مقام مسئول در مرکز تحقیقات راه و شهرسازی:
سازه پلاسکو در کشور بینظیر بود/مالکان پلاسکو در تهمیدات ضدحریق خساست کردند
رییس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: ساختمان پلاسکو از نوع سازههای بینظیر در کشور بود اما علت این سانحه این بود که برای ساختمان پلاسکو در مقابل آتش و حریق هیچ تمهیدات محافظتی برای اسکلت پیش بینی نشده بود .
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، فرهنگ فرحبد رئیس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه باید ارتباط صنعت و به ویژه صنعت ساختمان با دانشگاهیان تقویت شود اظهار داشت: دولت در طرح نهضت ملی مسکن در جایگاه حاکمیتی خود همواره بر استفاده از فناوری ها و سازه های نوین در ساخت وساز این طرح کلان تاکید داشته است.
وی افزود: بهرهمندی از فناوریها و سازههای نوین در ساخت وساز مسکن اهداف این طرح را که شامل استاندارد سازی ، سرعت در ساخت و کیفی سازی و صرفه جویی اقتصادی است تامین میکند.
رییس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: صرفه جویی در مصرف انرژی و صدابندی جدارههای داخلی ساختمان مقاومت ساختمان در برابر آتش از جمله اهدافی است که در بهره مندی از سازه های فولادی در ساخت وساز واحدهای مسکونی محقق می شود.
فرحبد در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه چه میزان ساختمان با سازه ساختمان پلاسکو در کشور وجود دارد که برای مردم خطر آفرین است، تاکید کرد: اتفاقا ساختمان پلاسکو از نوع سازههای بینظیر در کشور بود اما علت این سانحه این بود که برای ساختمان پلاسکو در مقابل آتش و حریق هیچ تمهیدات محافظتی برای اسکلت پیش بینی نشده بود .
وی ادامه داد: اگر مالکان ساختمان پلاسکو با توجه به سرمایهای که در این ساختمان وجود داشت، از خساست دست میبرداشتند و علیرغم تمام تذکراتی که به آنها درباره نصب سیستمهای اطفای حریق اقدام میکردند این سانحه رخ نمیداد .
فرحبند همچنین درباره میزان مساکن بدون سازه در کشور به ویژه در روستاها اظهار داشت: واحدهای مسکونی که از سالهای بسیار دور در روستاها ساخته شده اغلب بدون کلاف و ملات مناسب و از نوع بنایی و خشت و گل هستند اما از بعد از انقلاب بنیاد مسکن نسبت به بازسازی واحدهای روستایی اقدام کرد.
رییس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: معمولا مسکنهای روستایی بدون کلافهای افقی قائم و آجر و سنگ ساخته شدهاند اما تمام واحدهایی پس از انقلاب بازسازی شدند در مقابل زمین لرزه مقاومتر شدند و تقریبا هیچ خرابیای نداشتند.
همچنین احمد کرمیراد، نایب رییس هیئت مدیره انجمن سازه های فولادی ایران گفت: نیازمند آن هستیم که از سازههای با کیفیت بالا استفاده کنیم و بیش از یک میلیون تن ظرفیت ایجاد شده است اما مشکلی که در این بخش وجود دارد مربوط به اداره شهرکهای صنعتی است و برخی از ارگانها آیین نامه و ضوابط کارخانه ها و کارفرماها ایستگاه های را برای خود در نظر گرفته اند که استاندارد های خود را دارد.
کرمیراد با اشاره به عمر پابین ساختمان در کشور اظهار داشت: عمر متوسط ساختمان در ایران بین ٢٠ تا ٢۵ ساله است و با حجم انبوهی از نخالههای ساختمانی برای تخریب و بازسازیها مواجه هستیم اما در سازه فولادی میتوان از بازیافت آن استفاده کرد.
نایب رییس هیئت مدیره انجمن سازه های فولادی ایران ادامه داد: ایران یک کشور فولادی است و مولفههای مهم برای تولید فولاد از جمله زیرساختهای برق، آب و گاز را در اختیار دارد و همین باعث شده کشور اول فولادی در منطقه باشد
اما با این وجود چرا ساختمان با سازه فولادی کم است ؟ معتقدم در این باره باید فرهنگسازی شود تا به سمت ساخت و سازهای فولادی سوق پیدا کنیم .
وی با انتقاد از بورسی شدن فولاد اظهار داشت: باید یارانهای که در تولید فولاد استفاده میشود به نفع مردم تمام شود و منجر به کاهش قیمت شده فولاد برای ساخت و سازهای مردم باشد اما شرکتهای کاغذی قیمت محصول ٢١ هزار تومانی فولاد را به ۴٠ هزار تومان افزایش میدهند که این در نهایت باعث افزایش قیمت تمام شده ساخت و سازهای فولادی میشود .