وزارت نیرو مصمم است در معیشت کشاورزان خللی وارد نشود
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: بهرغم وجود بحران آبی در کشور، وزارت نیرو مصمم است در معیشت کشاورزان خللی وارد نشود.
به گزارش ایلنا، "رحیم میدانی" امروز (شنبه) در اولین گردهمایی مشترک مدیران ستادی و استانی وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی که با محوریت طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی در تهران برگزار شد، با بیان این مطلب که
ما با یک مسئله مهم ملی و تاریخی در کشور مواجه هستیم که تا امروز لاینحل باقی مانده و روز بروز حادتر میشود؛ گفت: ما در برنامههای پنج ساله به اجرای برنامههای تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی موکلف بودیم و در برنامه چهارم نیز بهصورت صریح و روشن درج شده بود که دولت و وزارت نیرو با کمک سایر بخشهای مرتبط این مسئله را به سامان برسانند، ولی با وجود کارهای انجام شده تاکنون موفق به حل بحران آب کشور نشدهایم.
وی با تاکید بر اینکه بعد از ابلاغ مصوبه شورای عالی آب، وزارت نیرو با اعتقاد و عزم راسخ تمام نیروهای خود را بسیج و تلاش نمود تا نسبت به حل این مشکل بزرگ راهکارهایی را بیازماید، افزود: در نهایت تمام راهها به تلاش همهگیر ختم شد و اینکه وزارت نیرو به تنهایی قادر به حل این معضل نبوده و بایستی همه سازمانها و نهادها و بخصوص مردم در برون رفت از این بحران مشارکت کنند.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه برای تعادلبخشی در منابع آب زیرزمینی راهی جز کاهش در مصرف نداریم، خاطر نشان کرد: طبق محاسبات انجام شده بایستی حدود 11 مترمکعب کاهش مصرف داشته باشیم تا بخشی از این کاهش صرف توقف افت سطح آب و نیمی از آن هم صرف تامین بخشی که از ذخیره منابع آب استاتیکی مصرف شده خواهد شد.
وی با بیان اینکه بر اساس مبانی که در ابلاغ منابع آب سطحی و زیرزمینی وجود دارد و ما باید نسخه هر یک از بخشها را انتخاب کنیم، افزود: در مورد برخورد با چاههای قبل و بعد از سال 85، تعدیل پروانههای بهرهبرداری، اصلاح پروانههای بهرهبرداری با توجه به نیاز آبی منطقه تصمیمگیری شود.
میدانی با بیان اینکه از ابتدای طرح احیای تعادلبخشی این بود که تمرکز ما روی مشارکت بهرهبرداران منابع آب زیرزمینی باشد، افزود: بدون استفاده از دیدگاه بهرهبرداران نمیتوان به یک راهحل مناسب بدون وجود تنشهای اجتماعی رسید.
او ضمن تشکر از همکاری وزارت کشاورزی گفت: وزارت نیرو حاضر است در زمینه برون رفت از معضل بحران آب بخشی از منابع مالی موردنیاز وزارت جهاد کشاورزی را در این زمینه تامین کند.
معاون وزیر نیرو با بیان این مطلب که به رغم وجود بحران آبی، وزارت نیرو مصمم است به معیشت کشاورزان خللی وارد نشود، بیان داشت: کارشناسان با تجربه وزارت کشاورزی نیز میتوانند در ارتقای دانش و آگاهی کشاورزان ایفای نقش کنند تا این پروژه در انتهای سال 94 در یک دوره شش ساله به اهداف خود برسد.
میدانی با بیان اینکه در این پروژه بهشدت نیازمند همراهی سازمانهای مختلف هستیم، ابراز داشت: مشکل بحران آب منحصر به آب و خاک نیست و به عنوان نمونه، سازمان مدیریت و برنامهریزی در تامین اعتبار این پروژه وزارت نیرو را یاری نمود، ولی امیدواریم در تخصیص اعتبار نیز اولویتهای لازم را قائل شود.
وی با تاکید بر اینکه قوه قضائیه در داشتن سرعت عمل و قاطعیت به اجرای طرح تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی کمک نماید، افزود: با اجرای قانون قادر خواهیم بود آب کشور را ساماندهی کنیم.
میدانی با اشاره به اینکه در آبهای سطحی نیز وضعیت بهتری از آبهای زیرزمینی نداریم، بیان داشت: نابسامانی در برداشت از منابع آب سطحی بدتر از آبهای زیرزمینی است و برداشت غیرمجاز از آبهای سطحی مشکلات را چند برابر کرده است و به همین خاطر بسیاری از چاهها از آبدهی مناسب افتادهاند.