خبرگزاری کار ایران

آلبرت بغازیان با اشاره به بودجه ۹۵ تاکید کرد:

کاهش بودجه‌های عمرانی و انتقال منابع به بخش‌های جاری

به نظر می‌رسد قیمت نفت ۳۵ تا ۴۰ دلاری که برای بودجه در نظر گرفته شده منطقی باشد و در بخش فروش مسلما با تولید بیشتر کمبود‌ها جبران خواهد شد.

آلبرت بغازیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به بودجه سال ۹۵ اظهار داشت: موضوع اصلی و بحث برانگیز در مورد بودجه به نرخ ارز، قیمت نفت و رشد هزینه‌های جاری برمی‌گردد و اینکه هزینه‌های جاری براساس درآمدهای غیرنفتی باید تنظیم شود.

وی افزود: نکته‌ای که حائز اهمیت است موضوع بودجه‌های عمرانی است که هر ساله با مشکل مواجه می‌شود.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد قیمت نفت ۳۵ تا ۴۰ دلاری که برای بودجه در نظر گرفته شده منطقی باشد و در بخش فروش مسلما با تولید بیشتر کمبود‌ها جبران خواهد شد و اعلام پایین‌تر از این قیمت به صلاح نیست و سیاسی بوده و به منزله کم‌ارزش کردن سرمایه‌گذاری در بخش نفت است اما به اعتقاد بنده این قیمت به لحاظ سیاسی و اقتصادی معقولانه است.

بغازیان در ادامه با اشاره به بهای ارز افزود: دولت در بودجه آنچه را که اعلام کرده رقم درستی است و مسلما کمتر از این نخواهد بود البته قصد دولت رفتن به سمت بازار آزاد است.

وی تصریح کرد: آنچه مهم است این است که آیا به اندازه کافی ارز داریم یا نه و پس از برداشتن محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها آیا می‌توان ارز را تک‌نرخی کرد؟

بغازیان گفت: در صورتی که عرضه ارز به اندازه کافی باشد سوداگری در این بازار از بین برود اطمینان به بازار باز خواهد گشت.

وی گفت: درخصوص تک‌نرخی کردن ارز و یا برداشتن سه صفر از اسکناس‌ها بانک مرکزی باید محتاط‌تر عمل کند و اتفاقی که درخصوص باز شدن هزار ال‌سی و لغو تحریم سوئیفت افتاد رخ ندهد ضرورت دارد بانک مرکزی با احتیاط بیشتری این دو موضوع را مطرح کند.

وی گفت: هر چند بازار ارز و سهام طی هفته گذشته تکان خورد اما این رویه کاملا هیجانی بود و نباید سیگنال‌های غلط به مردم داد.

بغازیان در ادامه با اشاره به افزایش ۱۲ درصدی نرخ دستمزد‌ها در بودجه ۹۵ گفت: این موضوع به صورت علمی متناسب با تورم بررسی می‌شود و اگر مشاغل جدید و حرفه‌های تازه در بازار بوجود آید بهره‌وری بالا‌تر خواهد رفت اما بیشترین تورم در بخش سبد موادغذایی است که با درآمدهای پایین و افزایش قیمت‌ها و عدم نظارت مسئولان هر ساله شاهد آن هستیم.

کد خبر : ۳۴۰۱۶۶