خبرگزاری کار ایران

معاون مدیرعامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی خبر داد:

جهانگیری، ظریف و زنگنه سخنرانان اصلی همایش IPF/کاهش قیمت نفت 1.5 تریلیارد دلار را از تولید کننده به مصرف کننده منتقل کرد

معاون مدیرعامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی گفت: شیل گس‌ها از طریق تولید LNG‌ و صادرات اتان به اروپا و آسیا انجام می‌شود به دنبال جایگزینی نفتا است بنابراین نقش زیادی در شکننده شدن اقتصاد الفین‌ها دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدحسن پیوندی معاون مدیرعامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی در نشستی خبری که به منظور تشریح برنامه‌های همایش بین‌ المللی صنایع پتروشیمی برگزار شد گفت: امسال تصمیم گرفتیم که همایش را بعد از تاریخ 20 آذر ماه یعنی زمانی که تحریم‌ها لغو شده باشند برگزار خواهیم کرد.

حضور 97شرکت خارجی در همایش IPF

وی افزود: تا این لحظه 368 شرکت ایرانی  و 97 شرکت خارجی برای حضور در همایش ثبت‌نام کرده‌اند 793 نفر از بزرگان و مدیران شرکت جزو مدعوین هستند و حدود 122 نفر  ثبت‌نام کننده از خارج از کشور و 29  نفر نیز سخنران داریم که 22 نفر آنها خارجی هستند.

وی کشورهای استرالیا، آذربایجان، بلژیک، کانادا، چین، دانمارک، فرانسه، فنلاند، آلمان، هند، ژاپن، ایتالیا، هلند، روسیه، سنگاپور، کره جنوبی، اسپانیا، سوئیس،‌تایوان، ترکیه،‌انگلیس،‌امریکا، امارات را از جمله کشورهای شرکت‌کننده در این همایش  عنوان کرد و گفت: غیر از این 97 کشور که از 25 کشور خارجی هستند تعدادی از شرکت‌ها نیز از طریق شرکت‌هایی در دبی شرکت می‌کنند و پیش‌بینی ما بر این است که حدود 1400 نفر در سالن حضور داشته باشند.

پیوندی اظهار داشت:  مراسم افتتاحیه با حضور معاون اول رئیس‌جمهور  و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه خواهد بود و بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، عباس شعری‌مقدم مدیرعامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی و خزایی نیز جزو سخنرانان خواهند بود.

وی ادامه داد: شرکت‌های امریکایی شرکت‌کننده نیز از طریق کشور اسپانیا در این همایش حضور خواهند داشت.

وی در ادامه به چالش‌های پیش روی صنعت پتروشیمی اشاره و اظهار داشت: یکی از چالش‌های این صنعت ذغال سنگ چین است که در رقابت با تولید اولفین از اتانول ایران قرار دارد. چین سرمایه‌گذاری زیادی  برای تولید اولفین انجام می‌دهد تا ذغال سنگ را به دلیل حجم زیاد تبدیل به گاز سنتز کند.

وی همچنین تاثیر شیل گس ها را از دیگر چالش‌های صنعت پتروشیمی عنوان کرد و افزود:  شیل گس‌ها از طریق تولید LNG‌ و صادرات اتان به اروپا و آسیا انجام می‌شود به دنبال جایگزینی نفتا است بنابراین نقش زیادی در شکننده شدن اقتصاد الفین‌ها دارد.

پیوندی بحث امنیت در خاورمیانه را نیز از جمله چالش‌های صنعت پتروشیمی بر شمرد و گفت: این صنعت سال‌ها است که در مرکز خاورمیانه و کشورهای ایران، عربستان، قطر و حاشیه خلیج‌فارس متمرکز شده‌است. اما امنیت در ایران و نا امنی در کشورهای اطراف کفه سرمایه‌گذاری را به سمت ایران تشویق می‌کند.

وی همچنین به بحث نرخ خوراک پتروشیمی‌ها اشاره و اظهار داشت: فعلا مذاکرات براساس قیمت 113 سنت است ضمن اینکه بایدگفت قیمت خوراک تحت کنترل صنایع پتروشیمی نیست چون ما نمی‌توانیم سرمایه‌گذاری داشته‌باشیم لذا در آن نقشی نداریم بلکه وزارت نفت ومجلس قیمت را تعیین می‌کند.

پیوندی گفت: استراتژی ما توسعه زنجیره تولید است چرا که ما تاکنون صنایع بالا‌دستی را توسعه داده‌ایم و از صنایع میان‌دستی باید در این فرآیند‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر استقبال ما از سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در صنایع میان‌دستی است و با توجه به اینکه این صنایع تاکنون به دلیل نبود خوراک پروپیلن رشد چندانی نداشته‌اند ما از سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در این بخش  استقبال می‌کنیم. ضمن اینکه دانش فنی نیز برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه در همایش امسال IPF120 درصد از نظر کمی رشد داشته‌ایم اظهار داشت: به لحاظ کیفی نیز همایش امسال رشد بالایی دارد چرا که به لحاظ دانش‌فنی در سطح بالایی قرار داریم.

