رئیس کل بیمه مرکزی:
شرکتهای بیمه در سال 93 در مجموع 700 میلیارد تومان سود دادهاند / بیمه فاجعه منا را باید عربستان پرداخت کند
ابراهیم امین گفت: شرکتهای بیمه در سال 93 در مجموع 700 میلیارد تومان سود دادهاند اگر این سود را با سود سایر فعالیتهای اقتصادی مقایسه کنیم میبینیم که سود بسیار اندکی است و موجب شدهاست که سهام شرکتهای بیمه در بورس رونق چندانی نداشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد ابراهیم امین رئیس کل بیمه مرکزی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: در مورد بیمه و نگاه اجتماعی به بیمه باید به صورت مصداقی بحث کرد اگر تکالیفی برای شرکتهای بیمه مقرر میکنیم باید ما به ازای آن را در منابع بیمه ببینیم برای مردم همه تسهیلات و امکاناتی که باید در حوادث رانندگی لحاظ شود در حال حاضر لحاظ شدهاست.
رئیس کل بیمه مرکزی عنوان کرد: ما باید منتظر بمانیم تا آییننامهای که در حال تدوین آن هستیم نهایی شود در آنجا مبلغ حق بیمه به صورت مناسب دیده شده در آن صورت مشکلی در ایفای تعهدات نخواهیم داشت. در حال حاضر بسیاری از زیانهایی که به شرکتهای بیمهای وارد میشود به دلیل مسائل داخلی خودشان است چرا که بعضا در فروش بیمهنامهها تا 30 درصد تخفیف میدهند.
وی ادامه داد: ما همه بیمهها را مکلف کردهایم که اجازه ندارند بیشتر از 2.5 درصدتخفیف بدهند انشاءاله دولت محترم با تصویب آییننامه مدنظر ما به سوی بهبود مسائل اقتصادی بیمه گام خواهد برداشت و تا متخلفان امکان برخورد فراهم شود در قانون مدنظر ما برای متخلفان مجازاتهای مناسب دیده شده است.
رئیس کل بیمهمرکزی گفت: در حال حاضر بحثی که مطرح است این است که خودروهای لوکس در خیابانها زیاد شده است و مردمی که با خودروهای معمولی حرکت میکنند ممکن است با خودروهای لوکس تصادف کنند و چون خسارات آنان بالاتر از پوشش بیمهای است بسیاری از مردم دچار مشکل میشوند اگر ما بخواهیم خودروهای لوکس را مکلف کنیم که الزاما بیمه بدنه بخرند، در آن صورت معنی این نکته این است که مسئولیت خسارت به خودروهای لوکس برعهده دارنده خودروی لوکس است که به نظر من این نگاه منطقی نیست. راه حل چیست؟ یکی از راهها این است که افراد احتیاط کنند تا کمتر دچار تصادف شوند دیگر اینکه برای ریسکهای خود پوشش بیمهای تهیه کنند ما به بیمهها گفتهایم که به افراد تا هر سطحی که خواستند پوشش بیمهای بدهند من به عنوان نماینده دولت در دفاع از این لایحه تلاش کردهام یک مورد دیگر هم مربوط به عدم خسارت است که تلاش میکنیم تخفیف عدم خسارت به افراد در جه یک خانواده هم منتقل شود.
محمد ابراهیم امین ادامه داد: در مورد پایداری صندوقهای خسارتهای بدنی در حال حاضر منابع این صندوقها بسیار خوب است و مشکلی وجود ندارد یکی از دلایلی که در قانون گنجاندهایم که هیچ شرکتی حق ندارد بیش از 2.5 درصد تخفیف بدهد این است که تخفیفات غیرمنطقی و غیرفنی موجب مشکلات زیادی برای صنعت بیمه شدهاست و ورشکستی شرکتهای بیمه را سبب شده که ما در حال جلوگیری از آن هستیم.
رئیس کل بیمه مرکزی تاکید کرد: شرکتهای بیمه در سال 93 در مجموع 700 میلیارد تومان سود دادهاند اگر این سود را با سود سایر فعالیتهای اقتصادی مقایسه کنیم میبینیم که سود بسیار اندکی است و موجب شدهاست که سهام شرکتهای بیمه در بورس رونق چندانی نداشته باشد.
محمد ابراهیم امین اظهار داشت: ما آییننامهای داریم که براساس آن حاشیه توانگری شرکتهای بیمه محاسبه میشود شرکتهای بیمه موظف هستند حاشیه توانگریشان را محاسبه و منتشر کنند محاسبه حاشیه توانگری مدل پیچیده ریاضی دارد ما از شرکتهای بیمهای خواستهایم که برای بهبود وضعیت حاشیه توانگریشان برنامه ارائه بدهند این یک بحث مدیریتی است مدیران شرکتهای بیمهای میتوانند تصمیم بگیرند با کاهش ریسک از طریق بیمههای اتکایی یا افزایش سرمایه توانگریشان را افزایش دهند. شرکتهایی که توانگریشان را افزایش ندادهاند مهلت دارند تا این کار را به زودی انجام دهند.
رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه این نشست با اشاره به حادثه تلخ منا گفت: در مورد حادثه منا دیه یک بحث شرعی است اما بیمه و پرداخت غرامت بیمهای براساس خریدی است که توسط سازمان حج و زیارت انجام شده است و بر همان اساس پرداخت میشود در حادثه منا بحث دیه فوت مطرح نیست بلکه آنچه توسط شرکت بیمه باید پرداخت شود غرامت فوت است تقاضای سازمان حج و زیارت برای خرید بیمه غرامت فوت، 50 میلیون تومان بوده است و تا این سقف بیمه غرامت فوت خریداری کرده است سازمان حج و زیارت میتواند رقم بالاتری برای پرداخت غرامت بیمه فوت خریداری کند تا غرامت بیشتری توسط بیمهها پرداخت شود این ارتباطی به دیه و مبلغ دیه ندارد دیه به معنی قتل عمد است که آن مبلغ را دولت عربستان باید بپردازد البته در حال حاضر شرکت بیمه ایران برای کمک به حادثه دیدگان منا 50 درصد مبلغ غرامت فوت را بدون رسیدگی به پرونده آنان پرداخت کردهاست.
محمد ابراهیم امین با اشاره به مشکل شرکت بیمه توسعه اظهار داشت: شورای عالی بیمه تصویب کرد که حقوق و تکالیف بیمه توسعه در بحث بیمه ثالث و بیمه عمر به بیمه ایران منتقل شود بیمه مرکزی نیز 200میلیارد تومان به بیمه ایران پرداخت کرد تا بخشی از خسارتهای مردم را بپردازدتا مقداری از مشکلات کاسته شود بیمه توسعه خودش نیز املاک خاصی نداشت که از محل فروش آن خسارتها پرداخت شود اما یکی از سهامداران اصلی بیمه توسعه ا ملاکش را در اختیار قرارداد که تاکنون از طریق کارشناسی 400 میلیاردتومان قیمت گذاری شده است. بیمه ایران در حال فروش این املاک است تا از محل فروش آن و دریافت 400 میلیارد تومان بخش دیگری از خسارتها پرداخت کند.
وی با اشاره به ضرورتهای نظارتی برای اینکه مشکلاتی مانند مشکل بیمه توسعه رخ ندهد گفت: ما در حال حاضر تلاش میکنیم که کمربندهای نظارتی را چنان محکم کنیم تا در آینده مشکلی مانند مشکل بیمه توسعه ایجاد نشود. یکی از راهکارها کنترل حاشیه توانگری بیمهها است که پیگیر آن هستیم. کار بیمهگری این است که باید مبلغ حق بیمه به صورت منطقی و فنی اخذ شود اگر شرکتی تخفیف غیر فنی بدهد تبعا موجودی صندوقش کفاف پرداخت خسارتها را نمیدهد یکی دیگر از مشکلات این است که برخی از شرکتهای بیمهای بدون آنکه ذخایر کافی بگیرند تصمیم به توزیع سود میان سهامداران میکنند که این هم نادرست است در حال پیگیری این موضوع هستیم که اگر شرکتی ذخیره لازم را نگهداری نکرد بتوانیم با آن برخورد مناسب کنیم. البته باید ابزارهای نظارتی و برخورد قانونی نیز به بیمه مرکزی داده شود.
رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه افزود: وظیفه بیمه مرکزی این نیست که تخلف مدیران قبلی را به نهادهای قضایی ارجاع دهد بلکه این وظیفه نهادهای نظارتی است که برعملکرد مدیران نظارت کنند و تخلفات را گزارش دهند.
محمدابراهیم امین با اشاره به فضای پساتحریم و صحبتهایی که در خصوص سرمایهگذاری خارجی در کشور میشود گفت: ما در صنعت بیمه چندان نیازمند نیستیم که خارجیها بیایند و در صنعت بیمه سرمایهگذاری کنند مسئله ما بحث دانش و تکنولوژی روز است ما در حال حاضر در صنعت بیمه در عرضه مشکلی نداریم بلکه مشکل ما در کاهش و کمبود تقاضا است. اینکه گفته میشود اگر شرکتهای خارجی بیمهای به ایران بیایند موجب رقابت میشود صحبت درستی است اما در حال حاضر هیچ شرکت بیمهای خارجی تقاضا نداده است که به ایران بیایدو شعبه بزند آنچه تاکنون با طرفهای خارجی مواجه بودهایم بیشتر ارزیابی وضعیت ایران است یکی از نیازهایی که ما به خارجیها داریم موضوع رتبهسنجی شرکتهای بیمهای داخلی است در این خصوص نیاز داریم که با خارجیها همکاری کنیم.
محمدابراهیم امین در انتهای این نشست خبری با اشاره به موضوع بیمههای عمر گفت: در حال حاضر روند فروش بیمههای عمر روبه افزایش است اکنون همه شرکتهای خوب بیمهای ما انواع مختلفی از بیمههای عمر را میفروشند و بازار در این حوزه رو به رشد است.