عزم گروه صنعتی مپنا برای تولید محصولات گلوگاهی/ توربین 45 مگاواتی تحت لیسانس اختصاصی مپنا تا پایان سال وارد مدار میشود
ما در زمینه توربینسازی نیز دارای عنوان هستیم اما آنچه شاید نگرانش باشیم پول و منابع مالی نیست بلکه کار و سرمایه نیروی انسانی حائز اهمیت است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عباس علیآبادی مدیر عامل مپنا در مراسم تحویل توربین 2.5 مگاواتی ساخت این گروه صنعتی به کارفرمایی مزرعه بادی کهک با بیان اینکه ساخت این توربین واقعه مهمی بوده که نشان از قابلیت و مهندسی بالای کشور است، اظهار داشت: ممکن است تا ده سال آینده بهتوان توربینی بهتر از آنچه امروز ساخته شده به مرحله تولید برسانیم اما از روزی که اراده کردیم تا نسبت به ساخت توربین دو و نیم مگاواتی اقدام کنیم زمان اندکی را سپری کردیم.
وی افزود: ما ادعا می کنیم که هر تجهیزی را که امروز کشور اراده کند می سازیم و استراتژی ما صرفه اقتصادی و ساخت تجهیزاتی است که گلوگاه باشد.
علیآبادی خاطر نشان کرد: البته چنانچه نیاز ملی اقتضا کند بدون در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادی آنچه به عنوان گلوگاه مطرح می شود را بدون تردید خواهیم ساخت.
وی بااشاره به اظهارات مدیرعامل شرکت زیمنس آلمان مبنی بر توانمندی شرکت مپنا اظهار داشت: بنا به گفته این شرکت آلمانی مپنا میتواند به عنوان همکار تلقی شود نه مشتری.
وی در ادامه با بیان اینکه ما در زمینه صنعت برق پیشرفت خوبی داشتهایم و زیرساختهای خوبی نیز در این خصوص فراهم شده تصریح کرد: البته آنچه باید در نظر داشت اینکه تجهیزات ممکن است کهنه شوند ولی آنچه از درجه اهمیت زیادی برخوردار است دانش و نیروی انسانی است.
علیآبادی با بیان اینکه ما در حوزه سدسازی جزو چند کشور اول دنیا هستیم اظهار داشت: ما در زمینه توربینسازی نیز دارای عنوان هستیم اما آنچه شاید نگرانش باشیم پول و منابع مالی نیست بلکه کار و سرمایه نیروی انسانی حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: دولت باید با خلق پول مجازی محرک لازم را جهت به راه افتادن چرخ صنعت فراهم کند.
مدیرعامل مپنا تصریح کرد: در حال حاضر تعداد زیادی تجهیزات معطل مانده که میتواند برای کشور تولید ثروت کند که از جمله آنها توربینهای بادی است که باید وارد مدار شده و برای صنعت کشور مثمرثمر واقع شوند.
وی به ساخت توربین گازی 200 میلیون دلاری اشاره و اظهار داشت: طی سال جاری دو محصول جدید مپنا به سبب محصولات این شرکت اضافه میشوند
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف جدی ما این است که بتوانیم در زمان حوادث غیرمترقبه به تولید برق کشور کمک کنیم.لذا توربین 25 مگاواتی تجهیز شده که میتواند ظرف یک هفته ظرفیت برق شهر را تامین کند و از جمله ویژگیهای این توربین این است که نیازی به زیرساخت ندارد.
علیآبادی تاکید کرد: توربین یاد شده فقط توسط شرکت GE عرضه میشود و ما دومین سازنده آن هستیم که با توجه به اینکه این توربین مشتریهای زیادی دارد و امیدواریم بتواند در پدافند غیرعامل ما را یاری دهد باید به تولید انبوه برسد.
وی همچنین به دومین تجهیز گروه صنعتی مپنا اشاره کرد و گفت:یکی از گلوگاههای جدی ما توربین 45 مگاواتی است که تحت لیسانس هیچ جا نیست و از آخرین فناوری های روز دنیا برخوردار بوده و دارای کلاس E است.
وی ابراز امیدواری کرد: این توربین 45 مگاواتی تا پایان سال جاری وارد مدار شود.