خبرگزاری کار ایران

دوستی:

انحصار طلبی در هیچ مدل اقتصادی پذیرفته نیست

انحصار طلبی در هیچ مدل اقتصادی پذیرفته نیست
کد خبر : ۱۵۹۱۵۴۹

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور گفت: اقتصاد نیازمند به رقابت است. ما مدل‌های مختلف اقتصادی داریم که در هیچکدام از آنها انحصار طلبی پذیرفته نیست و باید مبارزه با آن را در اولویت قرار دهیم .

به گزارش خبرنگار گروه بازرگانی ایلنا، مهدی دوستی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور در نشست هم‌اندیشی و بررسی مشکلات و موانع صادرات صنایع غذایی با فعالان صنفی اظهار کرد: از شنیدن سخنان فعالین صنفی استقبال می‌کنیم و می‌دانیم این جلسات منجر به خیر و منفعت در جهت توسعه کشور خواهد شد. بنده معتقدم توسعه یک انتخاب اقتصادی است و یک الزام استراتژیک محسوب می شود. مشکلات ما بیش از آنکه در حوزه مدیریت باشد در حوزه سیاست‌گذاری است. وقتی هم سیاست‌گذاری اشتباه است نظارت کارایی چندانی ندارد و در این مورد باید تمرکز کنیم و بیشترین وقت‌مان را در این بخش بگذاریم. 

وی افزود: واردات بد نیست، چندی پیش رییس جمهور ترکیه با افتخار اعلام کرد که ما بزرگترین وارد کننده مواد خام نفتی هستیم. وارد کردن مواد خام اگر در خدمت تولید باشد خیلی هم مناسب است. صحبت کردن اولین گام در مسیر توسعه است. ما باید گفتگو کنیم تا به پیشرفت برسیم. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور تصریح کرد: ما روزهای سه‌شنبه را به عنوان روز گفتگو با اتاق‌ها گذاشتیم و درب‌های گفتگو را باز گذاشتیم و می‌توانیم برای ادامه این جلسات برنامه‌ریزی کنیم. من تا بن دندان به بخش خصوصی معتقدم. هر چند تحریم‌ها مانع ایجاد کرده است و موانع دولتی هم یک مشکل دیگر است اما از نگاه منافع ملی می‌گویم باید از بخش خصوصی حمایت شود. 

وی افزود: ما در تقسیم یارانه دچار مشکل هستیم و شبکه ذی‌نفعان در این میان هم مشکل‌ساز شده اند. ما باید با مردم صحبت کنیم و تبیین کنیم و این در فرمایشات رییس جمهور منتخب هم بود. در حوزه‌های مختلف می‌بینید ما اشکال در تخصیص یارانه خصوصاً در بخش انرژی داریم. این موارد مجموعه‌ای از تصمیمات مشکل‌آفرین هستند. ورود بخش خصوصی به بخش‌های مختلف اقتصادی همیشه کارساز بوده است. اقتصاد دولتی درهمه جای دنیا مشکل آفرین بوده و اقتصاد‌دانان دنیا هم این را تایید کرده‌اند و از چین به عنوان نمونه آزادسازی اقتصادی موفق یاد می‌کنند. 

دوستی افزود: جمله معروفی داریم که می‌گوید هر تمدنی چیزی به تاریخ بشر اضافه کرد و ایرانی‌ها مدیریت امپراتوری‌های بزرگ را به جهان یاد دادند. یعنی یک مدل حکمرانی در جهان ایجاد کردند. این موارد با دیدن مسایل این روزها برای ما سخت است که ما خودباوری خودمان را از دست دادیم. 

وی ادامه داد: من از صنعت نفت به این وزارتخانه آمدم. در پارس جنوبی که توتال فرانسه آن را پایه ریزی کرده بود تفاوت‌های مدیریتی در آن مرجع را دیدم. ما اینجا نیاز به یک نقشه راه داریم که با تاریخ مشخص باشد که تعهد هرکس چه چیزی است و برنامه جلسه بعدی ما باشد. 

دوستی در ادامه گفت: یک سری موارد را در ستاد تنظیم بازار و سایر ارگان‌های ذی‌ربط پیگیری خواهیم کرد. من مطالبات شما را به گوش مسئولین هر حوزه می‌رسانم و چیزی برای من مهم‌تر از منافع ملی نیست. من آبروی جمهوری اسلامی را با هیچ چیز و هیچکس معامله نمی‌کنم. حالا می‌خواهد هرکس خوشش بیاید یا نیاید. ما می‌توانیم ماهی یک بار دور هم جمع شویم و پیگیری مسایل را بررسی کنیم. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور افزود: در خصوص انحصارهایی که در برخی استان‌ها قرار دارد هم مشکلاتی داریم. انحصار در حمل و نقل و سایر موارد. ما اگر محیط اقتصادی را نتوانیم درست کنیم اتفاق مثبتی رقم نخواهد خورد. اقتصاد نیازمند به رقابت است. ما مدل‌های مختلف اقتصادی داریم که در هیچکدام از آنها انحصار طلبی پذیرفته نیست و باید مبارزه با آن را در اولویت قرار دهیم .

وی ادامه داد: من در خصوص رایزنان اقتصادی اعتقاد به موفقیتشان ندارم. اگر یک رایزن اقتصادی با یک کشور مذاکراتی کند و جذب سرمایه گذار کند اتفاق بعیدی است. این مسایل منافع افراد را با منافع ملی گره می‌زند و دولت نمی‌تواند سراغ این موارد برود. 

او در پایان گفت: وزارت کشور به عنوان یک وزارت فرابخشی در حوزه‌های مختلف دخالت کرده است. ما یک کاری شروع کردیم که هنوز نامی برای آن تعیین نشده است. نهادهای توسعه ما در وزارتخانه‌های مختلف فعال شده‌اند. تمام جاهایی که پتانسیل وجود دارد را تعیین می‌کنیم و اگر در زمینه خوراک دام و سایر موارد کسی می‌تواند کاری انجام دهد آمادگی همراهی داریم. 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز