بخش عمده تخلفات در حوزه پیش فروش مسکن است
مسکن مهر مناسب اقشار متوسط جامعه بود .
به گزارش ایلنا، عباس آخوندی دوشنبه شب در برنامه گفتگوی ویژه خبری تصریح کرد : کنترل سرعت خودروها و جادهها با حضور پلیس امکان پذیر نیست و بایستی جادهها را هوشمند کنیم که دراین زمینه رفت و آمد خودروها در مسیرهای مواصلاتی امسال با ۴۰۰ دوربین کنترل شد.
وی گفت: تعداد خودروهایی که در کشور در حال تردد هستند رشد فوق العادهای داشته است به گونهای که از یک میلیون و دویست هزار دستگاه در اول انقلاب به ۱۷ میلیون دستگاه در حال حاضر رسیده و این رقم در دو دهه آینده به ۵۰ میلیون دستگاه خواهد رسید.
وی افزود: ۷۵ درصد ترافیک کشور در ۳۴ هزار کیلومتر شریان اصلی جریان دارد و تلاش ما این است که دستکم در هر ۲۰ کیلومتر یک دوربین نصب کنیم که بتواند سرعت لحظهای و سرعت متوسط بین دو دوربین وهمچنین تجاوز به خط ممتد و تغییر خط را ثبت کند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: این کار از نظر فناوری اطلاعات یک کار بزرگی به شمار میرود که از چابهار تا سرخس و از شرق تا غرب ایران را پوشش داده است و تخلفات رانندگی را در لحظه ثبت و ارسال میکند تا بدین طریق رفتارهای پر خطر را در جادهها کنترل کنیم.
به گفته وی تاکنون حدود ۵/۵ میلیون مسافر نوروزی از شبکه زمینی در بخش عمومی استفاده کردهاند که حدود یک میلیون و ۲۶۰ هزار مسافر در حوزه ریلی و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار مسافر در حوزه هوایی داشتهایم که با توجه به آمار سال گذشته حدود ۱۰ درصد رشد داشته است.
وی حجم مسافرت در شبکه حمل و نقل عمومی را بسیار گسترده خواند و اظهارداشت: همکاران ما در سالجاری تلاش کردند تا مسیرهایی را که در سال گذشته در آنها راهبندان داشتیم روان کنند.
به گفته آخوندی سال گذشته مسیرهای شمالی در بخش جاده کرج و چالوس، جاده هراز و فیروزکوه توقفهای طولانی داشتند که با ۴ خطه شدن بخش اعظم جاده فیروزکوه به سمت قائم شهر، این مسیر روانتر شد و درمسیر قزوین به رشت نیز با بازگشایی مسیر منجیل ترافیک از شهر خارج شد و بار ترافیکی این مسیر نیز روان شد در مسیر جاده چالوس نیز یک تونل و پل جدید برای روان شدن این مسیر به بهره برداری رسید.
آخوندی درباره مسکن نیز گفت: براساس آیین نامهای که به تصویب هیئت وزیران رسیده همه مراحل پیش فروش مسکن تعیین تکلیف شده است.
به گفته وی بخش عمده تخلفات در حوزه پیش فروش مسکن بوده، افرادی خانهها را پیش فروش میکردند ولی برخی سازندهها به تعهدات خود عمل نمیکردند و خریدار خسارت میدید.
وزیر راه و شهرسازی درمورد رفع مشکل پرداخت پول پیش خرید که بیشترین مشکل را دراین زمینه داشت گفت: الگویی که ما پیش بینی کردهایم در اکثر کشورهای دنیا انجام میشود و آن اینکه یک حساب امانی در نزد بانک باز میشود که پول پیش خرید مسکن در این حساب واریز میشود.
وی افزود: با این حساب، بانک باید بر ساخت و ساز به عنوان امین خریدار نظارت میکند و براساس پیشرفت کار پرداختها را به تدریج انجام میدهد که این ساز و کار اصلی است و تا کنون مدل آن را در ایران نداشتیم.
آخوندی درباره توقف صدور شناسنامه ساختمان نیز گفت: شناسنامه ملک به گونهای طراحی شده که شاید بیش از صد داده در آن وجود دارد که در طول زمان تغییر پیدا میکنند در حالی که حدود ثابت است.
وی افزود: آنچه در دنیا معمول است، یک مهندس به نام مهندس بازرس از طرف خریدار ملک را به هنگام خرید بازرسی میکند و اطلاعات به روز از مشخصات ملک را میگیرد، ما هم تعریف شناسنامه ملکی را در دستور کار داریم و فکر میکنم در اردیبهشت ابلاغ شود.
وزیر مسکن و شهرسازی از تراکم فروشی به عنوان ریشه اصلی سوداگری در بخش معاملات و ساختمان در کشور با عنوان شهر فروشی یاد کرد و گفت: ما تا حدی در بحث انضباط شهری موفق شدیم ولی متاسفانه بخش عمدهای از شهرهای کشور در گذشته آلوده به تراکم فروشی شدهاند.
وی در خصوص مسکن مهر نیز گفت: در این حوزه ما دو کار انجام دادیم، یکی اتمام واحدهای موجود که پیشرفت بسیار خوبی در سال گذشته داشتیم و دنبال این هستم که سند ملکی به مردم بدهیم.
وی افزود: در سال گذشته حدود ۴۵۰ هزار واحد مسکونی را نقل و انتقال سند و فروش اقساطی کامل کردیم، امسال هم در حال برنامه ریزی هستیم تا چیزی حدود ۴۵۰ هزار واحد مسکونی را بتوانیم فروش اقساطی کامل کنیم.
وی افزود: با این دو فروش اقساطی نزدیک به یک میلیون و ۹۰۰ تا ۲ میلیون واحد مسکونی از مجموعه مسکن مهر به اتمام میرسد و حدود ۲۰۰ هزار واحد باقی میماند که باید در سال ۹۵ تمام شود.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: نکته بعدی در مورد خدمات زیربنایی شامل آب، برق، فاضلاب و سیستم گاز مسکن مهر است که در بسیاری از مناطق حل شده و بعد مجموعه مدارس، بیمارستانها، مساجد و بازار است که ما در سال گذشته بیش از ۲۵۰ واحد مدرسه را شروع کردیم.
وی با اشاره به سقف وام خرید مسکن گفت: پیشنهاد ما این است که باید یک سیاست کلان در مورد حوزه مالی مسکن داشته باشیم که بتواند رفتار خرد خانوار را برای خانه دار شدن تنظیم کند.
وزیر مسکن و شهر سازی گفت: یکی از انتقادهای ما به مسکن مهر این بود که این مسکن برای طبقات پایین در نظر گرفته شده بود ولی در عمل چون افراد پول پرداخت میکردند، نمیتوانست مسئله آنها را حل کند و بیشتر برای طبقات متوسط مناسب بود.
به گفته آخوندی وزارت راه و شهرسازی پیش بینی کرده است که سالی حدود ۱۰۰ هزار تا ۱۲۵ هزار واحد مسکونی برای این طبقات توسط کمیته امداد امام، بنیاد مسکن، سازمان تامین اجتماعی ساخته شود.