افت 50 درصدی تولیدات پلاستیک در کشور/ خروج پتروشمی از بورس کالا ضربه به صنایع پایین دستی است
در شرایطی میتوان توزیع مواد پتروشیمی را از بورس کالا حذف کرد که کلیه این مواد تحت پوشش تعاونی های توزیعی قرار گیرد این در حالی است که هم اکنون تنها خرده فروشی ها زیرمجموعه تعاونی ها هستند.
نصراله رضازاده در گفتگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این پرسش که آیا تولیدکنندگان صنایع پلاستیک کشور با خروج پتروشیمی ها از بورس کالا موافق هستند یا خیر ؟، اظهار داشت : به هیچ عنوان موافق این موضوع نیستیم.
وی افزود: در دهه 80 تا 89 که مواد پتروشیمی خارج از بورس کالا عرضه می شد شاهد گرفتاریهایی در خصوص توزیع مواد پتروشیمی در واحدهای تولیدی بودیم.
رضازاده افزود: در این مدت این اختلال هم در خصوص قیمت گذاری و هم در خصوص تامین کالا بوجود آمد این در حالی است که از زمان توزیع مواد پتروشیمی در بورس کالا این شرکت توانست با شفاف سازی نرخ ها توزیع مواد اولیه را به واحدهای تولیدی مدیریت کند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت پلاستیک ادامه داد: در شرایطی میتوان توزیع مواد پتروشیمی را از بورس کالا حذف کرد که کلیه این مواد تحت پوشش تعاونی های توزیعی قرار گیرد این در حالی است که هم اکنون تنها خرده فروشی ها زیرمجموعه تعاونی ها هستند.
رضازاده تصریح کرد: با توجه به تصمیمی که در تاریخ 15 تیر ماه 93 اتخاذ شد که ( در صورت 2 بار عرضه مواد پتروشیمی در بورس کالا عرضه در خارج از بورس آزاد است و نیز پایه قیمت ها به جای ارز مبادله ای ارز آزاد تعیین شد ) ما شاهد افزایش 20 تا 25 درصدی نرخ ها بودیم.
وی ادامه داد: این اتفاق باعث کاهش تولید به خصوص در سال جاری شد به گونه ای که پیش بینی می شود تا پایان سال 94 نسبت به سال 92 با کاهش 50 درصدی تولید صنایع پایین دستی در بخش صنایع پلیمری و پلاستیکی مواجه شویم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت پلاستیک با اشاره به آمارها خاطر نشان کرد: در سال 92 میزان تولیدات ما 3 میلیون و 650 هزار تن بود اما پیش بینی ما تا پایان سال 94 یک میلیون و 650 هزار تن است.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از صنایع پلاستیکی در این مدت از چین و ترکیه وارد کشور شده است گفت: این موضوع به تولیدات ما ضربه زده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت پلاستیک با بیان اینکه از سال 88 تا 92 شاهد رشد 15 درصدی در صنعت پلاستیک بودیم گفت: برای تولید 1 میلیون تن مواد پلیمری پایین دستی 200 هزار شغل پایدار ایجاد می شود و با افت 50 درصدی تولیدات کنونی 300 هزار شغل در خطر است.