هوشمندسازی گامی جدی برای نهادینه شدن فناوری در پتروشیمی
صنعت پتروشیمی یکی از صنایع پیشران کشور است و این صنعت، علاوه بر ارزآوری قابلتوجه، زمینهساز تکمیل زنجیرههای پاییندستی و ایجاد ارزش افزوده در کشور است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری نمایشگاه پتروفن در هفته نخست دیماه ۱۴۰۳، اظهار داشت: این رویداد بستری برای ارائه نوآوریها و دستاوردهای صنعت پتروشیمی و نویدبخش مسیر تازهای در این صنعت است.
وی از سرمایه گذاری هلدینگ خلیج فارس بر روی هوشمندسازی صنعت پتروشیمی توسط معاونت علمی با بهره گیری از فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی خبر داد و گفت؛ همکاری من با پتروفن در بحث ارزیابی پتروشیمیهای کشور بود و این مهم را در همکاری با گروهی از متخصصان پیش میبردم و از نزدیک شاهد بودم که این برنامه با چه دقتی طراحی و اجرا شده است.
معاون علمی رییس جمهور تصریح کرد: در همان زمان، به این ارزیابی رسیدم که پتروفن میتواند یکی از مهمترین برنامههای کشور باشد و بر این باورم که این همایش نویدبخش مسیر تازهای در صنعت پتروشیمی است.
وی بیان داشت: صنعت پتروشیمی یکی از صنایع پیشران کشور است و این صنعت، علاوه بر ارزآوری قابلتوجه، زمینهساز تکمیل زنجیرههای پاییندستی و ایجاد ارزش افزوده در کشور است.
وی ادامه داد: با این حال، در برخی موارد، شاهد ناقص بودن این زنجیرهها هستیم. علت این امر را میتوان در کمبود منابع بودجهای یا سیاستگذاریهایی دانست که فقط به سودآوری کوتاهمدت توجه داشتهاند و زنجیره ارزش را رها کردهاند.
افشین یکی از چالشهای اساسی صنعت پتروشیمی را کمبود سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و توسعه و فناوریهای نوین دانست و افزود: فناوریها بهسرعت در حال پیشرفت هستند و اگر ما نتوانیم خود را با این تغییرات هماهنگ کنیم، در بلندمدت با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
وی تاکیدکرد: صنعتی که تحقیق و نوآوری را جدی نگیرد، به طورحتم محکوم به شکست است و آغاز مسیر هوشمندسازی در پتروشیمی نیز گامی جدی در این راستا محسوب می شود.