وی اظهار داشت: شرکت‌های خارجی در سال جاری در سطح بسیار بالایی حضور دارند چرا که ظرفیت توسعه پتروشیمی در کشور ما منحصر به فرد است.

پیوندی گفت: البته طبیعی است که شرکت‌های خارجی به سمت ماهشهر و عسلویه تمایل داشته باشند اما ماهشهر خوراک کافی از خوزستان نداریم چون خوراک در دسترس استفاده کرده‌ایم مگر اینکه افزایش تولید نفت خام به 4 تا 5 میلیون تن برسد تا بتوانیم تولید NGL داشته باشیم.

معاون مدیر عامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان را بالاترین مزیت‌های توسعه صنعت پتروشیمی دانست و گفت: اگر دولت در این بخش سرمایه‌گذاری کند و زمین‌های اطراف این سواحل را آماده‌سازی کند ضرر نمی‌کند و بازگشت سرمایه بسیار خوبی خواهد داشت.

وی توسعه پتروشیمی را فقط منوط به خوراک ندانست و گفت: غیر از خوراک مهمترین مسئله در صنایع پتروشیمی زیرساخت است و کلید توسعه آن توسعه زیرساخت‌ها توسط دولت است.

پیوندی با اشاره به اینکه کاهش قیمت نفت خام  نباید روی صنایعی که از خوراک اتان و متان استفاده می‌کنند تاثیر بگذارد گفت: با توجه به این امر کاهش قیمت نفت به صورت روانی روی صنایع پایین دستی نیز  تاثیرگذار بوده البته روی صنایع پتروشیمی که از خوراک مایع استفاده می‌کنند  تاثیری ضعیف‌تر داشته است زیرا هم خوراک و هم محصول کاهش قیمت داشته‌اند.

 

کاهش قیمت نفت 1.5 تریلیارد دلار را از تولید کننده به مصرف کننده منتقل کرد

 وی با اشاره به اینکه تحولات اخیر نفت خام منجر به انتقال 1.5 تریلیارد دلار از تولیدکننده به مصرف‌کننده شد تصریح کرد:  کشورهایی واردکننده نفت خام تولید پتروشیمی خود را از پالایشگاه دارند. بنابراین کاهش نفت خام سود فراوانی برای این کشورها به همراه داشت.

وی ادامه داد: با توجه به این مباحث استراتژی دقیق کشور و وزارت نفت و صنایع ملی پتروشیمی  روی تبدیل اتان به اولفین است و با توجه به اینکه به لحاظ تولید متانول پیشرفت زیادی نداشته‌ایم به دنبال سرمایه‌گذاری  تبدیل متانول به پروپیلن هستیم.

وی با اشاره به تمایل هیات‌های بلند پایه خارجی جهت حضور در صنعت پتروشیمی ایران اظهار داشت: بعد از به نتیجه رسیدن مذاکرات هیات‌های سطح بالایی از کشورهای مختلف برای نشان دادن حسن نیت‌شان به ایران سفر کرده  و این حجم از هیات‌های اقتصادی در سطح وزرا این مساله را می‌رساند که آنها به دنبال به تفاهم رسیدن در مذاکرات اقتصادی با ایران هستند.

وی در ادامه به استراتژی وزارت نفت بر روی حضور کشورهای خارجی اشاره و تصریح کرد: فقط خرید کالا و فاینانس و سرمایه‌گذاری مشترک نیست بلکه با توجه به اینکه ساخت صنایع و تجهیزات داخلی رشد کرده باید به کار گرفته شود یعنی شرکت‌های خارجی  در تامین فرآیند صنایع میانی حضور داشته باشند چرا که اقتصاد ما  بیش از همه به اشتغال  و GDP نیاز دارد و این افراد  نیز از طریق پتروشیمی تحقق می‌یابد.

پتروشمی ترجمان اقتصاد مقاومتی

پیوندی از پتروشیمی به عنوان ترجمان اقتصاد مقاومتی یاد کرد و افزود: مفهوم اقتصاد مقاومتی این است که ارزش افزوده در داخل کشور نگه داشته شود.

وی در ادامه به بخش همایش‌ها در جذب فاینانس اشاره کرد و اظهار داشت: در برنامه سوم و چهارم توسعه برگزاری همایش‌ها توسعه صنعت پتروشیمی و جذب حجم زیادی فاینانس را به دنبال داشته است و از جمله دستاوردهای این همایش نیز  برگزاری این همایش پیش‌رو نیز می‌توان به بازدید 35 نفر از مدیران پتروشیمی جهان از عسلویه اشاره کرد.

جذب سرمایه گذاری خارجی با هدف تحقق افزایش ظرفیت تولید به 60 میلیون تن

قائم مقام مدیرعامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی با اشاره به اینکه امروز ظرفیت تولید 60 میلیون تن پتروشیمی را داریم  در صورتی که جذب سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشیم می‌توانیم ظرفیت 40 میلیون تنی کنونی را  به 60 میلیون تن تعریف شده در هدف تبدیل کنیم.

