنولوژی دنیا پیشرفتهترین کار مطالعاتی را بصورت شبکهای از صاحبان دانش فنی آغاز کردیم.
رئیس پردیس صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت اظهار داشت: ما از تمام منابع داخل کشور، صنعت نفت و دانشگاه استفاده کردیم حتی زمانی که در زمان تحریم محدودیت داشتیم سعی کردیم از دانشگاه های اروپایی با هدف بکارگیری تکنولوژی روز دنیا و انتقال دانش فنی، استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: نتایج این طرح مطالعاتی تا پایان سال جاری ارائه خواهد شد که بر اساس آن نه تنها میادین و تلههای نفتی و گازی شناسایی میشود بلکه میزان ریسک و عدم قطعیت نیز در این مدلها آنالیز میشود.
کمالی توضیح داد: در مطالعات بلوک اکتشافی تعیین میزان ریسک بسیار مهم است چرا که هزینههای عملیاتی مثل حفاری بسیار پرهزینه است و اگر به هر دلیلی اشتباه کنیم ممکن است با خسارت سنگینی مواجه شویم.
وی ادامه داد: مدل سازی سیستمهای نفتی حوضه رسوبینه نه تنها منجر به شناسایی ذخایر میشود بلکه از نظر برآورد کمی ذخایر هیدروکربنی حائز اهمیت است و به این ترتیب شانس موفقیت را بالا برده و میتوان مخازن را از لحاظ اهمیت و ریسک رده بندی کرد.