موافقت دولت شرق لیبی با حذف یارانه سوخت
دولت مستقر در شرق لیبی با پیشنهاد لغو یارانه سوخت موافقت کرد.
به گزارش ایلنا از خبرگزاری رویترز، دولت مستقر در شرق لیبی چهارشنبه (پنجم دی) در بیانیهای اعلام کرد که با پیشنهادی مبنی بر پایان دادن به یارانه سوخت موافقت کرده و سازوکاری را برای اجرای این توافق آماده خواهد کرد.
دولت شرقی لیبی موازی دولت به رسمیت شناخته شده از سوی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۱ و مجامع بینالمللی مستقر در طرابلس که ریاست آن را اسامه حمد بهعنوان رئیس دولت شرقی این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) جزئیات بیشتری درباره این پیشنهاد فاش نکرد.
با این حال مشخص نیست که آیا دولت غیررسمی مستقر در شرق لیبی بتواند این پیشنهاد را در کشور تقسیم شده اجرا کند یا خیر.
قیمت یک لیتر بنزین در لیبی تنها ۰.۱۵۰ دینار لیبی (۰.۰۳ دلار) است که طبق بررسیها، دومین بنزین ارزان در جهان است.
شبکههای قاچاق در میان آشفتگیهای سیاسی و درگیریهای مسلحانه پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی، دیکتاتور پیشین، در سال ۲۰۱۱ میلادی رشد کردهاند.
لیبی در سال ۲۰۱۴ میلادی بین دولتهای شرقی و غربی تقسیم شد.
بر اساس گزارش بانک جهانی، قاچاق سوخت از لیبی حداقل سالانه ۵ میلیارد دلار برآورد میشود.
پیشنهاد حذف یارانه از سوی حمد در بنغازی طی نشستی با ماری باراسی، معاون رئیس بانک مرکزی لیبی مستقر در طرابلس و چهار عضو هیئت مدیره این بانک تصویب شد.
این نشست در دفتر مرکزی شعبه بنغازی بانک مرکزی لیبی برگزار شد.
حمد در سال ۲۰۲۳ میلادی از سوی مجلس شرقی به جای عبدالحمید دبیبه، نخستوزیر دولت وحدت ملی لیبی (در طرابلس) منصوب شد و مجلس شرقی که مشروعیت خود را از دست داده است.
دبیبه مستقر در ماه ژانویه گفته بود: موضوع حذف یارانه سوخت را به یک نظرسنجی عمومی خواهد گذاشت، اما از آن زمان تاکنون اقدام دیگری در این زمینه انجام نداده است.
دادههای بانک مرکزی لیبی نشان میدهد هزینه یارانه سوخت از ژانویه تا نوامبر امسال ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دینار لیبی است.
هریک دلار معادل ۴.۸ دینار لیبی است.