رونق ری اکسپورت مواد غذایی به افغانستان
همه فعالین اقتصادی اعم از تولیدکننده و وارد کننده از تشکیل کانونهای پشتیبانی کننده تجارت بین المللی نظیر اتاق های مشترک استقبال می کنند.
با تشکیل اتاق مشترک تجاری افغانستان و ایران، واردکنندگان مواد غذایی به صادر کننده تبدیل می شوند.
علیرضا مناقبی، رئیس انجمن واردکنندگان مواد غذایی و عضو هیات رئیسه مجمع واردات با اعلام تشکیل اتاق مشترک تجاری افغانستان و ایران به خبرنگار ایلنا گفت: واردکنندگان مواد اولیه صنایع غذایی و همچنین کالاهای فراوری شده غذایی می توانند بهترین گزینه برای توسعه روابط تجاری ایران و افغانستان در زمینه مواد غذایی باشند.
وی اضافه کرد: افغانستان سالانه حدود چهار میلیارد دلار واردات مواد غذایی دارد و در این میان تجار ایرانی درکنار تولید کنندگان داخلی می توانند با استفاده از توانمندی های خود به صورت ری اکسپورت سهم بزرگی از آن را پوشش دهند.
به گفته مناقبی، همه فعالین اقتصادی اعم از تولیدکننده و وارد کننده از تشکیل کانونهای پشتیبانی کننده تجارت بین المللی نظیر اتاق های مشترک استقبال می کنند.
مناقبی اضافه کرد: زنجیره تامین مواد غذایی به جهت ارتباط مستقیمی که با بحث سلامت دارد از ابعاد مختلفی حائز حساسیت است و ایران به دلیل همجواری می تواند پاسخگوی مناسبی برای نیازهای بازار افغانستان باشد.
عضو هیات رئیسه مجمع واردات تصریح کرد: در همه جای دنیا بحث صادرات مجدد بعنوان یکی از رویکردهای مکمل صنایع داخلی مطرح است و این موضوع می تواند برای ایران ارز آوری مناسبی را به دنبال داشته باشد.
مناقبی یادآور شد: برای توسعه حضور تجار ایرانی در صنایع غذایی افغانستان،دولت باید ﺗﺴﻬﻴﻼﺕ ﺗﺎﺯﻩ ﮔﻤﺮﻙ ﺑﺮﺍﻱ صادرکنندگان و واردکنندگان قائل شود.
رئیس انجمن واردکنندگان مواد غذایی تاکید کرد: تسهیل واردات مواد اولیه صنایع غذایی از کشورهای اروپایی می تواند زمینه ساز افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تقویت صنایع داخلی شده و بازارهای کشورهای همسایه از جمله افغانستان و عراق را به روی تولیدکنندگان ایرانی باز کند.
عضو هیات رئیسه مجمع واردات تاکید کرد: دولت باید توجه داشته باشد که حفظ بازارهای پایدار در کشور های همسایه به شرطی محقق می شود که قیمت تمام شده کالاها که امکان صدور مجدد آنها از طریق جمهوری اسلامی ایران وجود دارد گرانتر از سایر کشورها نظیر سنگاپور، دبی،ترکیه، هند،تایلند و هنگ کنگ نباشد.