جدول زمانی رفع محدودیتهای همکاری بین ایران و فرانسه تهیه شد
برای استقلال در تولید نهادههای دامی در تلاشیم تا بتوانیم تولید پایداری در حوزه محصولات پروتئینی داشته باشیم و توافقات صورت گرفته بین ایران و کشورهای غربی به ویژه تعاملات بین ایران و فرانسه نشان دهنده جدی بودن و پایدار بودن روابط دو کشور است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، استفان لوفل - سخنگوی دولت فرانسه - در نشست خبری مشترک وزیر جهاد کشاورزی و وزیر تجارت فرانسه با خبرنگاران داخلی و خارجی، اظهار کرد: فرانسه برای توسعه همکاری کشاورزی با ایران به ویژه در زمینههای تحقیقاتی، آموزشی، تولید بذر، اصلاح ژنتیک، غلات و دامهای سبک و سنگین، دامپزشکی، روشهای نوین آبیاری و ... آمادگی کامل دارد.
وی افزود: دیدارهایی که مقامات بلندپایه فرانسه با وزرا و مسئولین جمهوری اسلامی ایران داشتهاند نشان دهنده اهداف و اولویتهای ویژهای است که برای فرانسه از اهمیت بالایی برخوردار است و هماکنون در حال تدارک دیدن شرایطی هستیم که رییسجمهور روحانی در 17 نوامبر در فرانسه حضور پیدا خواهند کرد.
لوفل تاکید کرد: در زمینههای مختلف اقتصادی مانند حمل و نقل، کشاورزی، توسعه پایدار و پروژههای مشترکی مانند امضا و افتتاح پروژه مشترک آبزیپروری بین ایران و فرانسه ظرفیتهای بسیاری وجود دارد و درصددیم تا اهداف مهم استراتژیک بین دو کشور را بتوانیم با حضور وزرای دو دولت پیگیری و دنبال کنیم بنابراین اهداف و استراتژیهای همکاری بین ایران و فرانسه بلندمدت خواهد بود.
وزیر کشاورزی، غذا و جنگلداری فرانسه افزود: برای تامین سویا نیازمند واردات هستیم و علیرغم تلاش برای به دست آوردن استقلال در تولید نهادههای دامی، برای استفاده از محصولات کشاورزی تراریخته و تغییر ژنیتکی یافته تمایلی وجود ندارد، اما مردم در انتخاب محصولات کشاورزی مختلف تراریخته یا غیرتراریخته حق انتخاب دارند.
وی اعلام کرد: در مورد همکاریهای آموزشی و تحقیقاتی در بخش کشاورزی بین ایران و فرانسه نیز تفاهمهایی صورت گرفته که به عنوان مثال میتوانیم به موضوعات فنی مورد تفاهم در زمینه آبیاری، دام و طیور و ... اشاره کرد.
همچنین ماتیاس فکل وزیر تجارت فرانسه نیز در این نشست خبری بیان داشت: در همکاریهای بلندمدت با ایران در حوزههای مختلف اقتصادی حسن نیت داریم و مصمم هستیم و در کنار ایران خواهیم ماند تا بتوانیم برای پیوستنش به سازمان تجارت جهانی به او کمک کنیم.
وی افزود: همکاریهای بلندمدت ایران و فرانسه آینده خوب و جاهطلبانهای دارد و میتوانیم موضوعات مختلفی را بر مبنای همین همکاریها مطرح کنیم و توسعه دهیم.
وی ضمن اظهار امیدواری از توسعه همکاریهای ایران و فرانسه در حوزههای مختلف اقتصادی، افزود: امکانات فرانسه از همین امروز در جهت افزایش مشارکتهای اقتصادی بین دو کشور در اختیار ایران است و دفتر تجاری مشترک ایران و فرانسه در سفارت این کشور در تهران نیز در همین راستا تشکیل شده است.
وزیر تجارت فرانسه ادامه داد: همکاریهای مشترک ایران و فرانسه در چارچوب موافقتنامههای وین است و کاملا حسن نیت و دقت در این توافقات بین دو کشور وجود دارد.
فکل تاکید کرد: در کنار ایران هستیم تا بتوانیم کاری کنیم که به سازمان تجارت جهانی بپیوندد و فرانسه با توجه به اینکه خیلی سنتگراست در زمینه سیاسی و اقتصادی و در سطوح چندجانبه بینالمللی میتواند در کنار ایران باشد.
وی گفت: جدول زمانی برای رفع محدودیتهای همکاری بین ایران و فرانسه تهیه شده و در خصوص واردات محصولات باغی از ایران نیز با وزیر کشاورزی، غذا و جنگلداری فرانسه در چارچوب مشخص شدهای هماهنگ هستیم و بر اساس ویژگیهای جغرافیایی ویژه میتوانیم در تغییراتی که بین وضعیت همکاری دو کشور به وجود میآید توسعه واردات محصولات باغی ایرانی را در دستور کار قرار دهیم.