ترانزیت بیش از 12 میلیون و 340 هزار تن کالا از کشور
مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه های مرزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از روند رو به رشد ترانزیت خبر داد و گفت: در سال گذشته بیش از 12 میلیون و 340 هزار تن کالا از کشور ترانزیت شد که نسبت به سال 92، 6.5 درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایلنا ازسازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای، محمدجواد عطرچیان افزود: از مجموع کالاهای ترانزیت شده، 5 میلیون و 585 هزار تن را مواد نفتی و 6 میلیون و 755 هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل داده اند.
وی اظهار کرد: عمده ترین مواد غیر نفتی شامل کالاهایی نظیر مواد سوختی، انواع ترکیبات شیمیایی، انواع پنبه، لوازم خانگی و گروه کالاهای ساختمانی بوده است.
عطرچیان افزود: در مدت زمان مذکور، از میان مرزهای کشور بندرعباس با سه میلیون و 285 هزار تن معادل 26.6 درصد فعال ترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به شمار می رود، پس از آن مرزهای پرویزخان، باشماق و بازرگان و لطف آباد در رده های بعدی قرار دارند.
مدیر کل دفتر ترانزیت و پایانه های مرزی اظهار کرد: در زمینه ترانزیت خروج کالا از کشور، بندر امام با چهار میلیون و 132 هزار تن معادل 33.5 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای بندرعباس، لطف آباد و سرخس در رده های بعدی قرار دارند.
عطرچیان بیشترین حجم تردد کامیون های حامل بار ترانزیتی را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام کرد و افزود: در سال گذشته بیشترین حجم مسیرهای پرتردد از مرز پرویزخان به بندر امام و عمده ترین کالاهای عبوری از کشور مواد نفتی از مبدا عراق به مقصد امارات بوده است.
وی خاطر نشان کرد: از 561 هزار دستگاه تعداد سفر کامیون های حمل کننده کالاهای ترانزیتی، 354 هزار دستگاه معادل 63 درصد توسط کامیون ایرانی، 55 هزار دستگاه معادل 10 درصد توسط کامیون ترک، 19 هزار دستگاه معادل سه درصد توسط کامیون آذری و 131 هزار دستگاه معادل 24 درصد توسط سایر ملیت ها از کشور حمل شده است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه های مرزی، بیشترین کالای عبوری در کشور طی سال 93 را در اردیبهشت ماه معادل 1280 هزار تن و کمترین آن را در فروردین ماه معادل 820 هزار تن عنوان و اظهار کرد: اتخاذ تصمیمات مؤثر و راهبردی به موازات تجهیز امکانات و زیرساخت ها، فراهم آوردن تسهیلات گسترده در بخش های مختلف حمل و نقل، اقدام سازمان ها و ارگان های مرتبط با موضوع ترانزیت در حرکتی هماهنگ به منظور رفع موانع و تسهیل در امر ترانزیت توانسته است در بهره برداری از موقعیت جغرافیایی و منحصر به فرد ترانزیت نقش قابل توجهی ایفا کند.
وی نقش بخش خصوصی فعال در حوزه حمل و نقل بین المللی را مثبت ارزیابی کرد و گفت : با توجه به توسعه و بهبود زیرساخت های حمل و نقل و تقویت کریدورهای ترانزیتی از مسیر جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته شاهد بیش از 12 میلیون و 340 هزار تن کالا از کشور بودیم.
عطرچیان از رویکرد جدید و تلاش جدی وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای بهره مندی از توانمندی هر چه بیشتر بخش خصوصی و صاحبان شرکت های حمل و نقل بین المللی و تشکل های صنفی مربوطه و استفاده کامل از ظرفیت های موجود و ایجاد ظرفیت های جدید در جهت افزایش هرچه بیشتر سهم ترانزیت کشور در منطقه خبر دادو
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران می تواند قطب ترانزیت منطقه باشد لذا تلاش جدی برای شناسایی ظرفیت های منطقه ای و برقراری روابط دیپلماسی بین کشورهای همسایه و منطقه آسیا در دستور کار است تا با رشد و توسعه قابلیت های موجود و با مدیریت صحیح روند ترانزیت روز به روز رشد داشته و رونق یابد.