بهای گاز مصرفی کارخانجات تغییری نداشته و همانند سال گذشته است
زمان پیشبینی شده برای اجرای طر ح فولاد مکران ۳۰ ماه است اما امیدواریم در زمان کمتر به اجرا برسد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد رضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه مراسم امضای قرارداد فولاد سه میلیون تنی مکران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در اواخر سال ۹۲ و با سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان دو پروژه عمده در بخش صنعت به تایید رسید تا سازمانهای توسعهای بتوانند همراه با بخش خصوصی این طرح ها را اجرا کنند.
وی افزود: یکی از این طرح ها احداث یک مجتمع بزرگ فولاد در جنوب استان و در منطقه آزاد چابهار بود که امروز قرارداد اجرای آن به امضا رسید.
نعمت زاده تصریح کرد: قرار داد امروز با همکاری شرکت فولاد مکران و منطقه ازاد چابهار و یک پیمانکار ایرانی به نام ایریتک که در امر احداث سازه های فولادی سابقه طولانی دارد به امضا رسید، این قرارداد به مبلغ ۱۳۰ میلیون یورو اعم از بخش ارزی و ریالی است و طرفین متعهد شدند تا بخشی را از طریق صندوق توسعه ملی و بخشی را خودشان تامین کنند و ما هم قول گشایش را به آنها دادهایم.
وی افزود: زمان پیشبینی شده برای اجرای این طر ح ۳۰ ماه است اما امیدواریم در زمان کمتر به اجرا برسد.
نعمت زاده ادامه داد: در سالهای گذشته اجرای چنین پروژههایی بسیار طولانی میشد اما امیدواریم این طرح در موعد تعیین شده اجرایی شود.
وی خاطر نشان کرد: این طرح قطعاً اثرات موثری در توسعه اقتصادی و اشتغال منطقه به همراه دارد وامیدواریم مواد اولیه این طرح از خود استان در قالب طرحهای اکتشافی که در دست انجام است تامین شود و در صورتی که کمبودی باشد این کسری را از جای دیگر تامین کنیم.
نعمتزاده در پاسخ به این پرسش که چه میزان فولاد درکشور تولید میشود؟ و با اجرای این طرح ظرفیت تولید فولاد چقدر افزایش خواهد یافت؟ گفت: زنجیزه فولاد متصل به هم است که از سنگآهن آغاز میشود و با روشهای امروز تبدیل به کنسانتره و گندله، آهن اسفنجی بریکت، ذوب و نود خواهد شد.
چالش اصلی عدم تکمیل زنجیره فولاد است
وی افزود: یکی از مشکلات فعلی ما این است که زنجیرهها کامل نشده اند و باید مواد خام را که سنگ آهن است صادر کنیم و امیدواریم ظرف یک یا دو سال این زنجیره تکمیل شود. این واحد خاص بخشی از این زنجیره است اما بخش دیگر به مرور زمان به آن اضافه خواهد شد.
افزایش تولید فولاد به۱۹ میلیون تن
وی گفت: میزان تولید فولاد در سال گذشته ۱۸ میلیون تن بوده که امیدواریم امسال به ۱۹ میلیون تن افزایش پیدا کند. واحد مکران نیز 1.6میلیون تن ظرفیت بریکت را اضافه میکند و قطعاً با تولیدات این واحد میزان محصولات افزایش پیدا می کند.
وی گفت: میزان مصرف فولاد نیز همین میزان است اما در سال گذشته حدود یک میلیون تن میزان واردات ما بیش از صادرات بود اما این واردات در محصولات نهایی بوده است.
تعیین نرخ پتروشیمیها و نرخ گاز برعهده وزارت نفت است
نعمتزاده در خصوص طرح مشترک تعیین نرخ پتروشیمیها و وزارت صنعت نیز گفت: نرخ پتروشیمیها و گاز برعهده وزارت نفت است و ما تنها به عنوان مصرفکننده انرژی با وزارت نفت همفکری میکنیم اما مسئولیت قانونی با خود وزارت نفت است.
