۳ محموله طلا کشف و ضبط شد
در سال ۹۳ سه محموله قاچاق طلا در استانهای هرمزگان، آذربایجان غربی و بوشهر کشف و ضبط شد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از کشف ۳ محموله طلا خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حبیب الله حقیقی پیش از ظهر امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه از میان پروندههای در حال رسیدگی ۳ پرونده قاچاق طلا نهایی شده اظهار داشت: در سال ۹۳ سه محموله قاچاق طلا در استانهای هرمزگان، آذربایجان غربی و بوشهر کشف و ضبط شد.
وی افزود: در استان هرمزگان ۲۱۴ کیلوگرم طلا شامل ۱۹۱۱ سکه تمام بهار آزادی، ۵۰ نیم سکه، ۱۴۹ ربع سکه بهار آزادی به ارزش ریالی ۳۳۳ میلیارد ریال از سوی سربازان گمنام امام زمان بر روی آبهای خلیجفارس کشف و ضبط شد.
وی افزود: این محموله طلا تحت پوشش بار سیبزمینی با استفاده از لنج به امارات منتقل میشد که در دادگاه انقلاب بندرعباس رسیدگی شد و متهمین این پرونده به ۶۴۷ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.
حقیقی در مورد پرونده دوم در استان بوشهر گفت: در این استان ۲۴ کیلوگرم طلا با شیوه چمدانی به امارات قاچاق میشد که توسط ماموران فرودگاه شناسایی و کشف شد. ارزش ریالی این میزان طلا برابر با ۱۷ میلیارد ریال برآورد میشود و ۳۴ میلیارد ریال یعنی دو برابر کالای کشف شده جزای نقدی برای متهمان این پرونده در نظر گرفته شد.
رئیس ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز با اشاره به پرونده سوم گفت: ۱۹ کیلوگرم طلا در شهرستان ارومیه در یک کپسول CNG در یک خودروی سمند جاسازی شده بود تا از طریق مرزهای شمالغربی قاچاق شود که ازسوی نیروهای مستقر در مرز دستگیر شدند.
وی تصریح کرد: ارزش این محموله ۲۹ میلیارد ریال برآورد میشود و پرونده این متهم در شهرستان ارومیه رسیدگی شده است. متهم ردیف اول به یک سال و متهم ردیف دوم به ۵ سال حبس محکوم شدند و خودروی سمند و محمولههای طلا به نفع دولت ضبط شد.
وی با بیان اینکه پروندههای دیگری در خصوص طلا و مسکوکات و ارز وجود دارد که در حال رسیدگی هستند افزود: پس از بررسیهای لازم نتایج قطعی این پروندهها نیز اعلام خواهد شد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به آمار قاچاق در سال ۹۲ گفت: حجم کالای قاچاق در سال ۹۲ معادل ۲۰ میلیارد دلار بوده که در سال ۹۳ با کاهش قاچاق مواجه شدیم اما در حال حاضر هنوز آماری در دست نیست.
وی همچنین در مورد سوخت گفت: در مجموع در سال ۹۳ با وجود افزایش تولید یک میلیون دستگاه خودرو با بهینهسازی سهمیهها و برخورد با کارتهای غیر مجاز و ابطال آنها میزان مصرف سوخت حدود ۵درصد کاهش یافته و از ۲۴۸ میلیون لیتر کاهش پنج درصدی رقم قابل توجهی میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه موضوع قاچاق موضوعی اقتصادی، فرهنگی و سلامتمحور است گفت: در حوزه مسائل امنیتی نیازمند اصلاح مقررات و رویهها هستیم و باید بتوان قبح مسئله قاچاق را برای عامه مردم بیان کرد تا به عنوان یک ضد ارزش به آن نگاه شود.
وی گفت: در صورتی که سبک زندگی ایرانی- اسلامی ترویج داده شود دیگر مردم به سراغ کالاهای خارجی نخواهند رفت.
وی افزود: نگاه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبتنی بر اقدامات پیشگیرانه است که در این میان در برنامه جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز سعی شده تا تمامی دستگاهها بتوانند نقش خود را به گونهای ایفا کنند که با معضل قاچاق برخورد جدی شود.