افزایش عرضه پول در بازار سرمایه
دبیرکل کانون کارگزاران با اشاره به نقش بازار پول و سرمایه در اقتصاد کشور در زمینه سناریوهای پیش روی بازار سرمایه بعد از انجام توافق گفت: در صورت رفع تحریم ها و آزاد شدن پول های بلوکه شده، دولت با پرداخت بدهی پیمانکاران و اجازه افزایش سرمایه به بانک ها می تواند زمینه افزایش عرضه پول در بازار سرمایه را فراهم کند.
وی اظهار داشت: فعالیت بهتر و بیشتر بازارهای مالی، بیانگر اهمیت این بازارهاست اما بررسی مفاد دستورات رییس جمهور در مورد بازار سرمایه بیشتر به ارتقا تامین مالی از طریق بازار سرمایه و همچنین بهبود جایگاه نقش بازار سرمایه دراقتصاد ملی تاکید دارد.
دبیرکل کانون کارگزاران خاطرنشان کرد: برای اجرایی شدن این مساله لازم است تا همراه با ارتقا بازار سرمایه مشکلات و معضلات پیش روی این بازار رفع تا زمینه رشد این بازار مهیا شود.
میرصانعی با بیان اینکه به منظور ارتقا جایگاه بازار سرمایه باید نگاه ویژه ای به بازار سرمایه وجود داشته باشد، گفت: پیرو این اقدام باید تمام اقداماتی که اقتصاد را مخدوش کرده یا آنکه به بازارسرمایه آسیب رسانده و آثار سو برای آن دارد را حذف کنیم و به سمتی حرکت کنیم که بورس تقویت شود.
وی افزود: اگر بنا داشته باشیم بورس تقویت شود باید نسبت به اجرای وظایف خود در اقتصاد ملی اقدام کنیم و در پی آن موانع کسب و کار را برطرف و فضای مناسبی را برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی را فراهم کنیم.
دبیرکل کانون کارگزاران ورود سرمایه گذاران جدید را نیازمند فراهم شدن بستر قوانین و مقررات دانست و تصریح کرد: در این زمینه باید اصلاحاتی صورت گیرد و این مهم هم نیاز به تصمیمات مناسب از سوی دولت و مجلس دارد.
به گفته میرصانعی، لازم است تا در کنار این اقدامات؛ باید تصمیماتی که فضای سرمایه گذاری و کسب وکار را منفی می کند، اخذ نشود.
دبیرکل کانون کارگزاران با توجه به تاثیرات ناشی از رفع تحریم ها و انجام توافقات هسته ای، خاطرنشان کرد: با انجام توافق راه باز شده و با ورود پول های بلوکه و دسترسی دولت به منابع مالی مسدود شده فرصتی به منظور ارتقا منابع در بازارهای مالی گرفته می شود.
وی افزود: البته تمام این موارد باید با نگاه اصلاح وضعیت کسب و کار و قوانین سرمایه گذاری عملیاتی شود.
به گفته میرصانعی، در صورتی که بدهی دولتی ها به سیستم بانکی پرداخت و اجازه افزایش سرمایه به بانک ها داده شود؛ عرضه پول در بازار سرمایه افزایش خواهد یافت.
وی افزود: در همین راستا اگر نرخ بهره تسهیلات اعطایی به تولیدکنندگان کاهش یابد این مساله می تواند به خروج از رکود بنگاه ها کمک کند.
دبیرکل کانون کارگزاران تصریح کرد: اگر دولت با ورود منابع بلوکه شده نسبت به پرداخت طلب پیمانکاران اقدام کند و فضای کسب و کار توسعه یابد می توان آثار مثبتی را در این بازار شاهد بود.