سعید شیرکوند در گفتگو با ایلنا؛
استفاده از تعبیر نئولیبرالیسم در مورد دولت، یک ادعای سیاسی است
اقتصاد ایران در وضعیتی نیست که تئوریهای کینزی، لیبرالی یا نئولیبرالی در مورد آن چندان صدق کند. کسانی که از این واژگان استفاده میکنند، رویدادهای اقتصاد ایران را غیرواقعبینانه تحلیل میکنند
سعید شیرکوند، استاد دانشگاه و معاون سابق وزیر اقتصاد در گفتگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که "آیا ادعای مخالفان دولت در خصوص نئولیبرال بودن دولت روحانی در حوزه اقتصاد را درست میدانید؟"، گفت: "من به طور کلی با این قبیل شبیه سازیها مخالفم، چون اساسا اقتصاد ایران در وضعیتی نیست که تئوریهای کینزی، لیبرالی یا نئولیبرالی در مورد آن چندان صدق کند. کسانی که از این واژگان استفاده میکنند، رویدادهای اقتصاد ایران را غیرواقعبینانه تحلیل میکنند."
وی گفت: "باید مقتضیات اقتصاد ایران را مد نظر قرار داد و آن چیزی که دولت تحویل گرفته است را مورد ارزیابی قرار داد. دولت آقای روحانی در سال 92 چه تحویل گرفت و در مدت این دو سال چه اتفاقاتی در اقتصاد ایران رخ داد؟ دولت یازدهم موفق شد روند رو به نزول اقتصاد کشور را متوقف و حرکت به سوی جلو را ایجاد کند."
معاون سابق وزیر اقتصاد تاکید کرد: " کسانی که برای تخطئه سیاستهای اقتصادی دولت روحانی از تعبیر نئولیرالیسم استفاده میکنند، ادعایشان سیاسی و غیراقتصادی است زیرا اقتصاد ایران از مختصاتی برخوردار است که نمیتوان آنرا در یک ایسم و ایدئولوژی مشخص گنجاند. در دولتهای بعد از انقلاب نیز افرادی با گرایشهای مختلف اقتصادی حضور داشتهاند و در کنار یکدیگر در یک دولت کار کردهاند."