خبرگزاری کار ایران

زمانی‌نیا در کنفرانس معرفی قراردادهای جدید نفتی:

امنیت سیاسی مهمترین جاذبه سرمایه‌گذاری خارجی در ایران

معاون امور بین‌الملل وزیر نفت گفت: پیوند اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی تضمینی است که بابت اجرایی شدن برجام به وجود آمده و این پیوند بازگشت تحریم‌ها را غیرقابل وقوع می‌گرداند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، امیرحسین زمانی‌نیا معاون امور بین‌الملل وزیر نفت در کنفرانس معرفی قراردادهای جدید نفتی با بیان اینکه فرصتی که اکنون فراهم آمده تا بتوانیم دور هم جمع شویم و در خصوص قراردادهای جدید نفتی صحبت کنیم منتج از برجام است گفت: برجام فرصت خوبی فراهم کرده که اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی پیوند داشته باشد و این تضمینی است که بازگشت تحریم‌ها  در حد آکادمیک باقی بماند و به وقوع نپیوندد.

وی خاطرنشان کرد: پیوند اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی تضمینی است که بابت اجرایی شدن برجام به وجود آمده و این پیوند بازگشت تحریم‌ها را غیرقابل وقوع می‌گرداند.

وی با بیان اینکه با پیش‌بینی‌هایی که صورت گرفته در اواخر دسامبر  تمامی تحریم‌های اقتصادی،‌مالی و بانکی علیه ایران برداشته خواهد شد تصریح کرد: اکنون می‌بینیم که دولت‌های اروپایی با شرکت‌ها و افکار عمومی خود در مورد فضای سیاسی و کسب و کار ایران مثبت صحبت می‌کنند.

زمانی‌نیا اظهار داشت: برای سرمایه‌گذاری  در صنعت نفت ایران آنچه مهم است اینکه تصویری از فضای سیاسی کشور  ارائه شود و اینکه کشور به لحاظ ثبات داخلی در چه وضعیتی قرار دارد و همچنین چه تصویری از اصول دموکراتیک در ایران حاکم است و همچنین باید دید چند صدایی در کشور چه تصویری دارد و امنیت داخلی  چگونه است و سیاست خارجی در وضعیت همگرایی قرار دارد و یا واگرایانه است. همچنین باید دید  اصول و مبانی حقوق بین‌الملل چقدر رعایت می‌شود،‌استقلال قوه قضاییه  چه تصویری در ذهن سرمایه‌گذار دارد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اوضاع سیاسی و اصول دموکراتیک و امنیت داخلی  و نوع سیاست خارجی و همچنین حقوق بین‌الملل و قوه قضاییه که مورد سوال سرمایه‌گذار خارجی است ما معتقدیم که در ایران در مقایسه با کشورهای منطقه در وضعیت خوبی به سر می‌بریم و فضای کسب و کار در ایران فضایی مناسب برای سرمایه‌گذاری خارجی است.

وی تاکید کرد: در بین 20 کشور منطقه ما به لحاظ فاکتورهای لازم جهت جذب سرمایه‌گذاری خارجی و فضای کسب و کار در رتبه چهارم قرار داریم.

وی با اشاره به اینکه شفافیت در تبادلات تجاری و قابل پیش‌بینی بودن عناصری مهم در فضای کسب و کار و تجارت محسوب می‌شوند اظهار داشت: تحمل فساد در کشور ما بسیار پایین است. به طوری که می‌بینیم در افکار عمومی مبارزه با فساد بسیار صحبت می‌شود و این نشان می‌دهد که تحمل فساد در ایران بسیار پایین است.

وی همچنین معافیت‌های مالیاتی در مناطق محروم را از دیگر مزیت‌های سرمایه‌گذاری  خارجی در ایران برشمرد و گفت: طی دو سال گذشته نوسان نرخ ارز در ایران کنترل شده و به صورت نسبی ثبات به وجود آمده است همچنین نرخ رکود پایین آمده  و رشد اقتصادی نیز در سطحی مناسب قرار دارد.

معاون وزیر نفت همچنین اظهار داشت: در کشور ما کمیته عالیرتبه در سطح سران سه قوه برای سیاست‌گذاری  و مبارزه با  جرایم اقتصادی  و اداری تشکیل شده است.

وی در ادامه 1800 کیلومتر ساحل آب‌های آزاد را از نقاط قوت سرمایه‌گذاری خارجی در ایران ذکر کرد و گفت:تاسیسات نفتی و مسیر انتقال نفت و گاز در ایران امن است و این نشان از امنیت و ثبات داخلی ماست.

زمانی‌نیا نیروی جوان تحصیکرده را از دیگر نقاط قوت سرمایه‌گذاری خارجی  در ایران دانست و افزود: هزینه‌ها و ریسک سرمایه‌گذاری در ایران بسیار پایین است که این دو فاکتور نیز سرمایه‌گذاری در ایران را جذاب می‌کند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما 9 درصد از ذخایر شناخته شده نفت را در اختیار داریم که فقط 3 درصد را تولید کرده‌ایم. همچنین 18 درصد از ذخایر گاز جهان را دارا هستیم که فقط توانسته ایم 5 درصد را تولید کنیم لذا این رابطه منفی فرصت سرمایه‌گذاری و کاری در ایران ترجمه می‌شود.

زمانی‌نیا همچنین اظهار داشت: قیمت پایین نفت سرمایه‌گذاری در شیل را غیراقتصادی کرده و این مساله نیز می‌تواند فرصتی برای سرمایه‌گذاری در ایران باشد که تا مدت‌های زیادی در این کشور سرمایه‌گذاری نشده است.

زمانی‌نیا در ادامه با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران از قراردادهای نفتی یکپارچه این است که انتقال تکنولوژی صورت گرفته و بخش خصوصی توانمند شود خاطرنشان کرد: امیدواریم در توانمندسازی شرکت‌های ایرانی و انتقال تکنولوژی تصمیمات خوبی اتخاذ شود.

وی در ادامه اظهار داشت: رویکرد جدید صنعت نفت ایران این است که شرکت‌های متوسط نیز بتوانند شرکای خوبی برای ایران باشند و همانند گذشته فقط به دنبال حضور و شراکت کمپانی‌های بزرگ نفتی نیستیم.

وی در ادامه به تاثیر مثبت تحریم‌ها اشاره و اظهار داشت: بر اساس تحریم‌های اعمالی علیه ایران زمینه‌های توسعه فنی و مهندسی در ایران فراهم شده و این همان چیزی است که شرکت‌های خارجی نیز بر آن اذعان دارند و همچنین این آگاهی به وجود آمده که درآمدهای نفتی کمتر صرف بودجه جاری می‌شود. به طوری که قبل از 2012، 50 درصد بودجه جاری وابسته به درآمد نفت بود و اکنون این میزان به 40 درصد کاهش یافته است و این آگاهی بعد از تحریم و آگاهی از اقتصاد مقاومتی  به وجود آمده که امیدواریم تداوم داشته باشد.

زمانی‌نیا از اینکه در حال حاضر در وزارت نفت حضور داشته و جزو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای نیز نیست ابراز خرسندی کرد و گفت: اکنون که در نفت حضور دارم و حمایت مجلس از نفت را می‌بینیم خوشحالم زیرا نفت همانند برجام و تیم هسته‌ای مورد انتقاد نمایندگان قرار ندارد.

 

کد خبر : ۳۲۵۸۰۱