خبرگزاری کار ایران

مهدی کریمی در دیدار با معاون ارتباطات بین الملل دفتر رهبری:

برخی کشورهای منطقه نمی خواهند ایران به جایگاه واقعی خود دست یابد

برخی کشورهای منطقه نمی خواهند ایران به جایگاه واقعی خود دست یابد
کد خبر : ۳۰۴۰۶۸

قائم مقام دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی با اشاره به اینکه شاکله و مدل کسب و کار در جهان کنونی تغییر پیدا کرده است، بیان داشت: در دنیای امروزی همه چیز به سمت فن آوری و نوآوری در حال حرکت است و کشور ما نباید از این قافله عقب بماند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی کریمی، قائم مقام دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی در دیدار شورای مرکزی این دبیرخانه با آیت الله محسن قمی؛ معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری اظهار داشت: تمامی کسانی که در دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی مشغول به فعالیت هستند ارادت قلبی به نظام جمهوری اسلامی ایران دارند و به نوعی در این کشور و خصوصاً در راستای حوزه علوم و فناوری در سطوح مختلف زحمات فراوانی را متحمل شده اند.ممکن است فعالیت و یا شخصیت این افراد نامحسوس و از نظرها پنهان باشد اما به هر حال حضور و تلاش این عزیزان غیر قابل کتمان است.

وی ادامه داد: در مدت کوتاهی که از عمر دبیرخانه می گذرد، تقریباً با دست خالی تمامی امور را به پیش بردیم که البته کمک دو تن از مجریان بخش خصوصی باعث شد تا دبیرخانه بتواند فعایت خود را کلید بزند به پیش ببرد و کمکهای این دو شرکت موجب شد تا بتوانیم ارتباط خوبی با کشورهای اسلامی برقرار کنیم.

قائم مقام دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی با اشاره به اینکه شاکله و مدل کسب و کار در جهان کنونی تغییر پیدا کرده است، بیان داشت: در دنیای امروزی همه چیز به سمت فن آوری و نوآوری در حال حرکت است و کشور ما نباید از این قافله عقب بماند و باید بگوییم که در کشور ما در حالت فعلی روی این محور فعالیتهی خوبی ترتیب داده شده است و کارهای مناسبی صورت گرفته است.در حال حاضر و با توجه به اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زحمات زیادی را در حوزه علوم و فنون صورت داده است اما باید به این نکته توجه داشت که این معاونت هم یک واحدی از واحدهای دولتی نظام جمهوری اسلامی به حساب می آید که خیلی نمی توان این عزیزان را دست تنها رها کرد.لذا دبیرخانه برای اینکه مقداری از این بار را به دوش خود بکشد در حدود60 کشور اسلامی را شناسایی کرده و در آنها مشغول انجام وظیفه هستیم.

وی افزود: یکی از اهدافی که دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی آنرا دنبال می کند این است که بتوانیم رنکینگ هایی که متعلق به کشور ما است را توسعه و حتی ارتقاء دهیم. به طوریکه جامعه هدف ما جوانان، فرهیختگان و دانشگاهیان کشورها اسلامی هستند. در ابتدا این راه مجوزی از سوی حضرت آیت الله اراکی اخذ کردیم که باید بگوییم ایشان واقعاً همه جانبه این موضوع را حمایت کردند تا دبیرخانه بتواند در کنفرانس وحدت اولین اجلاس توسعه علوم و فناوری را برگزار کند و همچنین یک نمایشگاه دستاورهای فنی ایران به عنوان BTI که در دی ماه برگزار خواهد شد به موازات این اجلاس برپا خواهد شد.

کریمی با تاکید بر نیاز حمایت از دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی تصریح کرد: اعضاء دبیرخانه تمامی فعالیت خود را برای رضایت خداوند و خشنودی رهبری نظام و همچنین پیشبرد اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی ایران صورت داده اند و در این راه سعی شده از هیچ بودجه سازمانی استفاده نکنیم تا اینکه مشکلی به مشکلات کشور اضافه نشود اما ما به یکسری از حمایتها در داخل کشور نیازمند هستیم و با سرعتی که این دبیرخانه در حال پیشرفت است به نظر می رسد که در آینده بسیار نزدیک بتوانیم کارهای بسیار شگرفی را طرح ریزی و اجراء کنیم.

وی با اشاره به هجمه هایی که نسبت به کشورمان در منطقه خاورمیانه و در میان سایر کشورهای اسلامی مطرح می شود خاطرنشان کرد: یکی از اهدافی که در ارتباط با کشورهای اسلامی توسط دبیرخانه دنبال می شود این است که بتوانیم نفوذ استراتژیک خودمان را در محورهای علوم و فناوری و سایر موضوعات مرتبط گسترش دهیم تا بتوانیم در مقابله با افتراها و هجمه های جدیدی که بر خلاف واقع به کشورمان وارد می شود مقابله فرهنگی و حتی گفتمانی داشته باشیم. لذا توانسته ایم با پژوهشهایی که در این زمینه صورت داده ایم، نقاط اشتراکی در میان جوانان کشورهای اسلامی پیدا کنیم. به گونه ای که دفتر دبیرخانه در ترکیه افتتاح شده است و در آذربایجان هم در چند وز ینده فتر دبیخانه افتتاح خواهد شد. در عمان و کشورهای آفریقایی هم مشغول مذاکره و رایزنی برای افتتاح دفتر و نمایندگی هستیم.

قائم مقام دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی در پایان ابراز داشت: بخش تحقیق و توسعه و دبیرخانه در این مدت سعی داشته است تا بتواند با شناسایی کشورهای اسلامی در تمامی قاره ها اشتراکات میان ایران و تمامی کشورها را بررسی کند و اگر کوچکتریم مشترکاتی بین کشورمان و کشورهدف وجود داشته، اقدام به ارتباط گیری و زمینه سازی برای ایجاد و گسترش مناسبات در حوزه علوم و فناوری کرده ایم تا بتوانیم این کشورها را با نظام جمهوری اسلامی هم سو کنیم. البته برخی از کشورها چندان مایل نیستند که ایران در منطقه و فرامنطقه در حوزه علوم و فناوری رشد کند و به جایگاه واقعی خودش دست پیدا کند که با نرمشهای صورت گرفته از سوی دبیرخانه این موضوع در حال هموار شدن است.      

پیشنهاد امروز