سهم 2 درصدی ایران از پروازهای خاورمیانه
براساس پیشبینیها ترافیک حمل و نقل هوایی دنیا در 15 سال آینده همانند 15 سال گذشته به دو برابر افزایش خواهد یافت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در اولین همایش تخصصی حمل و نقل صادراتی گفت: براساس پیشبینیها ترافیک حمل و نقل هوایی دنیا در 15 سال آینده همانند 15 سال گذشته به دو برابر افزایش خواهد یافت.
مقصود سامانی ادامه داد: در سال 2012 در خاورمیانه حدود 48 میلیون مسافر توسط شرکت هواپیمایی ترکیه، 42 میلیون مسافر توسط هواپیمایی امارات، 25 میلیون مسافر توسط شرکت هواپیمایی سعودی و 19 میلیون مسافر توسط هواپیمایی قطر جابهجا شده است و این در حالی است که سهم شرکت هواپیمایی ایران تنها 2 درصد یعنی 4.6 میلیون نفر بوده است.
وی تصریح کرد: در سال 2013 شرکتهای هواپیمایی دنیا با بهره گیری از 23 هزار هواپیما در پروازهای برنامهای افزون بر 3 میلیارد مسافر، 48 میلیون تن بار در 40 هزار مسیر جابهجا کردند به طوری که در این صنعت سالانه بیش از 2.2 تریلیون دلار گردش مالی انجام شده است.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی ادامه داد: ترافیک بار شرکتهای هواپیمایی در پروازهای زمانبندی شده نشانگر رشد سالیانه 5.8 درصد در سالهای 1960 به بعد است و پیشبینیها تا سال 2025 رشد بیش از 6 درصدی را نشان میدهد.
سامانی تصریح کرد: در مقایسه کوتاه بین وضعیت شرکتهای هواپیمایی داخلی و منطقه شکاف، عقبماندگی شدیدی را نشان میدهد به گونهای که مجموعه هواپیماهای فعال شرکتهای هواپیمایی داخلی از شرکت هواپیمایی قطر و یا ترکیه کمتر است.
وی متوسط سن ناوگان هواپیمایی داخلی را حدود 24 سال عنوان کرد و افزود: این رقم در منطقه حداکثر 8 سال است از سوی دیگر تحریمها سبب شده شرکت های هواپیمایی داخلی سالیانه نزدیک به 5 میلیارد دلار بابت عدم انتقال مسافران ترانزیت ضرر داشته باشد.
وی افزود: با پیشبینیهایی که درخصوص انتقال مسافران و جابهجایی بار داشتیم کشور نیاز به حدود 581 فروند هواپیما دارد.
وی گفت: میزان بار جابهجا شده از طریق حمل و نقل هوایی کشور از سال 89 قانون هدفمندی یارانهها اجرا شد روند نزولی داشته بهطوری که حجم صادرات بار با هواپیما در سال 89 به میزان 59 هزار 763 تن بود که در سال 90 با کاهش حدود 8 هزار تنی به 51 هزار و 630 تن رسید.