پیوندی در خصوص مساله ارزانی خوراک و ارزآور بودن صادرات گاز اظهار داشت: بین صادرات گاز و خوراک پتروشیمی ارتباطی وجود ندارد چون کل هیدروکربوری که پتروشیمی‌ها استفاده می‌کنند 6 تا 7 درصد است ولی امروز 45 میلیون تن کالا در بالادست تولید می‌کند ضمن اینکه در شرایط تحریم‌ نیز نقش بزرگی در کنترل و درآمدزایی برای کشور داشته است چرا که پتروشیمی‌ها به سادگی قابل تحریم نبودند. بنابر این دیدیم که در اولین مراحل مذاکرات ابتدا به سمت لغو تحریم‌های پتروشیمی رفتند و این نشان دهنده اهمیت پتروشیمی در اقتصاد جهان است.

وی در ادامه گفت: البته ما وظیفه داریم که ماده خامی را که به خارج از کشور می‌فروشیم به بالاترین قیمت باشد ولی وقتی این ماده داخل کشور مصرف می‌شود اقتصاد تعیین‌کننده است که به چه قیمتی به تولیدکننده داده شود و این همان معنای اقتصاد مقاومتی است که تاکید بر افزایش ارزش‌افزوده در کشور دارد.

پیوندی با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی کشور به ما دیکته می کند قیمت خوراک چگونه باشند تاکید کرد برای تعیین قیمت خوراک ما تصمیم گیر نیستیم بلکه شرایط اقتصادی نقش اصلی را دارد ضمن اینکه توسعه صنعت پتروشیمی دست بخش خصوصی است و دولت برای سرمایه گذار خارجی از نظر قوانین و مقررات مثل کنترل دولت روی بخش خصوصی نیست.

وی همچنین گفت همایش پتروشیمی نقش مهمی در جذب سرمایه گذاری خارجی داشته و یکی از دروازه های ورود سرمایه گذاری خارجی است.

پتروشیمی به وزارت صنعت منقل می شود!

پیوندی در خصوص انتقال صنایع پتروشیمی به وزارت صنعت اظهار داشت بعضی اتفاقات را اقتصاد تعیین می کند و مسیر اصلی را نشان می دهد و منافع کشور است که تعیین می کند که هر مجموعه ای با کدام بخش در ارتباط باشد لذا در شرایط فعلی که پتروشیمی ها خصوصی سازی شده اند شرکت ها به دولت و مجلس این مسئله را دیکته می کند.

وی ادامه داد با توجه به اینکه واگذاری ها در کشور ما به سرعت صورت گرفته و در اجرایی شدن قانون اصل 44 ابتدا به سمت پتروشیمی که صنعتی کاملا استراتژیک است رفته ایم لذا اینکه زیر مجموعه وزارت نفت و یا صنعت باشد تصمیمی بسیار سخت است البته همان گونه که می دانید پتروشیمی اسمش صنعت است و کالا تولید می کند.

پیوندی در خصوص مقصد صادرات محصولات پتروشیمی اظهار داشت مقصد صادرات کالاهای ما بیشتر آسیا است البته استراتژیک آینده ما نیز ادامه زنجیره تولید و توسعه میان دستی و تبدیلی است و اینکه نگذاریم مواد اولیه صادر شود البته این به معنای عدم سرمایه گذاری در بخش بالادست نیست ضمن اینکه در آینده برنامه صادرات به اروپا را نیز داریم.  

وی در خصوص میزان سرمایه گذاری خارجی از ابتدای راه اندازی صنعت پتروشیمی در کشور اظهار داشت سرمایه گذاری مستقیم خارجی قبل از انقلاب محدود به پتروشیمی های آبادان، کربن بلک اهواز، رازی و خارک بوده است و تنها سرمایه گذاری مستقیم بعد از انقلاب مربوط به شرکت آریا ساسول است که حدود 500 میلیون دلار بوده و تمام سرمایه گذاریهای بزرگ از طریق فاینانس خارجی انجام می شد که الان اقساط آن توسط شرکتهایی که خصوصی شده اند پرداخت می شود.

قائم مقام شرکت صنایع ملی پتروشیمی تصریح کرد: امسال برآورد می شود که حدود 2 میلیون تن افزایش تولید داشته باشیم و این به دلیل افزایش تامین خوراک از طریق پارس جنوبی است.

وی ادامه داد ظرفیت تولید به 46 میلیون تن در مقابل 44 میلیون تن سال گذشته می رسد و فروش کل نیز به 35 میلیون تن در مقابل 32 میلیون تن سال 93 می رسد و این میزان تولید و صادرات در نتیجه عملکرد پارس جنوبی و افزایش خوراکی است.

وی با اشاره به اینکه خط لوله ی غرب واحدهای لرستان، سنندج و مهاباد نیز حجم زیادی تولید را افزایش می دهند اظهار داشت با تکمیل واحد 2 میلیون تنی کاویان و افزایش تولید از پارس جنوبی سال آینده یک میلیارد و 200 میلیون تن تولید پلی اتیلن خواهیم داشت که منتظر تکمیل خوراک پتروشیمی کاویان هستند.

 

 

 

کد خبر : ۳۲۷۳۱۳