حلقه گمشده سی.ان.جی در بند «ق»/داستان مرغ و تخم مرغ جایگاه و خودروسازان
صفهای چند کیلومتری جایگاههای سی. ان. جی در کلان شهرها حاکی از عدم برنامه ریزی وعدم شناخت مناسب در طی ۷ تا ۸ سال گذشته بوده است.
اردشیر دادرس رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی. ان. جی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص اینکه چرا با توجه به تاکیدات جهت رفتن به سمت استفاده از سوخت پاک؛ جایگاههای سی. ان. جی به لحاظ کمی و کیفی رشد چندانی نداشتهاند، گفت: در بند «ق» آیین نامه اجرایی هنوز برای استفاده از سی. ان. جی چیزی تدوین نشده و بنوعی خطای زیادی برای سرمایه گذاران دارد.
وی افزود: با توجه به گذشت یک سال از تصویب بند «ق» هنوز نتوانستیم نماسنج مناسبی از این آیین نامه اجرایی و نوع کاربرد آن ببینیم در واقع در حد نوشتار و مصوبه بوده و با اجرا خیلی فاصله دارد و نقطه شروع و رویکردش هنوز برای بند ق مشخص نیست.
دادرس تصریح کرد: راهکار اساسی این است که برای این موضوع سوبسید درنظر بگیریم و دولت نیز تسهیلات ویژهای برای جایگاههای سی. ان. جی در نظر بگیرد.
وی اظهار داشت: بند «ق» تسریع کننده و تسهیل کننده است ولی راهکار اساسی برای حل چالش صنعت سی. ان. جی که یکی از بحرانهای نظام سوخت رسانی است؛ نمیتواند باشد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی. ان. جی خاطرنشان کرد: در حال حاضر جایگاهها به لحاظ کیفیت و کمیت از شاخصهای استاندارد برخوردار نیستند.
وی گفت: ما یک صد سال سابقه صنعت نفت داریم اما از نظر جایگاه داری و کمیت و کیفیت بسیار عقب هستیم و نیاز است که بازنگری اساسی در سوخت رسانی و مجاری عرضه به مشتریان و مصرف کنندگان انجام شود.
دادرس در خصوص عدم تناسب تعداد خودرو و جایگاه نیز اظهار داشت: تعداد خودرو و جایگاه داستان قدیم و حکایت پایان ناپذیر است به طوری که در حال حاضر جایگاهها مانند تخم مرغ شکننده و از بین رفتنی و خودروسازان نقش مرغی را دارند که هر زمان دوست دارند قدرتشان را اعمال میکنند.
وی افزود: همواره گفته میشود که چرا اول جایگاه نمیسازند و بعد خودور را گازسوز کنند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی. ان. جی اظهار داشت: صفهای چند کیلومتری جایگاههای سی. ان. جی در کلان شهرها حاکی از عدم برنامه ریزی وعدم شناخت مناسب در طی ۷ تا ۸ سال گذشته بوده که امیدواریم با توجه به برنامه ریزیهایی که وزارت نفت کرده شاهد این باشیم که به تناسب همدیگر رشد کنند.