اعزام هیئت های تجاری ایران از مهرماه
رئیس اتاق ایران گفت: امروز محدود کردن بیش از حد تورم اگر به قیمت تشدید رکود باشد بسیار خطرناک است.
به گزارش خبرنگار ایلنا محسن جلالپور در نشست خبر ی که در محل این اتاق برگزار شد بیان داشت: هیئت های تجاری که در ایران حضور پیدا می کنند خواهان سه چیز هستند که رئیس اتاق اتریش هم به آن اشاره مستقیم کرده است؛ شفافیت در اقتصاد، ثبات در قوانین وامنیت سرمایه گذاری.
رئیس اتاق ایران افزود: سرمایه گذاران خارجی خواستار بازار رقابتی و حذف رانت های دولتی هستند؛ به طور کلی آنها به دنبال یک بازار آزاد هستند، این فعالین اقتصادی در سالیان قبل کشورمان را زیر نظر داشتند و متوجه این مساله شده اند که چگونه یک شبه 10 بخشنامه جدید ابلاغ می شود و روی هیچ قانونی به طور بلند مدت نمی توان حساب کرد.
وی تاکیدکرد: در خصوص امنیت سرمایه گذاری نیز توقع ما و آنها از قوه قضائیه بیشتر از این است سرمایه گذار به دنبال جایی است که دادگاه ها و قوانین قضائی آن به روز و با استاندارد جهانی مطابقت داشته باشد.
تورم 20 درصد
جلال پور گفت: اگر خروج از رکود به قیمت اضافه شدن ۲ تا ۳ درصد به نرخ تورم تمام شود هم به نظر یک نیاز ضروری به شمار می رود و این در شرایطی است که هم اکنون اقتصاد ایران در یک شرایط رکود مزمن به سر می برد.
جلال پورافزود: تورم در سال اول دولت یازدهم کنترل شد که کار خوب و لازمی بود چرا که بسیاری از فعالیت ها در کشور متوقف شده بود، چرا که تورم به صورت لجام گسیخته افزایش می یافت اما امروز محدود کردن بیش از حد تورم اگر به قیمت تشدید رکود باشد بسیار خطرناک است.
پیشنهاد اتاق ایران در شورای پول و اعتبار
رئیس اتاق بازرگانی ایران از پیشنهاد جدید اتاق ایران در شورای پول و اعتبار برای حل مشکل بنگاههای کوچک و متوسط خبر داد و گفت: پیشنهاد کردهایم از یک و نیم تا 3 درصد ذخایر سپرده بانکها نزد بانک مرکزی کم شود تا آن را به عنوان تسهیلات جدید به بنگاههای کوچک و متوسط بدهند که رقمی حدود 60 هزار میلیارد تومان پول به بنگاهها تزریق خواهد شد.
وی با اشاره به سیاست انقباضی دولت در سالهای اخیر برای کنترل تورم گفت: معتقدیم خروج از رکود حتی به قیمت اینکه تورم دو تا سه درصد اضافه شود ضروری است اگر چه دولت یازدهم در سال اول فعالیت با کنترل نقدینگی و سیاستهای انقباضی تورم را به شدت کاهش داد اما در سال 94 کنترل تورم منجر به تشدید رکود شده است.
جلالپور در مورد پیشرفتهای مورد سرمایهگذار خارجی در کشور نیز به سه شرط شفافیت، امنیت سرمایهگذاری و فضای رقابتی اشاره کرد و گفت: سرمایهگذار خارجی میخواهد در فضایی سرمایهگذاری کند که شفافیت وجود داشته باشد و از آن جایی که یک زمانی قوانین و مصوبات دولت بیش از روزهای هفته بود سرمایهگذار خارجی میخواهد از این شرایط مطمئن شود.
اعزام هیئت های تجاری ایران
رئیس اتاق ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی نگران حضور صرف هیاتهای خارجی در ایران هستند و میپرسند چرا بازرگانان ایرانی به کشور های دیگر سفر نمیکنند گفت: سفر نخستین هیاتهای تجاری ایران به سایر کشورها از مهرماه آغاز میشود و سعی بر این است که هیاتهای اعزامی به شکل تخصصی و دستهبندی باشد.
وی افزود: البته در طول سالهای گذشته اعزام هیاتهای تجاری به بلوک شرق، آمریکای لاتین و عربی انجام میشد اما اکنون با هیات تجاری چک، اسپانیا، اتریش هماهنگیهای لازم انجام شده و اعلام آمادگی کردهاند تا هیات تجاری به این کشورها اعزام شود.
وی افزود: با ایتالیاییها قرار گذاشتهایم تا بازرگانان ایرانی برای مساله SME (بنگاههای کوچک و متوسط) به ایتالیا بروند و با فرانسه هم همین قرار را داریم.
جلالپور با اشاره به شرایط سخت تحریم در سالهای گذشته و تاثیر آن بر حجم مبادلات تجاری با کشورهای اروپایی گفت: در همین راستا حجم مبادلات ما با کشورها اروپایی به حداقل رسید اما اکنون این کشورها با به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و 1+5 با حضور رئیس جمهور و دو سه وزیر در هر هیات برای حضور در ایران مسابقه گذاشتهاند.
وی ادامه داد: باید ببینیم چگونه میتوان از این ظرفیتها استفاده کرد تا مراودات تجاری به ثمر بنشیند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تاثیر تسهیلات بانکی بر رونق در بازار و حل مشکلات بخش تولیدی کشور گفت: طبق آمار سال گذشته 380 میلیارد تومان تسهیلات داده شد که شاید کمتر از یک پنجم آن تسهیلات جدید بوده است و بقیه تسهیلات معوقی است که دوباره تمدید شده است.