تعیین تکلیف پتروشیمی آپادانا/هلدینگ خلیج فارس جایگزین ونیران شد
با آغاز برنامه نصب اولین تاور طرح بزرگ پتروشیمی متانول آپادانا در منطقه ویژه عسلویه هلدینگ خلیج فارس عملا آغازگر و پیشتاز عصر جدید توسعه در صنعت پتروشیمی ایران میشود.
به گزارش ایلنا، سید ارونقی مدیرعامل پتروشیمی آپادانا در رابطه با برنامه زمانبندی پیش بینی شده برای اجرای این تاور اظهار داشت مطابق پیش بینیهای بعمل آمده، با وصول تاور ۳۰۰۱ در بندر عسلویه تا ۲۰ فروردین سال جاری و انتقال آن به سایت، عملیات نصب آن بلافاصله آغاز خواهد شد لازم به ذکر است در فاصله زمانی آماده سازی تا پایان حمل، عملیات نصب جرثقیلهای ۴۵۰ تنی و ۲۵۰ تنی آن شروع گردید که هم اکنون به پایان رسیده است.
تاور در حال نصب این طرح مهم پتروشیمی تقریبا ۱۷۰ تن وزن و حدود ۵۰ متر ارتفاع دارد و ساخت آن در داخل کشور توسط شرکت تاشا انجام شده است.
طرح پتروشیمی آپادانا بدلیل عدم مشارکت جدی از سوی طرف خارجی بدون پیشرفت جدی متوقف مانده بود ولی طی یک سال گذشته مراحل اجرائی ان پیشرفت بسیار چشمگیری داشته است به طوری که در حال حاضر با ۱۵ درصد پیشرفت کار از نظر برنامه زمانی اجرائی در شرایط مناسبی قرار دارد.
لازم به ذکر است مدیرعامل شرکت پتروشیمی آپادانا چندی پیش نیز در گفتگو با رسانهها گفته بود: شرکت پتروشیمی بین الملل (متعلق به شرکت هلدینگ خلیج فارس) جایگزین شرکت ونیران (مشارکت ونزوئلا) در پتروشیمی ونیران آپادانا شده است.
تورج سید ارونقی در این باره تصریح کرده بود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار بود دو کارخانه پتروشیمی با مشارکت و سرمایه گذاری ایران و ونزوئلا در ٢ کشور ساخته شود، اما با توجه به منصرف شدن ونزوئلا از ایجاد مجتمع پتروشیمی در کشور خود، در عمل تمایلی از خود نسبت به سرمایه گذاری در مجتمع پتروشیمی در ایران نیز نشان نداد، از این رو بوده است که تاکنون طرف ایرانی فعالیتهای خود را متوقف نکرده و نسبت به طرف ونزوئلایی، سرمایه گذاری، مشارکت و فعالیت بیشتری در طرح ایرانی مصروف داشته است.
وی با بیان اینکه تاکنون در پتروشیمی ونیران آپادانا ١١ میلیون یورو و ٣۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است، گفته بود: با توجه به سرعت اجرای فعالیتها، امید است شاهد پیشرفتهای هر چه بیشتر در ماههای آینده باشیم.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی متانول آپادانا با بیان اینکه ونزوئلا هم اکنون به شرط بازگرداندن مبلغ سرمایه گذاری خود حاضر به ترک این پروژه است، گفته بود: طرف ایرانی به دلیل اینکه فرصت سرمایه گذاری آن کشور در طرحهای آینده در ایران را به صفر نرساند، موافقت کرده است که شرکت سرمایه گذاری مشترک ایران و ونزوئلا (ونیران) به عنوان یک شرکت بالقوه همچنان باقی بماند تا زمینه برای سرمایه گذاری این کشور در طرحهای پتروشیمی در آینده فراهم باشد، تا هر زمانی که آن کشور آمادگی داشت بتواند در ایران حضور یابد و در نتیجه پروژه کنونی مطابق تتصمیمات متخذه در عسلویه با سرمایه گذاری داخلی ساخته و بهره برداری خواهد شد.
وی اشاره کرده بود: با خروج طرف خارجی از این پروژه، شرکت پتروشیمی بین الملل (در مالکیت هلدینگ خلیج فارس) به عنوان سهامدار اصلی این طرح، سرمایه گذاری در این پروژه را انجام خواهد داد.
لازم به ذکر است محمود احمدینژاد و هوگو چاوز، روسای سابق جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا هفت سال پیش در عسلویه کلنگ ساخت یک مجتمع پتروشیمی را به زمین زدند.
بر اساس این توافق تهران – کاراکاس که از آن به عنوان بزرگترین قرارداد در دست اجرای نفتی این کشور یاد میشد قرار بود در مدت سه سال یک مجتمع تولید متانول با ظرفیت سالانه یک میلیون و ۶۵٠ هزار تن در سایت دوم منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ساخته شود.
برای اجرای این پروژه پتروشیمیایی، پس از تاسیس شرکت مشترک «ونیران»، شرکت پتروشیمی بینالملل ایران ۴٩ درصد، سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی یک درصد، پکی ون ونزوئلا ۴٩ درصد و شرکت سرمایه گذاری ونزوئلا (آی پی اچ ال) یک درصد سهم این شرکت را در اختیار گرفتند.
از سوی دیگر مطابق با برآوردهای انجام گرفته به منظور ساخت این مجتمع ۱میلیون و ۶۰۰ هزار تنی متانول به حدود ۵٠٠ میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز بود که مذاکرات متعددی در تهران و کاراکاس در باره نحوه تامین منابع مالی این پروژه پتروشیمیایی انجام شد.