دسترسی 95 درصد جمعیت روستاها به راه روستایی تا پایان دولت یازدهم/ 7هزار روستا راه آسفالته ندارند
معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تا پایان عمر دولت یازدهم 95 درصد از جمعیت روستایی به راه روستایی آسفالته دسترسی پیدا میکنند گفت: در دهه فجر امسال 3300 کیلومتر راه روستایی به ارزش 751 میلیارد تومان اجرایی میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن میرشفیع صبح امروز در نشست خبری با بیان اینکه طرح مطالعاتی جامع در حوزه راههای روستایی انجام شده است گفت: با کمک این طرح و با برطرف شدن مجهولات در این بخش به زودی راههای روستایی در دسترس تمام روستاییان کشور قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 200 هزار کیلومتر راه روستایی در کشورمان وجود دارد ادامه داد: در حال حاضر 38 هزار روستا با جمعیت بالای 20 خانوار یا بالای 100 نفر در کشور وجود دارد.
میرشفیع با اشاره به اولویتبندی و طبقهبندی روستا برای ساخت راههای روستایی گفت: از مجموع 200 هزار کیلومتر راه روستایی حدود 130 هزار راه آسفالت شده و 70 هزار کیلومتر دیگر هنوز خاکی هستند.
معاون راههای روستایی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طرح جامع راههای روستایی در 3 فاز انجام شده است گفت: فاز اول شناسایی راههای موجود و استخراج اطلاعات راهها بود و مرحله دوم هم روستاهای بالای 20 خانوار شناسایی شدند. در فاز سوم هم 174 هزار کیلومتر راه شناسایی شده در 3 درجه طبقهبندی و اولویتبندی شد.
وی افزود: 16700 کیلومتر راه روستایی آسفالت خواهد شد. همچنین 18 هزار کیلومتر با مشخصات جاده سطح 2 تا پایان برنامه ششم آسفالت میشود و همچنین 36 هزار کیلومتر راه دیگر تا افق 1404 ساخته خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: 91 درصد جمعیت روستایی کشور از راه روستایی برخوردارند که تا پایان عمر دولت یازدهم این عدد به 95 درصد خواهد رسید و در حال حاضر 20 میلیون نفر از جمعیت روستایی از راه روستایی مناسب برخوردار هستند.
میرشفیع با بیان اینکه در حال حاضر حدود 7 هزار روستای کشور راه آسفالته ندارند گفت: امیدواریم تا دو سال آینده 3هزار روستا از راه آسفالته و راه روستایی برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه 5400 کیلومتر راه روستایی در هفته دولت سال جاری با اعتبار 1160 میلیارد تومانی به بهرهبرداری رسید گفت: در دهه فجر 3300 کیلومتر راه روستایی به ارزش 751 میلیارد تومان اجرایی خواهد شد.
وی اظهار کرد: با مطالعات انجام شده پیشبینی میشود هزینه تکمیل راههای روستایی 10 هزار و 400 میلیارد تومان باشد گفت: تا به امروز حدود 150 میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران را از محل اسناد خزانه اسلامی پرداخت کردهایم و 400 میلیارد تومان دیگر هم از همین محل پرداخت خواهد شد.
وی تاکید کرد: ردیف اعتبار ملی راههای روستایی در قانون بودجه 150 میلیارد تومان بود که به 600 میلیارد تومان افزایش یافت.