لزوم توجه به نکات ایمنی و مصرف بهینه برق در ایام سوگواری/ نحوه اخذ انشعاب برق برای موکبها چگونه است؟
همزمان با فرا رسیدن ایام محرم و صفر و اهمیت برپایی باشکوه مراسم سوگواری رعایت نکات مهم با هدف حفظ ایمنی و مصرف بهینه برق در ایام سوگواری از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، وحید قاضی پور، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم و شهادت سید و سالار شهیدان(ع) و یاران با وفای ایشان، در ارتباط را رعایت نکات ایمنی و مصرف بهینه برق در ایام سوگواری اظهار داشت: در راستای جلوگیری از وقوع حوادث مرتبط با شبکه های توزیع برق نظیر برق گرفتگی، آتش سوزی و … رعایت موارد ایمنی از سوی مردم شریف و عزاداران حسینی، بسیار حائز اهمیت است.
مدیر دفتر ایمنی و کنترل ضایعات شرکت توزیع نیروی برق استان فارس استفاده از اتصالات و تجهیزات ایمن و استاندارد، خودداری از اقدام برای ایجاد اتصال کابل به شبکه برق، نصب نکردن پرچم، المان و ... در حریم شبکههای هوایی برق و رعایت نکات ایمنی در تامین برق را متذکر شد و گفت: هیئات مذهبی از ایجاد پاتوق و نصب داربست در محدوده حریم شبکه و جوشکاری روی پایههای شبکه و صعود افراد غیرمجاز از تاسیسات برق رسانی برای نصب هرگونه پرچم، پلاکارد و بنر خودداری کنند.
وی تاکید کرد: موقع برپایی چادرها و خیمههای عزاداری اهل بیت (ع) ضرورت دارد حریم شبکههای برق را مدنظر داشته باشیم این فاصله برای حریم فشار متوسط سه متر و برای حریم فشار ضعیف ۱.۵ متر است.
قاضی پور بر رعایت فاصله مناسب پرچم با سیم و شبکه های برق تاکید نمود و افزود: عزاداران حسینی برای ایمنی بیشتر هنگام حمل پرچم و علامت های عزاداری، حتما به تاسیسات و شبکه های برق در خیابانها توجه کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تابلو برق (اضطراری) باید در محل مناسب و خـارج از مکـان عزاداری و دور از دسترس عموم مردم نصب شود، گفت: از یک نفر متخصص و آشنا به سیستم برقکشی در هنگام برگزاری مراسم عزاداری کمک گرفته و در پایان مراسم عزاداری سیستمهای برقی قطع شود.
این کارشناس صنعت برق در مورد نحوه تامین برق توسط هیئتهای مذهبی اظهار داشت: مسئولین هیئات می توانند ضمن مراجعه به مدیریت ها و ادارههای تابعه توزیع برق نسبت به ثبت نام و اخذ انشعاب موقت اقدام کرده و ازهرگونه دخالت غیرمجاز در تاسیسات برق رسانی منصوبه و وصل خودسرانه، غیر ایمن و غیرمجاز انشعاب برق جدا و اکیدا پرهیز کنند.
قاضیپور یادآورشد: با توجه به بالا بودن دمای هوا در این فصل از سال و نیاز به استفاده از سیستم سرمایشی در مساجد و تکایا، لزوما باید مدیریت مصرف برق به عنوان سرمایه ملی را مد نظر قرار داد؛ بنابراین توصیه میکنیم که برای تامین روشنایی محل های برپایی مراسم به جای لامپهای پرمصرف از لامپهای کم مصرف یا ال ای دی استفاده شود.
قاضیپور، بر ضرورت خودداری عزاداران از دستکاری تجهیزات برق رسانی در صورت بروز حادثه تاکید و اضافه کرد: کارکنان صنعت توزیع برق در سراسر فارس همواره آماده همکاری برای تأمین برق مطمئن و پایدار هستند؛ لذا درخواست میشود که در صورت وقوع هرگونه حادثه احتمالی یا مواجهه با خاموشی، از دستکاری در تجهیزات برق رسانی منصوبه به ویژه کنتور و تابلو برق پرهیز کرده و مراتب را از طریق راههای ارتباطی نظیر شماره ۱۲۱ اطلاعرسانی و پیگیری کنند.