ورود اندونزی و افزایش تولید ایران؛ تصمیمات مهم اوپک 168/اوپک دست از درخواستهای موهوم بردارد
خطیبی ورود اندونزی به جمع اعضای اوپک و بازگشت ایران به جایگاه قبلی را از تصمیمات اصلی اجلاس 168 عنوان کرد.
محمدعلی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص تصمیماتی که اوپک در اجلاس ۱۶۸ اوپک اتخاذ میکند، گفت: آنچه مسلم است نمیتوان انتظار زیادی برای تصمیم گیری کاهش سقف تولید داشت اما در مورد مسائل مهمی مذاکره و تصمیم گیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه اوپک در دو سال اخیر تصمیم خاصی نگرفته، افزود: در این اجلاس در مورد موضوعات مهمی از جمله ورود اندونزی به جمع سازمان کشورهای صادرکننده نفت تصمیم گیری میشود که با اضافه شدن این کشور سقف تولید نیز باید افزایش پیدا کند ضمن اینکه درباره ورود ایران و بازگشت به میزان تولید قبلی نیز بحث میشود که باید برای این موضوع نیز تدبیری بیندیشند تا قیمتها تحت تاثیر قرار نگیرد.
خطیبی خاطرنشان کرد: ورود مجدد ایران به بازار بیانگر افزایش اضافه عرضه است که باید برای این قضیه تصمیم بگیرند.
وی تصریح کرد: اعضا باید این رویه که ما میزان تولید را کاهش نمیدهیم و غیراوپک باید نسبت به کاهش میزان تولید اقدام کند، را کنار بگذارد زیرا اوپک سازمان متشکلی است و غیر اوپکیها کشورهایی منفرد هستند که نمیتوانند دور هم جمع شوند و جلساتی منظم داشته باشند.
در خواست کاهش تولید از غیر اوپکیها شدنی نیست
نماینده سابق ایران در اوپک یادآور شد: اگر اعضای اوپک بخواهند به مسائل موهوم مبنی بر اینکه غیراوپک از میزان تولید بکاهد شدنی نیست و اعتبار سازمان را پایین میآورد.
وی اظهار داشت: کشورهایی که مانع از تصمیم گیری برای کاهش میزان تولید میشوند باید دست از کارهایشان بردارند زیرا لزومی ندارد ما بیشتر از نیاز بازار تولید داشته باشیم و امیدواریم که در این اجلاس تصمیم گیری شود و اضافه عرضه از بازار خارج شود و همچنین برای ورود ایران به بازار تمهیداتی اندیشیده شود و ثبات و نظم به بازار برگردد.
درآمد اوپکی ها نصف شد؛ روی آروی به چاپ اوراق قرضه
خطیبی گفت: اکنون اقتصاد کشورها دچار آسیب شدهاند و به راههایی مثل چاپ اوراق قرضه روی آوردهاند و از طرفی هم سرمایه گذاری در بسیاری کشورها دچار مشکل شده لذا باید این شرایط سامان داده شود و مازاد تولید خارج شود چون فقط منجر به کاهش درآمدها میشود.
وی ادامه داد: با توجه به ورود اندنزی به اوپک سقف تولید بالا میرود اما آنچه مهم است اینکه قبل از ورود اندونزی نیز اوپک بیش از نیاز بازار و خارج از سقف تعیین شده تولید داشته است.
تصمیم گیری برای ورود اندونزی
و دو میلیون بشکه خارج از سقف تولید داشته اگر اندونزی نیز اضافه شود باید راهکارهایی تعیین شود که تمصیمات کاهش تولید از سوی برخی کشورها عملی شود و جلوی تخلفات گرفته و متخلفان شناسایی شوند.
میزان تولید اعضا کنترل شود
نماینده سابق ایران در اوپک تاکید کرد: هر سقفی برای تولید تعیین میشود متناسب با نیاز بازار باشد و سهمیه اعضا مشخص و همچینین رعایت میزان تولید اعضا نیز کنترل شود اگر چنین اقدامی صورت گیرد بازار به وضعیت با ثبات باز میگردد به شرط اینکه عزم و اراده وجود داشته باشد.