خبرگزاری کار ایران

پیر موذن در گفتگو با ایلنا‌:

عدم‌بهره‌گیری از صنایع "های تک" ظرفیت های علمی را هدر داد!

استنباط ما این است که پس از تحقق دیپلماسی سیاسی و برای رسیدن به دیپلماسی اقتصادی باید به سمت صنایع های تک حرکت کرد و کیفیت و استاندارد جهانی را با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز پیگیری کرد.

کمال‌الدین پیرموذن، نماینده مجلس در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: یکی از ضروریات سرنوشت‌ساز در توسعه پرشتاب کشور بهره گیری از صنایع پیشرفته و نوین و به روز است که می‌تواند رشد و حماسه اقتصادی را به همراه داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه عدم‌بهره‌گیری درست از صنایع های تک و تکنولوژی‌های به روز و عدم استفاده از نانو و ‌بیوتکنولوژی باعث شده ظرفیت‌های علمی کشور به هدر رفته و شرکت‌های دانش‌بنیان نتوانند در مقایسه با کشورهای توسعه یافته رقابتی داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: استنباط ما این است که پس از تحقق دیپلماسی سیاسی و برای رسیدن به دیپلماسی اقتصادی باید به سمت صنایع های تک حرکت کرد و کیفیت و استاندارد جهانی را با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز پیگیری کرد.

پیرموذن با بیان اینکه تاکنون پروژه‌های غیرعالمانه‌ای در بعد اقتصادی پیگیری شده است گفت:این پروژه ها زیان‌بار نیز بوده است کما اینکه ما شاهد مشکلات توسعه‌ای در این مسیر هستیم.

و‌‌ی با اشاره به سفرهای استانی رییس جمهور پیشین افزود: همان گونه که در سفرهای استانی احمدی‌نژاد بسیاری از برنامه‌ریزی‌ها و آمایش سرزمینی که برای آن اعتبارات زیادی نیز منظور می‌شد غیرقابل استفاده و غیر منطقی بود.

پیرموذن تصریح کرد: به عنوان مثال ساخت کارخانه پرلیت در اقلیم فارس غیر کارشناسی و بیهوده بود زیرا کانی‌های آن در معادن استان آذربایجان شرقی و در کوهپایه های سهند و سبلان است و این همه مسافت باید طی شود در حالی که می‌توانست در همین استان ساخته شود!

وی ادامه داد: متاسفانه تاکنون آنگونه که باید به تکنولوژی‌های روز بهایی داده نشده و همچنان فاصله زیادی با کشورهای توسعه یافته داریم.

وی گفت: علی رغم اینکه تاکنون در ساخت کارخانجات به دنبال صنایع اشتغال‌زا بودیم چندان موفقیتی هم حاصل نشده و از صنایع های تک نیز عقب افتاده ایم این در حالی که باید ضمن توجه به صنایع اشتغال‌زا در جهت پیشرفت در تکنولوژی‌های روز نیزحرکت کرد تا با رفع محدودیت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری و افزایش ثروت کمک شود، پس باید صنایع منسوخ را از رده خارج کرد و به سمت صنایع های تک پیش رفت.

کد خبر : ۲۷۲۵۶۰