دولت قبل با صدقه دادن دنبال عدالت اجتماعی بود
متاسفانه در دولت قبل آن قدر تعریف بدی در عدالت اجتماعی ارائه شد و اقدامات غلطی به نام عدالت اجتماعی صورت گرفت که الان کسی جرات نمیکند در این خصوص صحبت کند و حتی شعار آن را بدهد.
فرشاد مومنی در گفتگو با ایلنا؛ در خصوص طرح مسکن مهر گفت: ما به طور مشترک با یک گروه دیگر مطالعاتی در خصوص مسکن مهر انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم معادل قیمتهای سال 89 این پروژه را به پایان برسانیم باید رقمی معادل 113 هزار میلیارد تومان هزینه شود که این رقم معادل 5 سال بودجه عمرانی کشور است.
وی افزود: این طرح با حسن نیت اجرا شد اما چون این طرح و طرحهای مشابه فاقد نگاه کارشناسی بود موجب شکلگیری فساد شد.
این اقتصاددان ادامه داد: در دولتی که حقوق مالکیت، امنیت کافی نداشته باشد، هدف بنگاههای اقتصادی به سوی فعالیتهایی با سرمایه اندک و در مقیاس کوچکتر با افق نگرش کوتاهمدت جلب میشود تا جایی که تمایل به فعالیتهای مولد و نوآورانه کاهش مییابد. از این رو دستگاه قضایی میتواند در تأمین و اجرای حقوق مالکیت و صیانت از حقوق به حق افراد بدون تأثیرپذیری از فشار گروههای پرنفوذ نقش بسزایی داشته باشد.
وی با اشاره به عدالت اجتماعی گفت: متاسفانه در دولت قبل آن قدر تعریف بدی در عدالت اجتماعی ارائه شد و اقدامات غلطی به نام عدالت اجتماعی صورت گرفت که الان کسی جرات نمی کند در این خصوص صحبت کند و حتی شعار آن را بدهد. ما هنوز فکر می کنیم عدالت اجتماعی را میتوان از طریق صدقه دادن و تشویق به مصرف برآورده کرد.
مومنی با بیان اینکه فعالان اقتصادی باید پیگیر مطالبات خود باشند گفت: در حال حاضر مهمترین مطالبه فعالان اقتصادی، شفافیت در بازار است و آنها باید این را مطالبه را به جد پیگیری کنند.