حضور تجار آمریکایی فرش در کیش
صادرات ما در 5 سال گذشته صفر بوده اما در آینده شاهد رونق صادرات خواهیم بود.
حمید کارگر رییس مرکز ملی فرش ایران در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ با اشاره به آخرین آمار گمرک از میزان صادرات فرش اظهار داشت: طی 6 ماهه ابتدای سال 94 رقمی به ارزش 2100 تن فرش دستباف با ارزش تقریبی بیش از 113 میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه صادرات فرش در یک دوز خیز قرار داریم؛ گفت: دوره رکود و خاموشی تحریمها رو به پایان است و بعد از اجرایی شدن برجام رونق و جهش صادراتی حوزه فرش مشخص خواهد شد.
کارگر ادامه داد: ما در 5 ساله گذشته صادرات فرشمان به ایالات متحده آمریکا ممنوع بود اما با لغو صادرات فرش ایران به آمریکا امیدوار هستیم مجددا شاهد این رونق صادراتی باشیم البته برنامههای خوبی برای سال 2016 در دست داریم هرچند که دارای اما و اگرهای زیادی است.
وی افزود: هر چند به صرف اینکه تحریمها لغو شده نمی توان زیاد خوش بین بود که بازار آمریکا را میتوان مجددا بدست گرفت زیرا در نبود ما رقبای ما در این بازار فعال بودند و به احتمال زیاد سلیقه مخاطبان نیز دچار تغییر شده است.
رییس مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: البته با تبلیغات و رصد سلیقه مشتریان کنونی می توان امیدوار بود که شاهد جهش صادراتی باشیم.
وی ادامه داد: صادرات ما در 5 سال گذشته صفر بوده اما در آینده شاهد رونق صادرات خواهیم بود.
وی با اشاره به حضور تجار آمریکایی در ایران افزود: برای تسهیل در صادرات مجدد فرش ایرانی ایده دعوت تجار آمریکایی به ایران مطرح شد که البته قرار بود در ابتدا در بهمن ماه امسال این اتفاق بیفتد اما بدلیل اینکه قرار است در اردیبهشت ما سال 95 نمایشگاه فرش در کیش برگزار شود بهتر دیدیم با فراغ بال بهتر بعد از اجرایی شدن برجام این دعوت را به آن زمان موکول کنیم.
وی ادامه داد: با این حال در دموتکس 2016 نیز که در آلمان برگزار خواهد شد قرار است که میزگردهایی را با حضور تجار ایرانی و تجار آمریکایی برای فرش دستباف داشته باشیم و در ابتدا در آلمان پذیرای این تجار خواهیم بود.
وی در پاسخ به این پرسش که ایا این تجار ایرانیان مقیم آمریکا هستند؟ گفت: خیر، هدف گذاری اصلی ما آمریکاییها هستند و در کنار آنها هم تجار ایرانی نیز حضور دارند.
وی ادامه داد: بازار وارداتی فرش آمریکا بازاری 200 میلیون دلاری است که سهم بازار ایران در آمریکا 5 سال پیش 80 میلیون دلار بوده که امیدواریم به این بازار مجددا دست پیدا کنیم.
کارگر در مورد اینکه ایا در زمان تحریمها بازار کشورهای دیگر را نیز از دست دادیم؟ افزود: خیر تحریمی جز امریکا نداشتیم اما تحریمهایی که علیه ایران اتخاذ شد ریسک صادرات، هزینههای صادرات، بیمه، حمل و نقل و انتقال ارز را دچار مشکل کرده بود و در کل آزاردهنده بود که با لغو تحریمها امیدواریم وضعیت صادرات ما در کشورهای دیگر نیز بهبود پیدا کند.