اقتصاد دولتی و نفتی دوای درد کشور نیست
اگر اقتصاد دولتی و نفتی راهگشا بود، در شرایطی نبودیم که بخش خصوصی تکاملنیافته، راه تعامل را به اجبار با هیأتهای خارجی به سمت خصولتیها ببرد.
به گزارش ایلنا ، محسن جلالپور افزود: اقتصاد دولتی و نفتی دوای درد کشور نیست و اگر راهحل بود، عربستان با سالانه ۳۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی، بیکاری ۴۰ درصدی نداشت.
محسن جلالپور در نشست اتاق بازرگانی تهران که با حضور معاون اول رئیسجمهور، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر صنعت و معدن در حال برگزاری است، اظهار داشت: کاری که دولت شروع کرده و مرحله اول آن را انجام داده است، بخش خصوصی میتواند به نتیجه برساند. اقتصاد دولتی و نفتی دوای درد کشور نیست و اگر راهحل بود، عربستان با سالانه 300 میلیون دلار درآمد ارزی، بیکاری 40 درصدی نداشت.
وی ادامه داد: اگر اقتصاد دولتی و نفتی راهگشا بود، در شرایطی نبودیم که بخش خصوصی تکاملنیافته، راه تعامل را به اجبار با هیأتهای خارجی به سمت خصولتیها ببرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تعامل با دنیا و نگاه جدید در تصمیمگیریها میتواند ما را به اقتصاد قدرتمند تبدیل کند، بیان داشت: انتظار بخش خصوصی در فضای اقتصادی این است که کار بزرگ مانند توافق سیاسی صورت بگیرد تا این بخش توانمندتر شود.
جلالپور خطاب به معاون رئیسجمهور گفت: نگرانی بخش خصوصی این است که آمد و شد هیأتهای خارجی در فضای فعلی منجر به تقویت بخش خصوصی واقعی شود و مانند شرایط خصوصیسازی نشود که نتوانیم یک بخش خصوصی قوی داشته باشیم و اکنون از آن عقب هستیم.
به گفته وی، درحال حاضر نیاز هیأتهای خارجی باید رودررو با بخش خصوصی، اولویت دولت باشد. تغییر پارادایم در اقتصاد نیاز است تا فضای رقابتی بدون رانت، فساد و آنچه باعث تنگتر شدن عرصه در بخش خصوصی است، وجود داشته باشد.
جلالپور انتظار دیگر خود از دولت را تصمیمگیریهای اقتصادی در این جهت دانست و یادآور شد: امروز نوبت به صحنه اقتصادی و توقع دولت این بوده که بخش خصوصی با اتکا به مردم، اقتصاد تولیدمحور، دانشبنیان که از پایههای اقتصاد مقاومتی است، مورد توجه قرار گیرد و دولت چنین فضایی را ایجاد کند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه باید فضای کار برای بخش خصوصی فراهم شود، تصریح کرد: وحدت و امنیت، تعامل جهانی، نیروی انسانی غنی و ظرفیتهای کشور با تدبیر دولت باید گره اقتصادی امروز باز کند.
انصاری نایب رئیس اتاق بازرگانی همچنین در این نشست به موضوع طرحهای نیمه تمام اشاره کرد و گفت: به گفته مسئولان دولتی در حال حاضر 400 هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام روی زمین وجود دارد و بخش خصوصی بررسی کرده است که این موضوع گیرهای اساسی دارد اما میتوان با رفع برخی نواقص حدود 120 هزار میلیارد تومان آن را فعال کرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تغییر نگاه مسئولان نسبت به موضوع طرحهای نیمه تمام ضروری است، بیان داشت: این تغییر نگاه لازم است، تا اشتغال ایجاد شود و بتوان نرخ بیکاری را کاهش داد.
وی به موضوع ورود هیأتهای سرمایهگذاری خارجی پرداخت و بیان داشت: دولت اعتماد بیشتری به بخش خصوصی داشته باشد، زیرا استعدادها و ظرفیتهای فوقالعادهای وجود دارد.
این فعال بخش خصوصی ادامه داد: مدیریت جریان هیأتهای سرمایهگذاری و نیز استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی باید توامان درنظر گرفته شود.
انصاری تاکید کرد: پرداخت بدهی دولت به پیمانکاران در قانون رفع موانع تولید پیشبینی شده، اما این موضوع از طریق تهاتر مشکلاتی دارد که باید حل شود.