خبرگزاری کار ایران

پیش‌بینی تحقق ۸۰ درصدی برنامه تولید بذر گواهی شده گندم

پیش‌بینی تحقق ۸۰ درصدی برنامه تولید بذر گواهی شده گندم
کد خبر : ۱۵۱۲۱۲۱

وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که تحقق ۸۰ درصدی برنامه تولید بذر گواهی شده گندم آبی و دیم در سال زراعی جاری به رغم افزایش دما و تغییرات آب و هوایی پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش ایلنا از وزارت جهاد کشاورزی، معاون موسسه تحقیقات گواهی و ثبت بذر و نهال  گفت: سال زراعی جاری براساس مدل و برنامه‌ریزی معاونت امور زراعت وزارتخانه، تولید ۵۳۳ هزار و ۱۹۷ تن بذر گواهی شده گندم آبی و دیم، هدفگذاری و مصوب شده است.

صمد مبصّر اظهار داشت: در این برنامه مصوب، تولید حدود ۳۳۲ هزار و ۹۹۱ تن بذر گندم آبی و نزدیک به ۲۰۰ هزار و ۲۰۶ تن بذر گندم دیم هدفگذاری شده که ۱۰۰ درصد برنامه را شامل می‌شود.

وی با بیان این که از سطح زیر کشت مزارع تولید بذر گندم تاکنون ۳۳۸ هزار تن بذر گندم آبی و دیم توسط شرکت‌های خصوصی تولید بذر از کشاورزان پیمانکار خریداری شده است، تصریح کرد: این میزان خرید نزدیک به ۶۰ درصد برنامه مصوب سال زراعی جاری است و پیش‌بینی می کنیم با ادامه خرید و ارسال گزارش‌ها از استان‌ها، این عدد به حدود ۸۰ درصد برنامه برسد.

مبصّر ادامه داد: برداشت بذر گندم از اواخر فروردین امسال آغاز و تا ۲۰ مرداد در مناطق سرد ادامه دارد.

وی سطح زیر کشت بذر گندم در سال زراعی جاری را ۱۹۵ هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: از این سطح زیر کشت، نزدیک به ۸۰ هزار هکتار مربوط به بذر گندم آبی و حدود ۱۱۵ هزار هکتار بذر گندم دیم می‌باشد.

معاون موسسه تحقیقات گواهی و ثبت بذر و نهال در همین حال افزود: خرید بذر گندم از اوایل اردیبهشت ماه امسال از استان‌های گرم مانند بوشهر، خوزستان، هرمزگان، فارس و جنوب کرمانشاه آغاز شده و در مناطق معتدل به اتمام رسیده است.

وی درباره جذب بذرهای گواهی شده گندم در سال زراعی آینده، گفت: میزان جذب بذر بستگی به سیاست‌های دولت در مورد نرخ و خرید بذر و نرخ خرید تضمینی گندم دارد.

مبصّر در همین حال مسایل تغییرات اقلیمی و مدیریتی را از دلایل عمده محقق نشدن ۱۰۰ درصدی برنامه تولید بذر گواهی شده دانست و ابراز داشت: به دلیل گرمای شدید در زمستان سال ۱۴۰۲ و سرد شدن هوا در اسفند ماه، به مزارع بذر گندم آبی و دیم شوک وارد شد.

وی درباره مسایل مدیریتی نیز افزود: شرکت‌های تولید بذر گندم نتوانستند از محل یارانه‌های سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، یارانه خرید بذر را دریافت کنند.

این مسوول ادامه داد: شرکت‌های تولید بذر گندم در حال حاضر نزدیک به ۱۲۵۰ میلیارد تومان یارانه از دولت طلب دارند.

معاون موسسه تحقیقات گواهی و ثبت بذر و نهال با اشاره به تسهیلات بانکی مورد نیاز این شرکت‌ها نیز گفت: امسال به دلیل الزام بانک کشاورزی برای تسویه وام‌های قبلی به منظور دریافت تسهیلات جدید، تعداد قابل توجهی از شرکت‌های تولید بذر گندم موفق به جذب تسهیلات نشدند و از این رو در خرید بذر تولیدی کشاورزان دچار مشکل شدند.

وی ابراز امیدواری کرد؛ با اعلام به موقع قیمت بذر گواهی‌شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی و همچنین قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آتی از سوی دولت، جذب حداکثری بذرهای تدارک‌ دیده شده، تحقق یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز