وزارت صنعت، معدن و تجارت:
تولید کولر آبی ۱۷ درصد افت کرد
وزارت صنعت، معدن و تجارت طی گزارش مشروحی کارنامه عملکرد سال گذشته را منتشر کرد که براساس آن تولید کامیون و کشنده با رشد ۱۹۳ درصدی نسبت به ۱۳۹۲ و تراکتورسازی با افت ۱۷ درصدی به ترتیب بالاترین رشد و بیشترین کاهش را در جدول مربوطه ثبت کردند.
به گزارش ایلنا از جدول آماری وزارت صنعت، تولید فولاد خام در پایان سال ۹۳ به رقم ۱۶. ۶ میلیون تن رسید که نسبت به ۱۵. ۵ میلیون تن عملکرد سال ۹۲ رشد هفت درصدی داشت.
تولیدات فولادی نیز در سال گذشته به رقم ۱۶. ۹ میلیون تن رسید که این رقم در مقایسه با عملکرد سال ماقبل با ۱۶. ۶ میلیون تن رشد دو درصدی را ثبت کرد.
کاتد مس تولیدی پارسال به میزان ۱۹۴ هزار تن رسید که نسبت به ۱۸۹ هزار تن تولید سال ۹۲ به میزان سه درصد رشد نشان میدهد.
شمش آلومینیوم در ۱۳۹۳ به میزان ۲۸۷ هزار تن تولید شد که با افت چهار درصدی در مقایسه با سال ماقبل روبه رو و عملکرد ۱۳۹۲ به میزان ۲۹۹ هزار تن ثبت شده بود.
آلومینا تولیدی نیز در سال گذشته به رقم ۲۵۱ هزار تن رسید، در حالی که سال ۹۲ عملکرد این ماده معدنی ۲۴۹ هزار تن بود و به این ترتیب پارسال یک درصد رشد را در این زمینه به دست آوردیم.
سنگ آهن تولیدی نیز در ۱۳۹۳ به رقم ۶۵ میلیون تن رسید که در مقایسه با سال ماقبل که رقم ۶۲ میلیون تن بود رشدی به میزان پنج درصد داشت.
کنسانتره زغالسنگ در سال گذشته به رقم یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن رسید که در مقایسه با ۹۲۲ هزار تن تولید سال ۹۲ رشدی به میزان ۲۵ درصد را ثبت کرد.
سیمان تولید شده در سال گذشته به میزان۶۷ میلیون تن بود که نسبت به سال ۹۲ با کاهش چهار درصدی همراه بود.
انواع خودرو سواری در سال گذشته به رقم ۹۷۴ هزار دستگاه رسید که نسبت به سال ۹۲ که رقم ۶۲۵ هزار دستگاه بود، رشدی بالغ بر ۵۶ درصد داشت.
وانت تولیدی نیز در سال ۹۳ به میزان ۱۵۲ هزار دستگاه بود که در مقایسه با ۱۰۵ هزار دستگاه تولید شده در سال ماقبل افزایش ۴۵ درصدی را ثبت کرد.
تولید اتوبوس و مینی بوس در ۱۳۹۳ بالغ بر ۶۰۰ دستگاه شد و نسبت به سال ۹۲ که میزان آن ۵۰۰ دستگاه بود، رشد ۱۵ درصدی را به همراه داشت.
مجموع تولید کامیون و کشنده در سال گذشته به رقم ۲۱ هزار دستگاه رسید و افزایش ۱۹۳ درصدی را در مقایسه با عملکرد سال ماقبل که هفت هزار دستگاه بود، نشان داد.
کمباین تولید شده در سال ۹۳ بالغ بر ۵۶۱ دستگاه بود که در مقایسه با رقم ۲۰۲ دستگاه تولیدی سال ۹۲ برابر با ۱۷۷ درصد رشد یافت.
علاوه براین در سال گذشته ۲۲ هزار و ۴۲۹ دستگاه تراکتور تولید شد، درحالی که عملکرد سال ۹۲ به میزان ۲۷ هزار و ۱۲۲ دستگاه بود که افت ۱۷ درصدی را نشان میدهد.
در دوره مورد بررسی یک میلیون و ۴۷۶ هزار تن روغن نباتی تولید شد که این رقم در مقایسه با عملکرد سال ۹۲ که یک میلیون و ۴۳۷ هزار تن بود از رشد سه درصدی برخوردار شد.
در حالی که میزان دارو تولید شده در سال گذشته با رشد ۹ درصدی به رقم ۳۸ میلیارد عدد رسید این میزان در سال ۹۲ بالغ بر ۳۵ میلیارد عدد بود.
کاشی و سرامیک تولیدی در سال گذشته با رشد ۲۴ درصدی به ۴۱۰ میلیون مترمربع رسید، درحالی که عملکرد سال ۹۲ برابر با ۳۳۰ میلیون مترمربع ثبت شده بود.
شیشه جام تولید شده در سال گذشته یک میلیون و ۲۲۱ هزار تن بود که با رشد دو درصدی همراه شد و عملکرد سال ۹۲ هم یک میلیون و ۱۹۳ هزار تن را نشان میدهد.
ظروف شیشهای در سال گذشته به رقم ۵۱۸ هزار تن رسید و در مقایسه با عملکرد ۵۰۹ هزار تنی سال ماقبل به میزان دو درصد رشد نشان میدهد.
ظروف چینی نیز در سال ۹۳ با هفت درصد رشد به ۵۰ هزار تن رسید و عملکرد سال ۹۲ هم ۴۷ هزار تن ثبت شده بود.
چینی بهداشتی در سال گذشته با ۱۱ درصد رشد نسبت به سال ماقبل، به رقم ۹۸ هزار تن رسید و عملکرد سال ۹۲ نیز ۸۸ هزار تن بود.
لاستیک خودرو در سال گذشته ۲۲۵ هزار تن تولید داشت که با رشد سه درصدی روبه رو شد، سال ۹۲ به میزان ۲۱۸ هزار تن این نوع کالا تولید شده بود.
پودر شوینده در سال گذشته ۶۳۳ هزار تن تولید شده که نسبت به ۷۳۰ هزار تن عملکرد سال ۹۲ کاهش ۱۳ درصدی را نشان میدهد.
کاغذ تولیدی در سال گذشته رشد ۶ درصدی را ثبت کرد و به رقم ۵۹۱ هزار تن رسید و سال ۹۲ هم ۵۵۹ هزار تن تولید شده بود.
تولید محصولات پتروشیمی هم در سال گذشته ۱۸ درصد رشد داشت که به رقم ۴۸ میلیون تن رسید، عملکرد سال ۹۲ در این زمینه ۴۰ میلیون تن بود.
در دوره مورد بررسی سموم دفع آفات نباتی با هفت درصد کاهش نسبت به سال ماقبل به ۳۱ هزار تن رسید.
خبرنگار اقتصادی ایرنا در این گزارش آورده است، تولید فرش ماشینی در سال گذشته ۸۷. ۲ میلیون مترمربع بود که هشت درصد نسبت به سال ۹۲ که معادل ۸۰. ۶ میلیون مترمربع بود، رشد داشته است.
انواع تلویزیون تولید شده در سال گذشته رشد ۲۰ درصدی را نسبت به سال ماقبل داشت و به یک میلیون و ۹۲۱ هزار دستگاه رسید.
تولیدات یخچال و فریزر در سال گذشته به یک میلیون و ۳۴۴ هزار دستگاه رسید که این امر نشان از ۳۵ درصد رشد نسبت به ۹۹۵ هزار دستگاه یخچال و فریزر تولید شده در سال ۹۲ دارد.
کولر آبی نیز در سال گذشته با افت ۱۷ درصدی به میزان ۷۶۰ هزار دستگاه بود، عملکرد سال ۹۲ این بخش برابر با ۹۱۲ هزار دستگاه بود.
الکتروموتور تولیدی در سال گذشته هم ۶ درصد رشد داشت و به هشت میلیون و ۱۲۵ هزار دستگاه رسید و سال ۹۲ تولید این کالا برابر با هفت میلیون و ۶۴۸ هزار دستگاه شده بود.