لزوم تغییر رویکرد به سمت مدیریت اصولی منابع آب
منابع آب زیرزمینی به شرایط بحران بسیار کمک میکنند و این ضعف مدیریت منابع آب مختص یک شخص نیست، بلکه باید منابع آب خود را به سمت تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی سوق دهیم.
به گزارش ایلنا، "رحیم میدانی" در حاشیه ششمین نشست برنامه آسیایی مدیریت آبهای زیرزمینی در مناطق نیمهخشک با بیان اینکه مشکلات آب کشور ریشه در خشکسالی دارد و نوسانات طبیعی و غیر طبیعی دارد، اظهار داشت: باید از روزمرگی خارج شویم و برنامههای درازمدت طرحریزی کنیم.
وی با بیان اینکه باید بپذیریم آب اندازهای دارد و لایزال نیست، افزود: ما به این نتیجه رسیدهایم که بخش عمدهای از مشکلات آب کشور ریشه در ضعف مدیریت منابع آب دارد و این مشکل موضعی و مقطعی نیست.
وی تصریح کرد: از سال گذشته به سمت مدیریت منابع آب زیرزمینی رفتهایم و سعی داریم از تجربههای جهانی در این زمینه استفاده کنیم.
وی ادامه داد: منابع آب زیرزمینی به شرایط بحران بسیار کمک میکنند و این ضعف مدیریت منابع آب مختص یک شخص نیست، بلکه باید منابع آب خود را به سمت تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی سوق دهیم.
وی با اشاره به بحران آب شدید در برخی شهرهای کشور گفت: تلاش شده تا با انجام پروژههای کوتاه و اضطراری بحران آب شرب را حل کنیم.
میدانی با بیان اینکه در بحث آب زیرزمینی چارهای جز کاهش برداشت نداریم، گفت: کاهش برداشت شش میلیارد مترمکعب در سال، مسدود کردن چاههای غیرمجاز، تعیین تکلیف چاههای غیر مجاز و مسدود کردن اضافه برداشتها باید صورت پذیرد و با ایجاد تعادل بین منابع زیرزمینی و مصرف، تلاش شود اصول بهرهبرداری رعایت شود.
وی با بیان اینکه مشکل سد گتوند به موسسه تحقیقات آب دانشگاه تهران ارجاع شده است و این نهاد باید به عنوان یک نهاد بیطرف تخصصی نظر بدهد، گفت: مشکل سد گتوند زیاد از حد بزرگ شده است و این درحالی است که درصد کمی از کیفیت آب کارون به گتوند برمیگردد.
وی افزود: باید فکر اساسی برای رودخانه کارون شود و با اجرای راهحلهای ارایه شده، میزان "ایسی" به قبل از ساخت سد گتوند برسد.
وی ادامه داد: برخورد با متخلفان از سوی سازمان محیط زیست و در اختیار قراردادن منابع مالی از جمله فعالیتهایی است که میتوان برای کارون انجام داد.