خبرگزاری کار ایران

سازمان دامپزشکی:

افراد درمعرض خطر تب کریمه کنگواز رفتار مخاطره آمیز خودداری کنند

افراد درمعرض خطر تب کریمه کنگواز رفتار مخاطره آمیز خودداری کنند
کد خبر : ۲۸۵۶۰۷

سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری در فصل گرما همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری(کنه) ضروری است هموطنان در معرض خطر از رفتارهای مخاطره آمیز خودداری کنند.

به گزارش ایلنا از سازمان دامپزشکی کشور، براساس این اطلاعیه گروه های در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستائیان و عشایر که به نحوی از امحاء دام سر و کار دارند، می شود.

بنابراین گزارش مواردی همچون خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها رعایت اصول بهداشتی، خودداری از خرید گوشت های بدون مهر دامپزشکی،

استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار و انتقال و عرضه کنندگان گوشت تاکید شده است.

همچنین نگهداری لاشه حداقل به مدت 24 ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه مورد تاکید این سازمان است.

بنابراین اطلاعیه خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)، خودداری از مصرف جگر به صورت خام (جگر خریداری شده باید به مدت حداقل 48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)، استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل، اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از بازی و یا ملامسه کنه های ماده تخم ریزی، خودداری از جدا و له کردن (کشتن) کنه ها توسط شیردوشان و دامداران، خودداری از پشم چینی دام ها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده، اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستان ها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن، سمپاشی منازل و اصطبل های روستایی جهت کاهش جمعیت کنه ها توصیه می شود.

لازم به ذکر است که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام های آلوده ندارد و از این رو اقدامات دامپزشکی صرفا به منظور تامین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز می شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز