افزایش 30 درصدی تولید با استانداردسازی گلخانههای کشور
با استانداردشدن گلخانهها در کشور، نزدیک به 30 درصد تولید این گلخانه ها در واحد سطح افزایش و 25 درصد مصرف انرژی کاهش مییابد.
به گزارش ایلنا به نقل از وزارت جهادکشاورزی، مهندس سید محمدکیایی مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی گفت:: طبق برآورد ما در صورت تبدیل گلخانهها به گلخانههای استاندارد، هزینههای تولید آنها 30 درصد کاهش و درآمد بهرهبرداران تا 30درصد افزایش خواهد یافت.
وی با بیان این که سیاست وزارت جهادکشاورزی با توجه به محدودیت آب، توسعه گلخانهها به منظور تولید بخشی از محصولات کشاورزی به خصوص سبزی و صیفی است، اظهار داشت: ما به دنبال استانداردسازی سازه و پوشش گلخانهها هستیم و در این زمینه جلسات هماندیشی با شرکتهای پتروشیمی، سازندههای پوششهای گلخانهای و بخشهای دولتی وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتهایم.
کیایی سطح گلخانههای شیشهای و همچنین فلزی- پلاستیکی کشور را به ترتیب 110 هکتار و 6707هکتار عنوان کرد و گفت: در حال حاضر دو هزار هکتار گلخانه چوبی با پوشش پلاستیکی داریم که باید تغییر وضعیت دهند و به سازه فلزی – پلاستیکی و استاندارد تبدیل شوند.
وی تصریح کرد: برای بهینه کردن مصرف نهادهها، جلوگیری از آفات و بیماریها، کاهش ضایعات در گلخانههای چوبی و امکان ایجاد شرایط برای توسعه مکانیزاسیون و استفاده از اتوماسیون، استانداردسازی ضروری است.
وی خاطر نشان کرد: آنچه در کشور در زمینه گلخانهها اجرا میشود باید نوع سازهها بر حسب نوع محصول ، اقلیم و شرایط منطقه متفاوت باشد.
سیاست احداث گلخانه در مناطق نزدیک به دریا
کیایی در همین حال از سیاست جدید معاونت امور باغبانی در راستای توسعه گلخانهها در مناطق گرم و نیمه گرم و مناطق نزدیک به دریا خبر داد.
وی افزود: در دنیا، مرکز تولیدات گلخانهای، نزدیک به دریا انتخاب می شود، زیرا هزینههای تولید در این مناطق کمتر از مناطق سرد و معتدل است.
کیایی در ادامه بر تقویت دانش فنی و آموزشی بهرهبرداران در فضای گلخانهای تاکید کرد و اذعان داشت: به منظور ارتقای دانش فنی بهرهبرداران و گلخانهداران از بانک کشاورزی درخواست کردهایم که موضوع آموزش و دانش فنی را که ممکن است توسط مشاوران خارجی به گلخانهداران انتقال یابد به عنوان هزینه ثابت و جزو سرمایهگذاری طرح تلقی شود.
وی اضافه کرد: با این ترتیب، بهرهبرداران و سرمایهگذاران بابت آموزش از بانک کشاورزی، تسهیلات دریافت می کنند و این امر به طورقطع به بالابردن دانش فنی آنها کمک کرد.