ایران از سرمایه گذاری های مشترک با کرواسی استقبال می کند
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شرایط ایران از لحاظ فنی و تخصصی نسبت به سالهای پیش متفاوت است و اکنون برای آغاز سرمایه گذاری های مشترک بین تهران و زاگرب وضعیت مناسبی وجود دارد.
به گزارش ایلنا از شاتا، محمدرضا نعمت زاده در دیدار یوسیپ لکو رئیس مجلس کرواسی با وی، اظهار داشت: تشکیل کمیسیون اقتصادی بین ایران و کرواسی، در توسعه تعاملات و همکاریهای دو جانبه مهم است.
وی ضمن تاکید بر ضرورت تعمیق و گسترش روابط اقتصادی دو جانبه بین ایران و کرواسی، تصریح کرد: حضور کرواسی در اتحادیه اروپا می تواند شریک خوبی برای همکاریهای سازنده دو کشور باشد.
وی با بیان آنکه کمیسیون همکاریهای مشترک بین دو کشور در گذشته فعال بوده که به دلیل الحاق کرواسی به اتحادیه اروپا ملغی شد، اظهار امیدواری کرد با شرایط جدید بار دیگر کمیسیون برگزار شود.
نعمت زاده، شرایط جدید را در عرصه بین المللی نقطه آغازی بر استمرار و تداوم همکاریهای ایران با این کشور و سایر کشورهای اروپایی دانست و گفت: سیاست ایران در برقراری ارتباط با کشورهای دوست به صورت راهبردی و بلندمدت است و تلاش می شود تا همکاریهای خود را بر این پایه استمرار بخشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر لزوم انجام سرمایه گذاریهای مشترک با کرواسی، اظهار داشت: شرایط ایران از لحاظ فنی و تخصصی نسبت به سالهای پیش متفاوت است.
وی افزایش اقتصادی سطح تعاملات دو کشور را مورد استقبال قرار داد و افزود: همکاری در همه زمینه های بخش صنعت، معدن و تجارت بین دوکشور موجب خشنودی است.
نعمت زاده افزایش سطح سرمایه گذاریها را مورد تاکید قرار داد و گفت: هر یک از دو کشور دارای مزیتهای مناسبی برای گسترش تعاملات است و باید تلاش شود تا از زمینه های سرمایه گذاری دو کشور استفاده به عمل آید.
به گفته وی؛ مزایای ایران علاوه بر داشتن نیروهای تحصیلکرده و جوان، صنعت گردشگری، معادن، منابع طبیعی و نفت و گاز است که آمادگی لازم برای همکاری و سرمایه گذاری دراین رابطه ها وجود دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت مهمترین مساله دو کشور را داشتن روابط بانکی فعال بین دو کشور دانست و گفت: شرایط تحریم موجب قطع این روابط شد که باید تلاش شود ،باردیگر شکل گیرد.
همچنین در این دیدار یوسیپ لکو رئیس مجلس کرواسی ضمن ابراز خرسندی از تعمیق تعاملات اقتصادی دو کشور، افزود: کرواسی و جمهوری اسلامی ایران حتی در زمان تحریم با درک متقابل این روابط را حفظ کردند.
وی توسعه همکاریها را نیازمند برقراری روابط بانکی فعال دانست و گفت: حجم روابط بانکی در سطح دو کشور مناسب نیست و باید با توجه به ظرفیتهای ایران و کرواسی افزایش یابد.
لکو با بیان اینکه این کشور می تواند مرکز اصلی برای ارتباط ایران با اتحادیه اروپا باشد، افزود: ارتباطات فرهنگی دو کشور راه خوبی برای تحکیم این روابط بشمار می رود.
وی تمایل این کشور را برای همکاری علمی و دانشگاهی با دانشگاههای ایران مطرح ساخت و گفت: یکی از دانشگاههای ما تمایل به همکاری با دانشگاههای ایران را دارد.
رئیس مجلس کرواسی خاطرنشان کرد؛ روابط خوب سیاسی بین دو کشور این اجازه را می دهد تا گسترش روابط اقتصادی دو کشور را در دستور کار قرار دهیم .