وی گفت: پیشنهادی هم در زمینه قیمت ها نداریم و پیشنهادات باید از سوی وزارت نفت داده شود.
وزیر صنعت افزود: اطلاعاتی به نادرست در برخی از رسانهها و سایتها در یکی دو روز گذشته در مورد قیمت گاز منعکس شد اما باید گفت قیمت گاز طبیعی که مورد نیاز کل صنایع کشور است و برای صنایع فولاد و پتروشیمی استفاده میشود و یا به صورت سوخت و حرارت در پروسههای تولیدی مصرف میشود هیچ تغییری نداشته و نرخ ها همانند سال گذشته است.
وی ادامه داد: تغییر مختصر در نرخ گاز مربوط به صنایع خانگی بوده و هیچگونه آسیبی هم به صنایع نخواهد رساند.
نرخ گازوئیل یکسان شد
وی ادامه داد: نفت سفید هم امروز مورد استفاده صنعت نیست اما نفت گاز حدود ۵۰ درصد در بخش حمل و نقل استفاده میشود که نرخ آن متفاوت بوده اما هماکنون یکسان شده است که آن هم به منظور کمک به صرفهجویی در مصرف سوخت بوده است.
وی تصریح کرد: در مورد صنعت در برخی موارد قیمت گازوئیل کاسته هم شده و از ۵۰۰ و ۶۰۰ تومان به ۳۰۰ تومان رسیده است.
وی در مورد سیمان گفت: سوخت صنعت سیمان ما گاز است که هیچ تغییری نداشته، قیمت سوخت کارخانجات سیمان و فولاد همانند سال پیش است و بابت سوخت هیچگونه تغییری حاصل نشده است.
نعمت زاده تصریح کرد: نرخ ۲۵۰ تومان برای حمل و نقل بوده و ما تنها ۲ کارخانه سیمان در استان سیستان و بلوچستان داریم و چون در آنجا شبکه گاز وجود ندارد از نفت کوره استفاده میکنیم و براساس مصوبه دولت بهای آن همانند سالهای گذشته و بر مبنای نرخ گاز در آن سالهاحساب میشود و این کارنجات نیز از یارانه گاز استفاده میکنند.
شورای رقابت همچنان قیمت خودرو را تعیین می کند
وی در مورد خروج شورای رقابت از بحث قیمتگذاری خودرو و تعیین آن از سوی سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز گفت: در حال حاضر هیچ تغییری صورت نگرفته و همچنان شورای رقابت تعیینکننده قیمت خودرو است.
وی در خصوص تعرفه واردات فولاد نیز گفت: دولت در برج ۱۱ سال گذشته تصویب کرد تا در سه گروه مختلف بیلت و اسلب تعرفهها اضافه شود که در انواع ورق این نرخ هااضافه شدند.
بهای فولاد در حداقل قرار دارد
وی ادامه داد: در جهت حمایت از تولید تعرفه فولاد افزایش یافت. اما آنچه مطرح می شود مشکلات جهانی است زیرا قیمت فولاد نیز مانند سایر کالاها در یک دوره هشت تا ۱۰ ساله به صورت سینوسی افزایش خواهد یافت اما در شرایط فعلی ما در حداقل قیمتها هستیم و خود به خود قیمتهای جهانی افت داشته و ربطی به داخل کشور ندارد و ما نیز به منظور صادرات و واردات تابع قیمتهای جهانی هستیم ولی مشکلی از این جهت نیست ضمناً ارز واردات بخشی از مصنوعات فولادی که از خارج میآمد از مبادلهای تبدیل به ارز متقاضی کردیم که خود به خود ۲۵ درصد اثر قیمتی به نفع تولیدکننده داشت.
بهای نان تغییر نمی کند
وی در خاتمه گفت: هیچ تغییری در مصوبه دولت در خصوص نان نخواهیم داشت.