رئیس پژوهشگاه صنعت نفت:
برجام بازاری با سود 8 میلیارد دلار را در اختیار شرکتهای جهانی قرار میدهد/ ایران در قرن 21 جزء 11 اقتصاد برتر جهان میشود
نتایج تحقیقاتی که توسط بانک سرمایهگذاری گلدمن انجام شده حاکی از آن است که ایران در میان 11 کشوری قرار دارد که در قرن 21 میتواند به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حمیدرضا کاتوزیان رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در مراسم افتتاحیه دومین همایش بینالمللی فرصتهای فناورانه صنعت نفت و گاز که با موضوع ازدیاد برداشت برگزار شد گفت: این همایش از مزیت تغییرات مثبت در فضای جهانی برای توسعه همکاریهای بینالمللی با ایران در سایه تصویب برجام بهرهمند است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تحلیلگران بر این باورند که این توافق مهم، روابط میان ایران و جهان را تغییر خواهد داد افزود: این شرایط موقعیت بیبدیلی را برای تقویت اقتصاد ایران در اختیار کشور قرار خواهد داد.
کاتوزیان با تاکید بر اینکه شواهد عینی از اقتصاد بزرگ و غنی از منابع ایران توجه بسیاری را جلب کرده تصریح کرد: نتایج تحقیقاتی که توسط بانک سرمایهگذاری گلدمن انجام شده حاکی از آن است که ایران در میان 11 کشوری قرار دارد که در قرن 21 میتواند به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل شود.
وی ادامه داد: با توجه به بررسیهای انجام شده تخمینزده میشود که در نتیجه اجرای برجام، بازاری با سود 8 میلیارد دلار در انتظار شرکتهای جهانی و سرمایهگذاران خواهد بود.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه اگر چه در طی 2 سال گذشته تغییرات و اقدامات زیادی در راستای تحقق اهداف رئیس جمهور برای توسعه اقتصادی ایران در بلند مدت صورت گرفته اظهار داشت: در راستای اهداف چشمانداز 1404 برای کسب رتبه نخست صنعتی، علمی و فناوری در منطقه فعالیتهای بسیاری باید انجام شود. از این رو پژوهشگاه صنعت نفت نقش مهمی در تحقق الزامات فناورانه صنعت نفت کشور دارد.
وی با بیان اینکه باور بر این است که صنعت نفت ایران به عنوان بزرگترین منبع درآمد ملی یکی از پیشرانهای توسعه اقتصادی کشور در سالهای آتی خواهد بود گفت: پژوهشگاه صنعت نفت نیز به عنوان بازوی تحقق و توسعه وزارت نفت مصمم است تا توانمندیهای خود را برای کمک به این مهم از طریق ابزار فناوری تقویت کند.
وی با اشاره به اظهارات وزیر نفت و اولویتهایی را که برای جهتگیری فعالیتهای پژوهشگاه اعلام کرده، اظهار داشت: مهمترین اولویت از نظر وزارت نفت بخش بالادستی است که به توجه سریع نیازمند است.
این مقام مسئول اولویت دوم وزیر را حوزه شدت مصرف انرژی در کشور و اولویت سوم را تامین لیسانسهای مورد نیاز بخش پایین دستی عنوان کرد و افزود: این مسئله کاملا پذیرفته شده که یکی از اولویتهای مهم صنعت نفت ایران افزایش ضریب ازدیاد برداشت از میادین بزرگ است.
وی افزود: شرکت ملی نفت ایران نیز تصمیم گرفتهاست طرح جدیدی را با هدف افزایش نرخ تولید برای توسعه تحقیقات محور میادین نفت کشور اجرا کند.
کاتوزیان با اشاره به واگذاری مطالعه میدانهای اهواز ویادآوران به پژوهشگاه صنعت نفت گفت: این دو میدان از بزرگترین میادین نفت کشور به حساب میایند و قرارداد رسمی انجام مطالعات ازدیاد برداشت روی میدان اهواز در اواخر سال گذشته بین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با پژوهشگاه منعقد شد.
وی تصریح کرد: علیرغم موانع ناشناخته زیادی که بر سر این طرح جدید قرار دارد پژوهشگاه به همراه همکاران بینالمللی پیشرفت قابل قبولی در این حوزه داشته است.