برنامهریزی برای افزایش مهارتهای فردی، اجتماعی و مدیریتی زنان شاغل
مشاور وزیر در امور زنان وزارت جهاد کشاورزی، توانمندیسازی زنان شاغل را از مهمترین وظایف مشاورین امور بانوان در ستاد و استانها دانست و گفت: مشاورین امور بانوان باید زمینه لازم برای افزایش توانمندیهای فردی، اجتماعی و مدیریتی زنان شاغل در سازمانهای اداری را فراهم کنند.
به گزارش ایلنا از وزارت جهاد کشاورزی، خانم بنیهاشم در نخستین نشست دو روزه مشاورین امور بانوان سازمان جهاد کشاورزی استانها گفت: کار در حوزه زنان، کاری فرهنگی است بنابراین بیشترین فعالیت کمیسیون امور زنان باید در حوزه آموزشی باشد. زیرا با تغییر نگرش و بینش خود زنان و سایر افراد جامعه نسبت به جایگاه زنان، میتوان شرایط بهتری برای حضور اجتماعی، سازمانی و حرفهای بانوان را فراهم کرد.
وی افزود: مشاوران بانوان در سازمان جهاد کشاورزی استانها، با انجام دو مسئولیت کارشناس مسئول امور زنان و مشاور امور بانوان به طور همزمان و بدون پست و وجود کارشناسان همکار، در اجرای فعالیتهایشان با مشکل مواجه شدهاند. این مشکل ساختاری و تشکیلاتی اکثر دستگاههای اجرایی در حوزه زنان است که باید مورد توجه مسئول قرار گیرد.
بنیهاشم با اشاره به اجرای طرح تربیت مدیران پایه در وزارت جهاد کشاورزی در راستای شایستهسالاری، گفت: در طرح تربیت مدیران پایه، فرصت مناسبی برای استفاده از ظرفیت زنان فعال و نخبه بخش کشاورزی و ارتقای سطوح مدیریتی آنان وجود دارد.
مشاور وزیر در امور زنان، استفاده از ظرفیت زنان در برنامهریزی را یکی از اهداف تشکیل کارگروههای مختلف کمیسیون امور زنان برشمرد و تصریح کرد: در کارگروههای بهداشتی، رفاهی، حقوقی، سایت، برنامهریزی و... علاوه بر اعضای کمیسیون، همه افراد متخصص آن حوزه میتوانند در برنامهریزی این کارگروهها مشارکت داشته باشند.
به گفته وی، برنامهریزی مبتنی بر نیازهای حوزه زنان از دیگر اهداف تشکیل کارگروههای کمیسیون امور زنان است که در این راستا با شناسایی نیازهای حوزه زنان، با اجرای برنامهها بتوانیم بخشی از نیازمندیهای زنان را مرتفع کنیم که تا حدودی در این زمینه موفق عمل کردهایم.
مدیر کل دفتر امور زنان روستایی و عشایری تصریح کرد: بخشی از مشکلات حوزه زنان مانند برنامهها و نیازهای آموزشی، اطلاعرسانی، ارتقای سلامت و... در چارچوب وزارتخانه قابل حل است اما بخشی از فعالیتهای زنان در گرو پیگیریهای بخشهای دیگر است زیرا نیاز به مفاد قانونی دارد که از طریق معاونت امور زنان و خانواده در حال پیگیری است.
زنان حدود نیمی از ناظرین کشاورزی در استانها هستند
در این نشست، مهندس ورداسبی مدیر مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی، از تدوین سند توسعه منابع انسانی در راستای اصلاح نظام اداری در دولت جدید و ارسال آن به سازمان مدیریت و برنامهریزی خبر داد.
وی افزود: طبق بررسی انجام شده در خصوص خروج نیروی انسانی به دلیل رسیدن به سن بازنشستگی در سالهای ۸۹ تا ۹۴، سالانه حدود ۴ تا ۵ هزار نیرو از مجموعه وزارت جهاد کشاورزی خارج میشوند که در این راستا تفاهمنامهای با معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی ریاست جمهوری به امضا رسید که به ازای خروج نیروی انسانی، ناظرین کشاورزی جذب بخش کشاورزی شوند که حدود ۵۰ درصد این ناظرین را بانوان تشکیل میدهند.
وی افزود: این تفاهمنامه در خصوص جذب ۱۰ هزار ناظر کشاورزی اجرایی شده است و امیدواریم با تایید سازمان مدیریت و برنامهریزی در زمینه جذب ۸ هزار نیروی جدید نیز اجرایی شود تا نیاز بانوان در بخش کشاورزی نیز مرتفع شود.
رییس مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مصوبه شورای عالی اداری برای کل دستگاههای اجرایی در خصوص تربیت مدیران آینده گفت: طرح تربیت مدیران پایه برای دریافت گواهی شایستگی، در چهار استان اصفهان، فارس، خراسان رضوی و زنجان و سازمان تعاون روستایی و امور دام در حال اجراست و از بهمن ماه امسال در سایر استانها نیز اجرایی خواهد شد.
وی افزود: از آنجایی که سیاست معاونت توسعه منابع انسانی این است که بتوانیم از همکاران خانم در پستهای مدیریتی استفاده بیشتری کنیم، در این راستا تلاش ما بر این است که با کمک دفتر امور زنان و مشاورین امور زنان در استانها، بانوان شایسته و نخبه بخش کشاورزی شناسایی و معرفی شوند.
این مسوول تصریح کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی اداری، در راستای ارتقای شایستهسالاری از سال ۹۵ مدیران پایه و میانی باید گواهی شایستگی داشته باشند بنابراین درصدد هستیم بانک اطلاعات افراد شایسته را ایجاد کنیم.
ورداسبی در خصوص تفاهم انجام گرفته با مرکز امور زنان وزارتخانه برای جذب نیرو در مراکز جهاد کشاورزی دهستانها، گفت: بر این اساس، از مراکز جهاد کشاورزی دهستانها درخواست کردهایم تا حداقل یک نفر زن برای همکاری با واحد سازمان امور زنان روستایی و عشایری برای رفع نیازهای این قشر از جامعه معرفی شود.
رییس مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اولین پست و سطح تشکیلاتی در امور زنان روستایی و عشایری، پست کارشناس مسوولی است اما متاسفانه در برخی استانها از این ظرفیت در جای دیگری استفاده میشود که درخواست کردهایم با تغییر عنوان پست، به کارشناس مسوول امور زنان روستایی و عشایری تغییر یابد.
وی افزود: با تعامل با سازمان مدیریت و برنامهریزی تشکیلات ۳۲ استان در قالب سازمان جهاد کشاورزی استان پیشبینی شده است که در صورت تداوم این تشکیلات، پیشنهاد تشکیل اداره امور زنان روستایی و عشایری در استانها را به سازمان مدیریت ارسال کردهایم تا مورد بررسی قرار گیرد.
در این نشست، مشاوران امور زنان سازمان جهاد کشاورزی استانها به ارائه مشکلات پیش روی بانوان شاغل در استانها و مراکز جهاد کشاورزی دهستانها و... پرداختند.
گفتنی است؛ نخستین نشست مشاورین امور بانوان سازمان جهاد کشاورزی استانها با هدف اطلاعرسانی و تبادل تجربیات بین مشاورین استانی در حوزه برنامهریزی و فعالیتهای مربوط به زنان شاغل به مدت دو روز در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد و در دومین روز این نشست، کارگاه آموزشی در راستای ارتقای توانمندیهای زنان در حوزههای فردی، اجتماعی و مدیریتی برگزار شد.