علاقه چینیها و سنگاپوریها برای ساخت شناور با استفاده از فاینانس خاص
ذخایر فانوس ماهیان در جنوب کشور بین یک تا 4 میلیون تن برآورد شده است که سالانه 300 تا 400 هزار تن این ذخایر مشترک با عمان صید می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی اصغر مجاهدی در بیست و سومین همایش ارگان های دریایی با بیان اینکه در 2012 میلادی 158 میلیون تن ماهی در دنیا تولید شد که سهم ایران 885 هزار تن بوده است، گفت: سهم ما از صید در دریاها 590 هزار تن بوده است، حدود 39 میلیون نفر در دنیا از طریق ماهیگیری امرار معاش می کنند و این رقم در ایران 145 هزار نفر است که در عرصه ماهیگیری فعال هستند.
وی افزود: مصرف سرانه ماهی در دنیا سالانه 20 کیلوگرم ودر ایران حدود 9 کیلوگرم است و تعداد شناورهای فعال در عرصه ماهیگیری جنوب کشور را 10 هزار فروند است.
مجاهدی اظهار داشت: در منطقه از نظر صید ماهی در برتری مطلق قرار داریم به نحوی که جمع صید کشورهای حاشیه خلیج فارس از ما کمتر است . در اقیانوس هند نیز بعد از اندونزی در جایگاه دوم بین 35 کشور منطقه به لحاظ ماهگیری قرار داریم.
وی گفت: در دهه گذشته سالانه 4 درصد رشد صید ماهی داشته ایم و در شمال اساس برنامه های توسعه ای برای ماهیگیری مد نظر ما نیست و باید به دنبال بهبود این منطقه باشیم.
مجاهدی افزود: حدود 70 بندر ماهیگیری در کشور داریم و در هر 30 کیلومتر مراکزی برای صید ماهی در نظر گرفته شده است.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات گفت: ذخایر فانوس ماهیان در جنوب کشور بین یک تا 4 میلیون تن برآورد شده است که سالانه 300 تا 400 هزار تن این ذخایر مشترک با عمان صید می شود.
وی گفت: 800 شناور ایرانی در اقیانوس هند در حال ماهیگیری هستند و همچنین با کشورهای آفریقایی برای صید ماهگیری در حال مذاکره هستیم.
مجاهدی با اشاره به علاقه چینی ها و سنگاپوری ها ساخت شناور با استفاده از فاینانس های خاص گفت: در بحث ساخت شناورهای ماهیگیری رقابتی بیرونی هم وجود دارد که امیدواریم بتوانیم با هماهنگی با سازندگان داخلی از این فرصت ها استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: اگر بتوانیم شرایطی را در کاهش هزینه تمام شده و هم مدت ساخت را مهیا کنیم می تواند به بحث تولید داخل کمک کند.
مجاهدی گفت: سال گذشته از منابع صندوق توسعه ملی 1000 میلیارد تومان برای توسعه ماهیگیری و پرورش ماهی در قفس اختصاص پیدا کرد و در سال 94 نیز به دنبال یک رقم اختصاصی هستیم.
وی گفت: نرخ سود این تسهیلات در مناطق محروم 11 درصد است که با توافق با بانک عامل موافقت شده 40 درصد از ارزش شناور را به عنوان تضمین قبول شود.