خبرگزاری کار ایران

رئیس مجمع واردات در گفت‌وگو با ایلنا ؛

تجارت ترجیحی با ترکیه نیاز به بازنگری دارد

ترک‌ها در ابتدا با هدف گرفتن بازار لوازم خانگی و محصولات نساجی ایران اقدام به امضای قرارداد تجارت ترجیحی کردند اما به دلیل تعرفه بالای این محصولات در ایران خوشبختانه نتوانستند شانسی در این زمینه داشته باشند این در حالی است که اگر تعرفه این محصولات پایین بود این دو تشکل در کشور نابود می‌شدند.

محمدحسین برخوردار ، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به مزیت های تجارت ترجیحی با کشورهای همسایه اظهار داشت: تجارت ترجیحی اقدام موثری برای تسهیل تجارت خارجی است اما بهتر است سازمان توسعه تجارت ایران از تشکل‌های مربوطه در خصوص اقلام مبادلاتی نظرخواهی کند.

وی افزود: به نظر می رسد در اقلام مبادلاتی تجارت ترجیحی با کشور ترکیه باید تغییراتی صورت گیرد زیرا هم اکنون این کشور محصولات صنعتی خود را به ایران صادر می‌کند و در مقابل از ایران محصولات کشاورزی با آب مجانی دریافت می‌کند!

برخوردار گفت: تجارت ترجیحی به شرط آنکه از طریق تشکل‌ها صورت گیرد موثر خواهد بود و همانطور که دولت یازدهم به نظرخواهی از بخش خصوصی معتقد است باید در این زمینه همکاری بیشتری بین دولت و بخش خصوصی صورت گیرد.

وی افزود: بهتر آن است تا تشکل‌های تولیدی، صادراتی و خدماتی نظرات خود را در مورد اقلام صادراتی به ترکیه ارائه دهند.

وی گفت: ترک‌ها در ابتدا با هدف گرفتن بازار لوازم خانگی و محصولات نساجی ایران اقدام به امضای قرارداد تجارت ترجیحی کردند اما به دلیل تعرفه بالای این محصولات در ایران خوشبختانه نتوانستند شانسی در این زمینه داشته باشند این در حالی است که اگر تعرفه این محصولات پایین بود این دو تشکل در کشور نابود می‌شدند.

 

کد خبر : ۲۸۲۰۱۲