ضرورت 4 ناظره شدن پروانههای ساختمانی/ جلوگیری از امضافروشی با ورود افراد متخصص
دبیر انجمنهای صنفی و تشکلهای مهندسی ساختمان استان تهران با انتقاد از دوره طولانی مهندسان برای ورود به بازار کار گفت: قوانین سازمان نظام مهندسی به بازنگری جدی نیاز دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین مسعودی در نشست خبری امروز با بیان اینکه تعداد زیادی از مهندسان کشورمان نتوانستند به بازار کار ورود کنند گفت: نبود بازار کار برای مهندسان مشکلات زیادی را برای معیشت این قشر به وجود آورده است و از این رو خواستار اصلاح قوانین مربوطه در سازمان نظام مهندسی هستیم تا زمینه اشتغال مهندسان افزایش یابد.
وی با اشاره به انتظار سه ساله مهندسان برای ورود به بازار کار ادامه داد: اصلاح این موارد در قانون سازمان نظام مهندسی بسیار ضروری است. سه سال مدت کمی نیست که مهندسان برای ورود به بازار کار معطل بمانند و ظرفیتهای متخصصان و مهندسان در رشتههای مختلف در این مدت نادیده میماند.
وی با اشاره به برنامههای این انجمن برای خروج رکود از بازار مسکن گفت: رکود در بازار باعث کاهش ضریب اشتغال مهندسان شده است و باید راهکاری برای افزایش اشتغال در این حوزه برای مهندسان بیابیم این در حالی است که مهندسان فارغالتحصیل در کشورمان بسیار زیاد هستند.
وی ادامه داد: با تشکیل دفاتر مهندسی و تعریف پروژههای ساختمانی میتوانیم ضریب اشتغال این قشر را افزایش دهیم.
مجتبی مشرفی عضو دیگر سازمان نظام مهندسی با تاکید بر لزوم بازنگری در قوانین سازمان نظام مهندسی گفت: قانون سازمان نظام مهندسی متعلق به سه دهه قبل است و باید برخی از موارد این قانون تغییر کند.
وی با اشاره به ضرورت 4 ناظره شدن پروانههای ساختمانی گفت: تشکلهای صنفی و انجمنهای مهندسی بازوی سازمان نظام مهندسی هستند و این سازمان باید به بخشهای مختلف ساخت و ساز ورود پیدا کند.
وی با اشاره به اهداف این تشکل صنفی گفت: تلاش برای خروج از رکود در بازار مسکن، استفاده از ظرفیتهای مهندسان جوان کشور، مسئولیتپذیری اعضای سازمان نظام مهندسی، رعایت قوانین و مقررات و تحصیل قوانین برای اخذ صلاحیت و پروانه از مهمترین اهداف این تشکل صنفی است.
غلامرضا منفرد از دیگر اعضای سازمان نظام مهندسی با اشاره به اتخاذ اقداماتی برای جلوگیری از امضافروشی در حوزه ساخت و ساز گفت:امضافروشی یکی از بزرگترین این مشکلات است که تنها با ورود افراد باصلاحیت و متخصص میتوان از امضافروشی جلوگیری کرد. البته بیشترین امضافروشی متوجه کلانشهر تهران است.
وی با اشاره به افزایش کیفیت در ساخت و ساز در کشورمان گفت: هر چند در حوزه کیفیت در بازار مسکن به جایگاه مطلوب نرسیدهایم اما کیفیت ساخت و ساز نسبت به یک دهه پیش افزایش یافته است.
همچنین حکمت امیری از دیگر اعضای سازمان نظام مهندسی از تعداد اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی برای کلان شهری مانند تهران انتقاد کرد و گفت: در حالی که برای تهران با جمعیت 14 میلیون نفری 25 عضو در نظر گرفته میشود که برای شهرهایی مانند ایلام هم که جمیعت کمتری دارند هم همین تعداد در نظر گرفته شده است که این تعداد اعضای هیات مدیره نمیتوانند جوابگوی نیاز کلانشهر تهران باشند.