اولویت سیگار نسبت به لوازم ورزشی
در تعرفه های گمرکی کشور اولویت سیگار بالاتر از لوازم ورزشی است.
رئیس صنف لوازم ورزشی در گفتوگو با ایلنا با گله از اولویت بندی وزارت صنعت ،معدن و تجارت و گمرکات کشور، گفت: متاسفانه این وزارتخانه سیگار را که کالای مضر و سرطان زا است را در اولویت بندی واردات در رتبه 8 قرار داده است اما لوزام ورزشی که سبب شادابی روح و روان جامعه می شود و یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از اعتیاد است تا 3 ماه پیش در اولویت 10 قرار داشت.
محمد امین زاده تصریح کرد: ما بعد از یک سال تلاش و رایزنی با مقامات مختلف و با استفاده از مشاوران حقوقی توانستیم لوازم ورزشی را به اولویت 9 ارتقا دهیم اما همچنان این کالا به عنوان لوازم لوکس وتجملی محسوب می شوند.
همین امر سبب شده که تعرفه این کالاها بسیار بالا باشد و بازار قاچاق لوازم خارجی از رونق خاصی برخوردار باشد به طوریکه الان بیش از 90 درصد از کالاهای ورزشی قاچاق باشد.
وی در خصوص تولیدات داخلی گفت: متاسفانه به دلیل عدم حمایت دولت از تولید کنندگان همان چند واحدی که تولیدات داشتند نیز به دلیل کمبود نقدینگی و گرانی مواد اولیه و قیمت تمام شده بالا نسبت به نوع خارجی آن بسته شدند هر چند برخی کالا ها مثل لوازم اسکی ،توپ پینگ پونگ و لوازم تنیس از همان ابتدا جزو کالاهای وارداتی بوده است. با این تفاصیل حدود 10 درصد از لوازم ورزشی تولید داخل هستند.
رئیس صنف لوازم ورزشی افزود: دولت اگر تصمیم دارد که جلوی قاچاق را بگیرد باید از مبادی ورودی کنترل خود را آغاز کند و جلوی وارد شدن غیر قانونی اجناس را بگیرد نه اینکه به فروشگاه های سطح شهر مراجعه کنند و با فروشندگان برخورد کنند زیرا آنها فقط واسطه بین فروشنده و خریدار هستند و قدرت اینکه بفهمند این کالا به صورت قانونی وارد شده است یا خیر را ندارند پس نباید با آنها برخورد شود.