تورم تک رقمی در آذر ماه
تورم نقطه به نقطه در سال 92، 40 درصد بود که در آبانماه 94 به 10.1 درصد رسید و پیشبینی میشود در آذرماه تورم تکرقمی شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ولیاله سیف در پنجمین مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری در بانک مرکزی با حضور فعالین حوزه بانکداری برگزار شد با مهم ارزیابی کردن پژوهش در عرصه بانکداری اظهار داشت: پژوهش از مهمترین محرکهای پیشرفت و توسعه در هر کشور است اما پژوهش میتواند به تولید کمک کند که کاربردی باشد و راهحلی هوشمندانه و مناسب برای مشکلات بشری داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: نقش پژوهش در توسعه همه جانبه و پایدار چنان برحسته است که میتوان آن را نیروی محرک در همه حوزهها قلمداد کرد.
سیف تصریح کرد: تاکید براقتصاد دانشبنیان و پیشرفت در جوامع بشری با توجه به امر پژوهش امکان پذیر است و آنچه را که ما در کشورهای توسعه یافته صنعتی شاهدیم گویای این مهم است.
وی ادامه داد: هر چند طی سالهای گذشته رشد علمی ایران در سطح بالایی بوده اما یکی از مشکلات اساسی عملکرد چرخه تبدیل دانش به ابزار تصمیمسازی و تولید ثروت و تجاریسازی پژوهش بوده است.
وی افزود: موفقیت در پژوهش نیازمند رویکرد پژوهش مدار در جامعه است تا نسبت به موضوعات مختلف نگاهی مبتنی بر پژوهش ایجاد شود و سیاستگذاران قبل از هر تصمیمگیری مطالعات لازم را انحام دهند وکلیه منافع و هزینه ها را به بهترین نفع اتخاذ کنند.
رئیس کل بانک مرگزی با بیان اینکه کشورهای مختلف در جهان روز به روز تشابه بیشتری به یکدیگر پیدا میکنند افزود: مردم در کلیه نقاط جهان با اخذ اطلاعات معیشت بهتری پیدا کردهاند.
وی با اشاره به حجم بالای مراودات مالی و جریان وسیع نقل و انتقالات از طریق اینترنت گفت: هم اکنون طیف نگهداری داراییها با درجات نقلپذیری و قابلیت جابجایی بدون توجه به مرزهای جغرافیایی ابعاد جدید به خود گرفته است اما متاسفانه به دلیل تحریم ها نظام بانکداری ایران از مراودات آزادانه با شبکههای بانکی دیگر محروم ماند که هر چند این وضعیت باعث در امان ماندن برخی از حملهها شد اما مشکلات و عدم مزیتهایی را نیز به همراه داشت.
سیف ادامه داد: از آن جمله عدم دسترسی به منابع بینالمللی تشدید محدودیتهای پساندازهای داخلی و عقب ماندن سطح موسسات مالی به لحاظ کیفیت و عدم حضور بانکهای خارجی در ایران است
وی با بیان اینکه در آستانه نقض تحریمهای ظالمانه قرار داریم گفت: باید برای بهترین شیوه در دوران پسا تحریم برنامهریزی شود که تحقیق و توسعه در کیفیت و عمق خدمات مالی از طریق مشوقهای بانکداری میتواند موثر باشد.
لزوم توجه به اصول و استانداردهای بانکداری در دنیا
سیف در ادامه با بیان اینکه باید به اصلاح تدریجی امور پرداخت گفت: برای جلوگیری از هدر رفت منابع نیازمند بهترین طرحها وا یدهها هستیم و تلفیق پژوهش با خدماترسانی بانکها میتواند به حذف مقررات زاید نگاههای قدیمی به بانکداری و انجام امور معوقه کمک کند و جریان مستمری از خلاقیت وبهبود شیوههای خدمترسانی در بانکداری را ایجاد کند.
وی با اشاره به مهمترین اولویتهای پژوهش در نظام بانکدرای افزود: تصمیمسازی در حوزه بانک مرکزی یک ضرورت اساسی است که در این زمینه اصلاح نظام بانکی و پژوهش در زمینه افزایش مطالبات غیر جاری که موجب قفل شدن منابع بانکی و کاهش تسهیلات بانکها به بخشهای مولد شده است حائز اهمیت است همچین اصلاح ساختار مدیریت ریسک و بنگاهداری بانکها و ارتقای کیفیت خدمترسانی و نیز استاندارد سازی بانکها و کاهش فاصله نظام بانکی کشور با سطح بینالمللی از دیگر موضوعاتی است که بایددر مورد آن پژوهش شود.
تورم نقطه به نقطه در آذرماه تکرقمی خواهد شد
سیف در ادامه این مراسم با بیان اینکه نقدینگی را در کشور کنترل کردیم و با حفظ ثبات در بازار تورم را کاهش دادیم گفت: تورم نقطه به نقطه در سال 92، 40 درصد بود که در آبانماه 94 به 10.1 درصد رسید و پیشبینی میشود در پایان آذرماه تورم تکرقمی شود. مهار تورم و حفظ آن در میان مدت و بلند مدت و پایدار سازی تورم تکرقمی از سیاستهای مهم بانک مرکزی محسوب می شود.
بخش تولید در شرایط سختی است
وی در ادامه با اشاره به عدم تامین مالی بخش تولید کشور گفت: یکی از ضروریات اساسی برای رونق و رشد اقتصادی رونق بخشی در بخش تولید کشور است که در این راستا سیاستها و راهبردهای تامین مالی از اولویتهای پژوهشهای اقتصادی بانکداری به شمار میرود.
نظام ارزی کشور اصلاح شد
وی همچنین با بیان اینکه با مدیریت بر نظام ارزی ثبات به این بخش بازگشت افزود: هم اکنون شاهد آرامش در نظام ارزی کشور هستیم این در حالی است که در سالهای 90 تا 92 شاهد نوسانات زیادی در این حوزه بودیم اما دو مسئله مهم یکسانسازی و مدیریت نرخ ارز در راستای حفظ ثبات بلند مدت بازار از دیگر مواردی است که بانک مرکزی به آن توجه ویژهای دارد.
اصلاح ساختار نرخ سود بانکی
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اصلاح ساز و کار تعیین نرخ سود بانکی بحثی چالش برانگیز است گفت: این موضوع در چارچوبی نظری مطرح است که مستلزم برنامهای خوب و درست برای مدیریت نرخ سود هستیم.
تدوین نقشه راه بانکداری اسلامی
وی در خاتمه با بیان اینکه صنعت بانکداری پس از تحریمها نیازمند هدایت درست است گفت: ضرورت دارد به منظور حضور در بازارهای بینالمللی پس از تحریمها بانکداری بدون ربا مورد توجه قرار گیرد و ضروری است تا پژوهشگران حوزه بانکداری در تدوین نقشه راه بانکداری اسلامی به ما یاری برسانند.