خبرگزاری کار ایران

وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد :

تولید اولین دکل حفاری دریایی با 58 درصد ساخت داخل

دکل های حفاری دریایی با ارتفاع 350 فوت در عمق دریا در خلیج فارس ساخته می شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد رضا نعمت زاده، صبح امروز در حاشیه مراسم امضای قرارداد ساخت پنج دستگاه دکل حفاری دریایی در خصوص این پروژه اظهار داشت: طراحی و ساخت پنج دستگاه سکوی حفاری دریایی از سوی گروه‌های سرمایه‌گذاری و کنسرسیوم ساخت داخل که سوابق نسبتاً طولانی در ساخت سازه‌های دریایی فرا ساحل دارند آغاز شده است .

وی افزود: این اولین اقدامی است که در جنوب کشور صورت گرفته البته در سال های گذشته دو دستگاه دکل حفاری در دریای خزر ساخته شد اما آنها در ابعاد کوچکتر و به صورت شناور بودند.

  نعمت زاده خاطر نشان کرد: اما ساخت دکل حفاری در خلیج فارس اولین اقدامی است که صورت گرفته و امیدواریم که موجب توسعه صنایع دریایی کشور شود.

وی با بیان اینکه این اقدام پروژه بزرگی است گفت: به صورت تقریبی هر دستگاه حدود 200 میلیون دلار ارزش دارد و حسن این کار این است که واقعاً می‌تواند بسیاری از امکانات مهندسی و ساخت داخل را به کار گیرد.

نعمت زاده افزود: سازه‌ اصلی این دکل در اسکله خرمشهر ساخته می‌شود و با استفاده از سایر یاردهای دریایی خواهد بود اما قطعات و اجزای آن می‌تواند در سراسر کشور تولید شود.

وی تصریح کرد : ما برای اولین بار استراتژی صنایع دریایی را از سال گذشته آغاز کردیم و آن را در شورای عالی صنایع دریایی که هفته آینده برگزار می‌شود ارائه خواهیم داد تا از نظرات شورا نیز بهره‌مند شویم و به زودی از آن رونمایی می شود.

وی در مورد تعرفه واردات دکل های حفاری چینی نیز گفت: قطعاً با ساخت دکل‌های داخلی از دکل‌های وارداتی کمتر استفاده می‌شود. ما نگران واردات از جهت تعرفه نیستیم نگران آن هستیم که چرا تا به حال دکلی ساخته نشده است!

وی با بیان اینکه این دکل ها باید چندین سال پیش ساخته می‌شد افزود: متاسفانه دکل‌های متعددی از کشورهای مختلف وارد کشور شد. این در حالی است که ما توان ساخت دکل ها را در داخل داشتیم.

وی تصریح کرد: این پروژه اولین دکل با 58 درصد ساخت داخل است که به تدریج در آخرین دستگاه به 85 درصد می رسد.

وزیر صنعت در مورد تعداد نیاز کشور به دکل ها گفت: این میزان بسته به فعالیت‌های حفاری در خصوص نفت و گاز دارد و قسمت خلیج فارس و فلات قاره که مربوط به وزارت نفت و شرکت‌های وابسته است را در برمی‌گیرد اما برآوردها تا 15 دستگاه می رسداما این موضوع در طول زمان مشخص می‌شود.

وی افزود: ما معتقدیم علاوه بر این گروه، گروه دیگری نیز می‌تواند چنین حرکتی را در ساخت 3 تا 5 دستگاه همزمان آغاز کند به هر صورت کشور به تدریج نیاز بیشتری پیدا می کند و این دکل‌ها می‌توانند جایگزین سکوهایی باشند که به صورت اجاره‌ای از کشورهای دیگر گرفته می‌شد. 

وی خاطر نشان کرد: از یک ماه پیش اجرای ساخت دکل‌ها شروع شده و طراحی آن به پایان رسیده و هم اکنون تاییدیه فنی آن اخذ شده و مقدمات ساخت آن فراهم شده است.

نعمت زاده در مورد خودکفایی در صنعت فراساحل نیز خاطرنشان کرد: صنعت فراساحل یا نفت در فراساحل چند وجهی است یک بخش آن تجهیزات حفاری و بخش دیگر آن تجهیزات بهره‌برداری است. همچنین بحث مخزن و چاه‌‌های نفت و نیز خدمات‌رسانی از دیگر بخش‌های آن است. اما آنچه امروز قرارداد آن امضا شد تهیه دکل های حفاری دریایی با ارتفاع 350 فوت در عمق دریا است.

وی در خاتمه حمایت بانک‌ها، صندوق توسعه ملی و سایر دستگاه‌ها را برای ساخت این 5 دستگاه دکل حفاری خواستار شد.

گفتنی است؛ ساخت این دکل ها 42 ماه زمان می برد و حدود 2 هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم در کشور ایجاد خواهد کرد و محل تامین هزینه مالی انجام این پروژه از محل آورده بخش خصوصی و منابع صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن خواهد بود.

کد خبر : ۲۸۱۲۰۴