سوئدی ها در حال رصد بازار خودروی تجاری ایران هستند
رئیس شرکت سوئدی تولیدکننده قطعات خودروهای بزرگ با ابراز تمایل برای ازسرگیری همکاریها با ایران گفت: ایران در گذشته بازاری بسیار خوب برای ولوو و اسکانیا بوده است و ما اکنون در حال رصد کردن بازار ایران برای فرصتهای تجاری جدید هستیم.
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه اینترنتی جاست اوتو، گروه صنعتی لیکس، تولید کننده سوئدی تجهیزات مکانیکی و قطعات خودروهای بزرگ پس از سفر اخیر نمایندگانش به تهران در قالب هیئت اعزامی اتحادیه تأمین کنندگان خودروی اسکاندیناوی، اکنون در حال رصد کردن بازار ایران برای فرصتهای تجاری جدید در این کشور است.
راجر برگرن، رئیس و مدیرعامل گروه لیکس در حاشیه نشست امسال اتحادیه تأمین گوتنبرگ گفت: «ایران در گذشته بازاری بسیار خوب برای ولوو و اسکانیا بوده است و ما تأمین کننده عمده صنعت ساخت خودروهای باری هستیم».
وی افزود: «ما میدانیم که سطح سرمایه گذاری (در ایران) بهدلیل تحریمها بسیار پایین بوده و ممکن است نیاز به جابهجاییهایی در بازار وجود داشته باشد. با این مبنا، اینکه ایران کشوری بزرگ با جمعیتی 80 میلیون نفری است، این نقطه شروع بود».
«این (سفر) با حمایت و مجوز دولت سوئد انجام شد. تصویری که از ایران وجود دارد، افراد را در مورد رفتن به این سفر مردد میکرد و این کشور آسانترین بازار برای کار کردن نیست. توافق هستهای هنوز اجرایی نشده، اما ما میدانیم تجارت کردن زمان میبرد».
برگرن افزود: «ما در حال صحبت کردن در مورد یورو وان هستیم، اما (در بازار ایران) ما داریم در مورد یورو صفر صحبت میکنیم. خودروهای باری این کشور بسیار بسیار کهنه هستند.
مشخصاً آنچه اتفاق افتاده این بوده که بهدلیل تحریمهای اروپا و آمریکا آنها بهدنبال جایگزینهای چینی رفتهاند و اکنون میخواهند بهسمت تأمین کنندگان اروپایی برگردند. فضای سختی برای خودروهای باری و جادههاست و آنها نیاز به ارتقا دارند».
«مردم با ما بسیار مهربان بودند. ما از چند شرکت بازدید کردیم، ایران خودرو، سایپا و برخی قطعه سازان. ما همچنین از برخی کارخانههای تراکتورسازی بازدید کردیم و میتوانیم ببینیم که سطح تکنولوژی در این کشور حداقل ده سال عقب است. آنها تکنولوژی جدید میخواهند».
وی در مورد چشمانداز انعقاد قراردادها بین شرکتهای ایرانی و خارجی پس از تحریمها گفت: «من فکر میکنم این کار چند سال زمان خواهد برد... سیستم مالی بهطور کامل مهیا نیست. این مهم است که پرداختها بتواند انجام گیرد، بنابراین آنها باید سیستم مالی را مجدداً برقرار کنند».