صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت
![صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/gyPlw4Rjnoxy/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0ph7wVrD759Vv7otfNPZWXfo,/4058E6AC-B634-42E8-8BA4-14D9678D458C.jpg)
معاون وزیر نفت در پاسخ به ایلنا، درباره میزان کاهش هزینه ها در راستای استفاده از فناوری نوین در صنعت نفت گفت: در حوزه ساخت زمان اجرا ارزش صرفه جویی آن ۱.۷ میلیارد دلار یعنی ۱۰ برابر هرینه عایدی صنعت نفت بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، امید شاکری در نشست خبری سومین همایش پتروتک با اعلام اینکه در این همایش ۶ قرارداد به ارزش ۷۶۰ میلیارد تومان و ۲۹ میلیون یورو در حوزه تولید بار اول به امضا می رسد، اظهار داشت: همچنین در این همایش از ۹ محصول تولید بار اول که توسط صنعت نفت اجرا شده رونمایی می شود، این قراردادها عمدتاً در حوزه تولید بار اول و بومیسازی تجهیزات کلیدی صنعت نفت است.
وی با بیان اینکه ما رویکرد نتیجه محور را دنبال می کنیم، افزود: روایتهای توسعه فناوری برای اولین بار برگزار می شود.
معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت گفت: توسعه فناوری انتقال نفت گوره به جاسک و همچنین توسعه میدان آذر از جمله پروژههایی است که در زمان همایش روایت خواهد شد.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به اینکه ۱۵ نشست تخصصی در حوزههای مختلف صنعت نفت از جمله بالادستی، گاز، پالایش و پخش، پتروشیمی و موضوعات مرتبط برگزار میشود، اظهار داشت: همچنین سه کارگاه آموزشی با موضوعات هیدروژن به عنوان سوخت پاک، کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت و اندازهگیری و صحهگذاری میزان انتشار کربن در این همایش ارائه میشود.
وی در پاسخ به ایلنا، درباره میزان کاهش هزینهها در راستای استفاده از فناوری نوین در صنعت نفت گفت: در حوزه ساخت بار اول ۱۷۹ میلیون دلار قرارداد امضا شده که زمان اجرا ارزش صرفه جویی آن ۱.۷ میلیارد دلار یعنی ۱۰ برابر هرینه عایدی صنعت نفت بوده است.
شاکری با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت تاکنون نقش مؤثری در متنوعسازی ابزارهای تأمین مالی داشته است، گفت: در همایش پتروتک، نشست تخصصی ویژهای برای معرفی این ابزارها برگزار میشود که برخی از این روشها شامل صدور ضمانتنامه برای شرکتهای دانشبنیان، تضمین خرید محصولات دانشبنیان، سازوکار تأمین مطالبات قراردادی برای اطمینان از پرداخت بهموقع، بیمه مسئولیت کالا برای پوشش ریسک استفاده از محصولات تولید بار اول است.
شاکری درباره صادرات نیز گفت: عمده صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای ونزوئلا، روسیه و تعدادی از کشورهای منطقه بوده که این نشان از توانمندی شرکتهای ایرانی دارد.
وی ادامه داد: شرکتهای ایرانی در شرایط رقابتی که وجود دارد، توانستند خودشان را نشان بدهند و عمده صادرات نیز در محصولات با فناوری بالا بوده است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه در تولید و صادرات محصولات صنعتی و با فناوری بالا به جایی رسیدهایم که علاوه بر تامین نیاز داخل، صادرات نیز داریم، گفت: این صادرات عمدتا در بخش کاتالیست و تجهیزات پیشرفته همچون پرههای توربینها بوده است.
وی درباره بکارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت بیان کرد: هوش مصنوعی یک موضوع مهم در دنیا است و در کشور ما هم اهمیت دارد، این مقوله توسط برخی شرکت های تابعه وزارت نفت بهکار گرفته شده است و تلاش می شود این موضوع منسجم تر شود. در هر حال بکارگیری هوش مصنوعی نیاز به نظام جمع آوری اطلاعات دارد.
شاکری درباره قراردادهای مربوط به ۱۰ گروه کالایی در صنعت نفت گفت: بخش زیادی از این کالاها در صنعت نفت استفاده می شود و بخشی هم موفقیت آمیز نبود که حذف شد، مرتبا نیاز صنعت نفت برای ساخت کالای جدید ارائه می شود.
وی با بیان اینکه ۳ سال است که وزارت نفت حائز رتبه دستگاه اول در استفاده از ساخت شده است، گفت: تاکنون ۱۷۰ میلیون دلار با دانش بنیان ها قرارداد منعقد شده است.
معاون وزیر نفت درباره جمع آوری گازهای فلر تصریح کرد: صرفنظر از فناوری در این حوزه در قانون بودجه نیز بر موضوع جمع آوری گازهای فلر تاکید شده و برای عدم جمع آوری آن جریمه نیز تعیین شده است.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از انتشار گازهای فلر نیازمند سرمایه گذاری هستیم که در این رابطه مشارکت بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری تأکید کرد: تعداد شرکتهای دانشبنیان در فهرست بلند وزارت نفت به ۶۷۶ شرکت رسیده است که در سه سال گذشته رشد سه برابری داشته است.
شاکری به قراردادهایی که قرار است در همایش پتروتک امضا شود اشاره کرد و گفت: یکی از قراردادهای بزرگ این همایش بین شرکت نفت فلات قاره و شرکت ماشین خاورمیانه برای بومیسازی دوربینهای خاص صنعتی منعقد میشود، همچنین قراردادهای دیگری بین شرکت ملی گاز و شرکتهای پتروشیمی امضا میشود.
شاکری همچنین به موضوع بیمه مسئولیت کالا اشاره و اظهار داشت: یکی از مشکلات کالاهاب ساخت اول تاکنون این بود که کسی حاضر به پذیرش ریسک محصول بار اول نبوده که با بیمه کردن کالا این مشکل برطرف شده است.
وی بیان داشت: این همایش با تمرکز بر توسعه فناوری و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، میزبان نشستهای تخصصی، نمایشگاه جانبی و امضای قراردادهای کلان خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه همایش پتروتک دو هدف کلیدی را دنبال میکند، افزود: این دو هدف توسعه فناوری و نوآوری در صنعت نفت و حمایت از بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان است. این رویداد با مشارکت معاونت مهندسی، چهار شرکت اصلی زیر مجموعه وزارت نفت و ارکان زیستبوم فناوری شامل پژوهشگاه صنعت نفت، پارک فناوری، دانشگاه صنعت نفت و صندوق پژوهش و فناوری برگزار میشود.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه در این همایش گزارش عملکرد ارکان مختلف فناوری در صنعت نفت ارائه میشود، بیان کرد: همچنین نیازهای فناورانه اعلام و زمینه همکاری شرکتهای دانشبنیان با صنعت نفت فراهم میشود.
شاکری با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ شرکت دانشبنیان مورد حمایت صنعت نفت در این نمایشگاه حضور مییابند تا دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند، گفت: این بخش از همایش بهطور خاص بر حمایت از بخش خصوصی متمرکز است.
این گزارش حاکی است؛ سومین همایش پتروتک روزهای ۵ و ۶ اسفند در پژوهشگاه نفت برگزار می شود.